aktuális híreink

Közlemény

Tisztába tesszük a „Ködös jövő”-t

2018-06-01 09:38:00

A Nemzeti Sport 2018. június 1-i számában cikk jelent meg „Ködös jövő” címmel. Köztudott, hogy a napilapot a Budapest Honvéd FC legnagyobb gyűlölőjeként számon tartott Szöllősi György jegyzi főszerkesztőként, aki egy régebbi írásában torzszülöttnek nevezte Magyarország egyik legpatinásabb klubját. A holnapi kulcsfontosságú mérkőzés előtt az ilyen torzításokkal és féligazságokkal teli cikk kizárólag csapatunk egységének meggyengítését célozhatja. Ezért úgy gondoljuk, helyes, ha átirányítjuk a figyelmet a tényekre.

1. Ami a cikkből igaz, az az, hogy Ikenne-King Patrick és Bobál Dávid játékosaink szerződése lejár, és más csapatokhoz távoznak. Erre a lehetőségre klubunk felkészült, és legalább tízszer lenyilatkoztuk a különböző médiában.

2. A cikkben említett többi játékosnak szerződése van a Honvéddal, és hacsak a klubunk számára elfogadható ajánlat nem érkezik, továbbra is nálunk maradnak. Amennyiben értékesítünk egy-egy játékost, a befutó összegből természetesen megoldjuk a helyettesítését. A rosszízű megjegyzés, hogy egyik játékosunkért az értéke két és félszeresét kérjük, hazugság, mert még eddig a játékossal kapcsolatban senkitől semmit sem kértünk, nemhogy egy megnevezett összeget.

3. A meccsek után járó győzelmi prémiumokat a klub csoportosítva fizeti ki. Azt mondani, hogy a klub „tartozik” a játékosoknak, az ugyanolyan, mintha azt mondanánk június 8-án, hogy a klub tartozik a májusi bérrel. Óriási ferdítés lenne, de tulajdonképpen igaz, mert 10-én fizetünk. A győzelmi prémiumok utolsó csoportját a bajnokság befejezése után, június 20-án fizetjük ki a játékosoknak.

4. A kifejezés, hogy a kispadon csak „gyerekek ülnek”, a cikk rosszindulatú kontextusában legalábbis szánalmas. Az író azt sugallja, hogy a Magyar Futball Akadémia végzős vagy végzett növendékei nem ülhetnek egy NB I-es csapat padján. Tényleg ennyire rossz, ha egy kiemelkedő magyar klub próbál magyar fiatalokat integrálni a csapatba?

5. Mi is olvastuk a különböző médiában, hogy új tulajdonosok érkeztek vagy érkeznek a Budapest Honvédhoz. Már unjuk ismételni, amit legalább százszor elmondtunk: nem történt semmilyen változás a Honvéd tulajdonosi struktúrájában. Ugyanakkor mi sosem zárjuk ki, hogy megfelelő ajánlat esetén a tulajdonos értékesítheti a klubot. A fenti két mondatot 11 éve ismételjük.

Reméljük, hogy szurkolóink megvizsgálják az ilyen és hasonló hírek forrását, mielőtt hitelt adnak neki.

Budapest Honvéd FC


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!