aktuális híreink

Következik a 10. PAFC – Bp. Honvéd

OTP Bank Liga, 26. forduló

2018-04-13 15:26:00

A párosítás története

A párosítás mindössze 5 éves múltra tekint vissza. A PAFC elleni első meccs a Bozsik Stadionban volt 2013. augusztus 18-án. Az újonc felcsúti csapatot Ignjatovic, Vernes és Zivanovic góljaival 3–0-ra győztük le. A visszavágó, 2014 tavaszán szintén kispesti sikert hozott, a mieink még egy góllal megtoldották a tavaszi eredményt és 4–0-ra nyertünk a székesfehérvári Sóstói Stadionban.  Ignjatovic ismét betalált, rajta kívül Lovric, Vécsei és Prosser volt eredményes. A 3. találkozó már nem volt ilyen gól gazdag, de Alcibiade találata 3 pontot jelentett a Honvédnak.

2015-ben három alkalommal is találkoztunk a felcsútiakkal. Márciusban a PAFC megszerezte első gólját és egyben első pontját a Honvéd ellen. Az 1–1-re végződött meccsen Punosevac szerezte a Honvéd, és Tóth Balázs a PAFC találatát. Az augusztus gólnélküli döntetlent hozott. A decemberi meccsen viszont megismétlődött az első találkozó eredménye Prosser, Youla és Kamber góljaival 3–0-ra nyertünk.

Az egyetlen vereséget 2016 tavaszán könyvelhettük el a Pancho Arénában, a hazaiak Bacelic-Grgic és Tar góljaival 2–1-re nyertek, a mi találatunk Bobál Dávid nevéhez fűződik.

2017-ben kétszer is találkozott egymással a két együttes, augusztusban 2–0-ra, novemberben 4–3-ra nyertünk. Az utóbbi találkozó fordulatokban igencsak gazdag volt. Holender szerzett vezetést a Honvédnak, szünet után a vendégek 3 perc alatt fordítottak Szakály és Knezevic révén. Négy perc múlva Lanzafame egyenlített, a mérkőzés hajrájában Knezevic újra vezetést szerzett a PAFC-nak. A 88. percben Lanzafame káprázatos szabadrúgás góllal egyenlített, majd a 94. percben Danilo szerezte meg a győztes találatunkat.


Mérleg  

Az eddigi 9 mérkőzésen 6 kispesti, 1 felcsúti győzelem született, 2 mérkőzés pedig döntetlenre végződött. A gólkülönbség 19–6 a javunkra. A Pancho Arénában lejátszott meccseket tekintve 3 kispesti, 1 felcsúti győzelem és 1 döntetlen született, a gólkülönbség 11–3 a javunkra.

Góllövőlista

A párosítás gólkirálya Davide Lanzafame 3 góllal, a második helyen holtversenyben Ignjatovic, Prosser (a Honvéd színeiben) és Knezevic 2–2 góllal.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!