aktuális híreink

Következik a 175. Bp. Honvéd – Vasas

OTP Bank Liga, 11. forduló

2017-09-28 09:27:49

A tizenegyedik forduló következik, azaz elérkeztünk a bajnokság első körének záró fordulójához. Ha összehasonlítjuk a csapat idei és tavalyi teljesítményét az első tíz fordulóban, akkor hasonló számokat kapunk. A lőtt gólok száma egy kicsit növekedett, ebben előre lépés van. A kapott gólok tekintetében már árnyaltabb a kép; kijelenthető, ennek az ősznek az lesz a feladata, hogy a csapat védekezése ismét hatékony legyen. Ha ezt sikerül rendbe tenni, akkor az ötpontos hátrány az első helyezett Videoton mögött nem lesz behozhatatlan.

Persze ehhez már szombaton is be kellene gyűjteni a három pontot. A Vasast fogadjuk a Bozsik stadionban, mely nem számít a kedvenc ellenfelünknek az utóbbi években, tavaly kétszer is rosszul jöttünk ki az idegenbeli bajnokikból ellenük; hazai pályán sikerült győznünk 2-1-re. Az angyalföldiek jelenleg hatodikak a bajnokságban, de egy meccsel kevesebbet játszottak, az ismert okok miatt. Múlt héten meghibásodott a világítás a Szusza Ferenc stadionban, ezt a mérkőzést később pótolják. A Vasas szereplése eddig kétarcú, idegenben, Debrecenben és Ferencvárosban beleszaladtak nagyobb vereségekbe, míg hazai pályán magabiztosan verték a Videotont 3-1-re.

Szombat este 175. alkalommal találkozik egymással a két együttes a bajnokságban. Az Újpest (205), a Ferencváros (203), és az MTK (190) után a Vasassal játszottuk a legtöbb meccset. Egy kicsivel a piros-kékek állnak jobban, 68 angyalföldi, 61 kispesti győzelem született, 45 találkozó döntetlenre végződött. A gólok tekintetében a mieink állnak jobban, a Honvéd csatárai 291, a Vasas támadói 282 gólt lőttek. 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!