aktuális híreink

Közlemény

Tisztába tesszük a „Ködös jövő”-t

2018-06-01 09:38:00

A Nemzeti Sport 2018. június 1-i számában cikk jelent meg „Ködös jövő” címmel. Köztudott, hogy a napilapot a Budapest Honvéd FC legnagyobb gyűlölőjeként számon tartott Szöllősi György jegyzi főszerkesztőként, aki egy régebbi írásában torzszülöttnek nevezte Magyarország egyik legpatinásabb klubját. A holnapi kulcsfontosságú mérkőzés előtt az ilyen torzításokkal és féligazságokkal teli cikk kizárólag csapatunk egységének meggyengítését célozhatja. Ezért úgy gondoljuk, helyes, ha átirányítjuk a figyelmet a tényekre.

1. Ami a cikkből igaz, az az, hogy Ikenne-King Patrick és Bobál Dávid játékosaink szerződése lejár, és más csapatokhoz távoznak. Erre a lehetőségre klubunk felkészült, és legalább tízszer lenyilatkoztuk a különböző médiában.

2. A cikkben említett többi játékosnak szerződése van a Honvéddal, és hacsak a klubunk számára elfogadható ajánlat nem érkezik, továbbra is nálunk maradnak. Amennyiben értékesítünk egy-egy játékost, a befutó összegből természetesen megoldjuk a helyettesítését. A rosszízű megjegyzés, hogy egyik játékosunkért az értéke két és félszeresét kérjük, hazugság, mert még eddig a játékossal kapcsolatban senkitől semmit sem kértünk, nemhogy egy megnevezett összeget.

3. A meccsek után járó győzelmi prémiumokat a klub csoportosítva fizeti ki. Azt mondani, hogy a klub „tartozik” a játékosoknak, az ugyanolyan, mintha azt mondanánk június 8-án, hogy a klub tartozik a májusi bérrel. Óriási ferdítés lenne, de tulajdonképpen igaz, mert 10-én fizetünk. A győzelmi prémiumok utolsó csoportját a bajnokság befejezése után, június 20-án fizetjük ki a játékosoknak.

4. A kifejezés, hogy a kispadon csak „gyerekek ülnek”, a cikk rosszindulatú kontextusában legalábbis szánalmas. Az író azt sugallja, hogy a Magyar Futball Akadémia végzős vagy végzett növendékei nem ülhetnek egy NB I-es csapat padján. Tényleg ennyire rossz, ha egy kiemelkedő magyar klub próbál magyar fiatalokat integrálni a csapatba?

5. Mi is olvastuk a különböző médiában, hogy új tulajdonosok érkeztek vagy érkeznek a Budapest Honvédhoz. Már unjuk ismételni, amit legalább százszor elmondtunk: nem történt semmilyen változás a Honvéd tulajdonosi struktúrájában. Ugyanakkor mi sosem zárjuk ki, hogy megfelelő ajánlat esetén a tulajdonos értékesítheti a klubot. A fenti két mondatot 11 éve ismételjük.

Reméljük, hogy szurkolóink megvizsgálják az ilyen és hasonló hírek forrását, mielőtt hitelt adnak neki.

Budapest Honvéd FC


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!