aktuális híreink

Közel voltak a gólhoz

Néhány centi hiányzott csak ahhoz, hogy Baráth Botond, illetve Holender Filip betaláljon

2019-06-12 15:22:00

Baráth Botond és Holender Filip személyében két olyan játékos is volt a Wales elleni bravúros győzelmet arató magyar válogatott kezdőcsapatában, aki az előző idényt (vagy annak egy részét) a Honvédnál töltötte. Holender először volt kezdő, Baráth pedig hatodszor lépett pályára, de minden megilletődöttség nélkül futballozott, s remek párost alkottak Willi Orbánnal.

„Próbálok felnőni Willihez, nagyon jó játékos, én meg igyekszem méltó társa lenni – kezdte a mérkőzést követően Baráth Botond. – Még egy kicsit higgadtabbnak kell lennem bizonyos szituációkban, még egy kicsit nagyobb is lehetek még. Szerencsém van, hogy olyan csapatnál szerepelek, ahol megtanítják hogyan kell jászani, irányítani a mérkőzést, lassítani, vagy éppen gyorsítani a játékot, és a kint tanultakat tudom kamatoztatni a válogatottban.”

A 10 honvédos év után télen az amerikai Sporting Kansas City együtteséhez igazoló Baráth Botond a második félidőben közel állt a gólszerzéshez, amikor egy szöglet után az „égből” lehulló labda róla pattant a kapu irányába, Allen azonban menteni tudott, bár kétséges, hogy a gólvonal előtt, vagy után tette ezt, a játékvezető és a partjelző azonban úgy látta(?), a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon.

„Én csak annyit láttam, hogy megy a labda a kapu felé, de nem tudom, hogy bent volt-e – mondta Baráth Botond, aki Bakiban is hasonló helyzetbe került. Akkor a róla továbbpattanó labdából született majdnem gól, de végül Orbán volt eredményes, s amikor ezt felvetettük neki, a mellettünk álló ferencvárosi médiastábra pillantott, majd mosolyogva megjegyezte, legközelebb elereszt majd egy bombát, mint anno a zöld-fehérek ellen. – Bakiban csak belepiszkáltam a labdába, hogy a védő ne érje el, felpörgött, aztán rá akartam lőni, de láttam, hogy Willi intercityként érkezik, így inkább elhúztam a lábam.”

Baráth Botond hozzátette, nekik nem azzal kell foglalkozni, hogy Ryan Giggs walesi kapitány mit nyilatkozott a sorsolást követően, a csapat célja, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, és ezért mindent megtesznek a pályán.

Korábbi csapattársához hasonlóan Holender Filip is mosolyogva nyilatkozott, aki ráadásul először volt kezdő a nemzeti csapatban.

„Nagyon jó érzés volt, ráadásul fantasztikus mérkőzést játszottunk – mondta az NB I legutóbbi szezonjának (társ)gólkirálya. – Az Azerbajdzsán elleni meccs után beszélt velem a mester, akkor mondta, hogy kezdőként számíthat rá. Nagyon vártam a találkozót, izgultam egy kicsit, de ahogy megérkeztünk a stadionba, ez elmúlt, akkor már csak a feladatomra koncentráltam. Nagyon kevés hiányzott a gólhoz, de most már mindegy is, majd a következő meccsen összejön, sokkal fontosabb, hogy élveztem a játékot, hihetetlen volt a hangulat!”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!