aktuális híreink

Komoly célokkal

Hat új játékossal és új mezzel vág neki a Budapest Honvéd FC a 2018–2019-es szezonnak.

2018-07-09 17:35:00

Sikeres időszak áll a Budapest Honvéd FC mögött, hiszen a 2016–2017-es idényben bajnoki címet szerzett a csapat, a legutóbbi szezonban pedig a negyedik helyen végzett, egyúttal ismét kiharcolta a nemzetközi szereplés lehetőségét. A Honvéd július 11-én a macedón Rabotnicski otthonában lép pályára az Európa-ligában, ahol Supka Attila együttese új mezben és új játékosokkal a soraiban fut majd ki a pályára.

A nyári átigazolási időszakban – eddig – hat játékos kötelezte el magát a Honvédhoz. Balmazújvárosból érkezett Uzoma Eke, Sopronból Holdampf Gergő, az ukrán Chornomoretsből a guneai-francia Fousseni N’Ganon Bamba, az FTC-től Batik Bence, az örmény Alshkertből a horvát Dino Skvorc, míg a honkongi Kitchee együtteséből Vadócz Krisztián igazolt a Honvédhoz.

A keret tagjai a következő szezonban már új mezben lépnek pályára, viszont továbbra is a Macron öltözteti a Honvédot. Az olasz cég felszereléseit 2015. július 1. óta viselik a Honvéd labdarúgói, s ugyan a klub és az olasz sportszergyártó közötti megállapodás csak 2019. június 30-án járt volna le, a felek azonban már most meghosszabbították a szerződést, amely 2023. június 30-ig érvényes. A Macron Európa harmadik legnagyobb sportszerbeszállítója, a dinamikusan fejlődő olasz cég termékeit viseli többek között a Lazio, a horvát Hajduk Split, a francia Nice, a német 1860 München, a portugál Sporting, a szerb Crvena zvezda, a török Trabzonsport, vagy éppen a spanyol Levante, s ennek az illusztris társaságnak lesz továbbra is a tagja a Bp. Honvéd.

George F. Hemingway: „Évek óta megbízható és minőségi szponzorunk a Macron, amelytől komoly támogatást kapunk, és reméljük, ez a kooperáció nemcsak tovább folytatódik, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy minél többen ismerjék meg Magyarországon a céget. Azt várom, amit az előző két szezonban is vártam a csapattól, hogy kivívja az Európa-liga-indulást. Legyünk az első háromban, vagy nyerjük meg a Magyar Kupát, ezt a célt tűztük ki Supka Attila edző elé is.”

Supka Attila: „A felkészülés kezdetén átbeszéltük a lehetőségeket Hemingway úrral, és ennek megfelelően próbáltunk igazolni. A hiányposztokra, a védelembe és a középpályára megtaláltuk azokat, akik a segítségünkre lesznek. Nagyon szeretnénk még két csatárt szerződtetni, akik pótolják a távozókat. Danilo nehéz helyzetben van, hiszen a Rabotnicski ellen neki kell gólokat szerezni, de bízom benne és abban is, hogy az elvégzett munka megfelelő lesz ahhoz, hogy eredményesek legyünk a macedón csapat ellen. A hazai porodon – csakúgy, mint minden évben – a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása a cél a bajnokságon, vagy a Magyar Kupán keresztül, s mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ezt az eredményt elérjük. Ha rövid időn belül tudunk két csatárt igazolni, akkor komplett lesz a keretünk, és jó eredményekre lehetünk képesek.”

Roberto Casolari: „A klubbal való együttműködés nagyon fontos a számunkra. Visszatekintve az elmúlt 3-4 évre – a remek közös munkára – a csapat bebizonyította, mennyire elszántan harcol a pályán. A bajnoki cím elnyerése bennünket, szponzorokat is nagy örömmel töltött el. Az Európa-liga selejtezőben való szereplés nagy jelentőségű, hiszen azért is szponzoráljuk ezt a csapatot, hogy lehetőséget biztosítson a márkánk nemzetközi szintű megjelenésére. Cégünk az európai sportszerbeszállítók között a 2018-as UEFA-ranglistán a harmadik legnagyobbként szerepel, közvetlenül a Nike és az Adidas után. De ez nem minden, még korántsem fejeztük be, tovább szeretnénk terjeszkedni. A következő öt évben az a tervünk, hogy még magasabbra törünk. És olyan klubok szponzorálásával, mint a Budapest Honvéd, erre meg is van a lehetőség.”

BUDAPEST HONVÉD FC 2018–2019

Kapusok: Berla Attila, Gróf Dávid, Horváth András

Védők: Baráth Botond, Batik Bence, Deák István, Uzoma Eke, Heffler Tibor, Kovács Nikolasz, Tonci Kukoc-Petraello, Ivan Lovric, Dino Skvorc, Temesvári Attila

Középpályások: Fousseni N’Ganon Bamba, Banó-Szabó Bence, Gazdag Dániel, Holdampf Gergő, Holender Filip, Djordje Kamber, Nagy Gergő, Pölöskei Zsolt, Szendrei Norbert, Vadócz Krisztián

Támadók: Danilo Cirino, Cipf Dominik, Lukács Dániel, Májer Milán, Tömösvári Bálint

Vezetőedző: Supka Attila

Pályaedző: Híres Gábor

Kapusedző: Tóth Iván

Érkezett: Fousseni N’Ganon Bamba (Chornomorets), Batik Bence (FTC), Uzoma Eke (Balmazújváros), Holdampf Gergő (Sopron), Dino Skvorc (Alashkert), Vadócz Krisztián (Kitchee)

Távozott: Bobál Dávid (Dukla Praha), Eppel Márton (Kajrat Almati), Dark Kadima Kabangu, Tomas Kosút, Patrick Ikenne-King (MTK), Davide Lanzafame (FTC)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!