aktuális híreink

Legyőztük a bajnokot!

A szezon egyik legjobb játékát nyújtotta a Honvéd a Fradi ellen

2019-04-27 23:06:00

Mennyi az állás?

Ez volt az egyik legtöbbször elhangzó kérdés a Honvéd–Fradi derbi előtt. Egyrészt nekünk fontos volt az Újpest–DVSC találkozó (1–1-re végződött) a bronzérem szempontjából, másrészt a zöld-fehérek bajnoki címét illetően kulcsfontosságú volt a Mol Vidi–PAFC összecsapás. Utóbbi meccsen hiába vezetett a Vidi, a 84. percben (egy öngóllal) egyenlített a Puskás Akadémia, így a Ferencváros már bajnokként léphetett pályára – klubunk ezúton is gratulál az FTC 30. elsőségéhez.

A találkozó aztán rangadóhoz méltó körítés mellett, füstbombák és görögtüzek közepette, no meg remek iramban kezdődött, s főleg a Fradi veszélyeztetett, előbb Nagy Gergő mentett szögletre, majd Lanzafame lőtt a jobb alsó sarok mellé. Noha az első húsz percben inkább a vendégek domináltak, az első ziccer mégis a mieink előtt adódott: Ben-Hatira parádés labdával ugratta ki Danilót, aki középre passzolt, a kicsit pattogós labdát azonban Holender közvetlen közelről nem tudta a hálóba továbbítani.

Szerencsére a kihagyott helyzet nem vetette vissza a csapatot, sőt egyre veszélyesebbé vált a Honvéd játéka. A 36. percben pedig a szezon során először találtunk be a Ferencváros hálójába – Danilo lövését még bravúrral védte Dibusz, a kipattanóra érkező Uzoma Eke azonban már betalált, 1–0 ide! Érett már a gól, hiszen Holender helyzete után egyértelműen a Honvéd került fölénybe, csapatunk pedig biztosan őrizte az előnyt az első félidő lefújásáig.

A térfélcserét követően aztán ismét a Honvéd előtt adódott lehetőség, előbb Danilo sarkazása után Uzoma robogott a bal oldalon, de beadása után elhalt a helyzet, majd Danilo passza után Holender került ziccerbe, sajnos azonban kimaradt a lehetőség, a szabadrúgását pedig az 57. percben Dibusz védte bravúrral.

Ekkor azonban már 1–1 volt az állás, mivel egy szögletet követően Haratin egalizált, azonban mindössze nyolc percig állt ikszre a meccs, a Honvéd ugyanis újra eredményes volt! Uzoma a gólját követően ezúttal gólpasszt adott, átadását pedig Änis Ben-Hatira váltotta gólra, Nem a vezetés miatt mondjuk, de a szezon egyik, ha nem a legjobb játékát nyújtotta a Honvéd, s remek meccs kerekedett a derbiből. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét együttes egyértelműen győzni akart, amit jól mutatott, hogy a Fradi másodszori egyenlítését követően a mieink harmadszor is megszerezték a vezetést, Änis Ben-Hatira pedig már a második gólját szerezte a találkozón. Ez pedig azt jelentette, hogy a 76. percben 3–2-re vezetett a Honvéd, és a csapat erejéről sokat elárul, hogy a kétszeri egyenlítés sem törte meg azt együttest!

A hajrára több helyen is frissítette a csapatot a Supka Attila helyett meccselő Hires Gábor, Holender helyett Májer Milán érkezett, míg Ben-Hatirát Szendrei Norbert váltotta. Az utolsó percekben a Fradi próbálta beszorítani a Honvédot, védelmünk azonban állta a sarat, s végül remek játékkal, katartikus és megérdemelt győzelmet arattunk.

Ez férfimunka volt, bravó srácok!honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!