aktuális híreink

Kupadöntő, jövünk!

2009 után jutott be újra a fináléba a Soroksárt búcsúztató Budapest Honvéd

2019-04-24 18:02:00

Mintha csak az első mérkőzést folytatták volna a csapatok – csak legalább eggyel jobb tempóban.

Akárcsak egy hete az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezúttal is a Budapest Honvéd futballozott fölényben, míg a Soroksár mélyen visszahúzódott, s várt a lehetőségre. Ezúttal azonban a mieink jobb tempót diktáltak, mint múlt szerdán, több ígéretes beindulást is láttunk, az első negyedóra végén pedig Nagy Gergő harcolt ki tizenegyest, amit Änis Ben-Hatira magabiztosan értékesített, összesítésben kétgólosra növelve ezzel a Honvéd előnyét.

A vezetőgólunk egyúttal azt is jelentette, hogy a Soroksárnak feljebb kellett jönnie, hiszen immár a hosszabbítás kiharcolásához is kettőt kellett volna lőnie az NB II-es riválisnak, s bizony a mezőnyben nagy csatát is vívtak a felek, egyízben pedig Horváth Andrásra is szükség volt. Mondhatnánk, hogy már megszoktuk, hogy minden kupameccsen van legalább egy bravúros védése, ezúttal például a 26. percben tolta fölé Kundrák léc alá tartó fejesét.

A félidő hátralevő részében inkább a mezőnyben adogattak a felek, nagy lehetőség egyik gárda előtt sem adódott, de úgy is mondhatjuk, hogy jól védekeztek a felek.

A szünetben cserélt Supka Attila, a 24. percben besárguló Szendreit Danilo váltotta, ami azt is jelentette, hogy Ben-Hatira lépett vissza a középpályára, míg a csereként beszálló brazil támadó lett Holender Filip csatártársa.

A Soroksár érezhetően egyre nagyobb erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, jött is a második Kundrák–Horváth párharc, de kapusunk ezúttal is a helyén volt, és szép vetődéssel hárította a soroksári játékos távoli lövését. Az idő előrehaladtával a feszültség is fokozódott – közben egy újabb Horváth-bravúrt is feljegyezhettünk –, hiszen a hazai együttesnek továbbra is két gólra lett volna szüksége, az idő viszont egyre csak fogyott.

A 76. percben Tamási Zsolt lőtt a bal felső sarok mellé, s ekkor már Tischler Patrik is pályán volt, aki Ben-Hatirát váltotta az utolsó szűk húsz percre. Mezőnyfölényben játszott a Soroksár, bár Lovricnak is volt egy veszélyes lövése a 80. percben, a labda azonban fölészállt. A 82. percben aztán újfent Horváth Andrásnak járt a taps, előbb Lőrinczy távoli lövését védte remekül, majd a közeli ismétlésnél is a helyén volt. Innentől kezdve már nem is volt több helyzete a Soroksárnak, a mieink viszont a hajrában még két gólt szereztek, előbb Danilo, majd a Magyar Kupa előző kiírásának gólkirálya Tischler Patrik volt eredményes – Tonci Kukuc bal külsővel betekert labdájából! –, így gálahangulatban ért véget a találkozó, és jöhetett a jól megérdemelt ünneplés.

2009 után újra kupadöntős a Budapest Honvéd! Szép volt, fiúk!honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!