aktuális híreink

Lajtaváry Buda győzelmet remél

Honvéd fizioterapeutája beszélt a sérültekről és a játékosok szokásairól

2018-05-18 15:32:00

A szurkolókat, játékosokat napokkal a meccs előtt lázban tartja a Bp. Honvéd – Ferencváros rangadó. Ezúttal egy igazán közeli stábtagot, Lajtaváry Budát, a Honvéd FC fizioterapeutájától kérdeztük a csapatról.

Még mindig sok a sérült?

Hét közben mindig számba vesszük, hogy kiket tudunk még hadrendbe állítani, annak érdekében, hogy szombaton, győztesen hagyjuk el a pályát. Ikenne-Kingnek a térde fáj, edzeni sem tud a csapattal, Lovricnál szerencsére kisebb a gond, mint elsőre gondoltuk, de a Fradi ellen még biztosan nem tud játszani. A legjobban Nagy Geri hiányzik a középpályáról és még ő sem bevethető, úgyhogy sajnos sokan nem állnak rendelkezésre.

Hogyan tudod te elősegíteni a játékosok gyorsabb regenerálódását?

Az apróbb folyadék felszaporulatokra – amik egy medvepuszi, zúzódás következtében keletkezhetnek – a jegelésen kívül gyógyszeres dunsztkötéseket alkalmazunk. Ezek segítenek az ödémák, hematómák felszívódásában. Ilyet használtunk Banó-Szabó Bence esetében is, amikor a Paks elleni mérkőzés első félidejében ápolnunk kellett, de Lanzafame is rengeteg rúgást kap az ellenfeleinktől, úgyhogy minden héten az első regeneráló edzés arról szól, hogy terápiás ultrahanggal és gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító krémekkel helyrehozzuk a srácokat.

Milyen szokásai vannak a játékosoknak a meccs előtt?

Gróf Dávid a meccs előtt mindig átadja a nyakláncát, hogy rakjam el. Lanzafamenak két szokása is van. Hollósi Norbi kollégámnak a meccs idejére mindig odaadja a karika fülbevalóját, a másik, hogy a mérkőzés előtt, a térfélválasztás után kijön a kispadhoz és hideg vízzel lelocsolja magát.

Az interjú bővebb verzióját elolvashatod a Ferencváros elleni mérkőzésünkre készülő műsorfüzetünkben.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!