aktuális híreink

Mark de Vries együtt örül a csapattal

A pályaedző nehéz mérkőzésre számít szerdán

2017-07-17 16:07:29

Erik van der Meer munkáját egy suriname-i születésű, holland pályaedző segíti. Mark Lyndon Patrick de Vries játékos pályafutása alatt brit és holland csapatokban futballozott. Edzőként dolgozott Hollandiában, Kínában és Feröeren is. A Honvédnál ugyan csak három hete tevékenykedik, de Budapesten már járt, így a város nem volt ismeretlen számára. 

Mark néhány mondatban mutatkozzál be olvasóinknak.

41 éves vagyok. Játékos pályafutásom alatt többek között futballoztam a Volendam, Dordrecht, Heart of Midlothian, Leicester City, Heerenveen, Leeds United, Cambuur és a Dundee United csapataiban. Edzőként holland, kínai és feröeri kluboknál voltam.

Hol ismerkedtetek meg Erikkel?

Amikor Erik 2006-ban a licencét csinálta, akkor én Hollandiában az ADO Den Haag-ban játszottam, és ott találkoztam vele először. Később közös ismerősök útján tartottuk a kapcsolatot, aztán barátság szövődött a kapcsolatból.

Alig egy hónapja dolgozol a csapattal, ez idő alatt milyen tapasztalatokat szereztél a Honvédról?

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy olyan csapatot irányíthatunk, akik keményen dolgoznak. Az öltözőben nagyon jó a csapategység, nincsenek nagy egók, annak ellenére, hogy több olyan játékos is van, aki kvalitásai alapján képes egy meccset eldönteni. Profi módon élnek és viselkednek.

Mit tudtál Magyarországról, a Honvédról mielőtt Kispestre érkeztél?

Nem érkeztem ismeretlenül, megcsináltam a „házi feladatomat”, felkészültem a Honvédból mielőtt idejöttem. Játékosként kupameccsen játszottam a Ferencváros ellen, felkészülési meccseken más magyar csapatok ellen is. Korábban az Újpest szeretett volna leigazolni, de akkor úgy döntöttem, hogy Hollandiában maradok. Akkoriban egy hetet töltöttem Magyarországon és bejártam Budapestet.

Mit vársz a szerdai visszavágótól?

Nehéz mérkőzésre számítunk. A Hapoel bebizonyította, hogy jó és nagy csapat, ennek ellenére az idegenben lőtt góllal van esélyünk a továbbjutásra. Voltak a kinti mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor föléjük tudtunk nőni. Az első gólt pontrúgásból - ami egyébként a mi erősségeink közé tartozik - szerezték, amire felkészültünk ugyan, de nem tudtuk hárítani, illetve a második gól is elkerülhető lett volna. Taktikailag felkészültünk, nehéz meccs lesz, de van esélyünk a továbbjutásra.

A bajnokságtól mit vársz?

Amit eddig láttam a bajnokságból az tetszik. Azt tervezem, hogy ha mi éppen nem játszunk, akkor a lehető legtöbb meccsre elmegyek, hogy még jobban megismerjem az ellenfeleket. Néha kicsit másképpen közelítik meg a focit, de jó játékosokat, jó színvonalú meccseket láttam.

A Haladás elleni győzelem után éppen akkor léptél az öltözőbe, amikor a fiúk, a már hagyományossá vált ünneplésbe kezdtek. Az arcodon a csodálkozás jeleit véltem felfedezni, ugyanakkor úgy tűnt, hogy tetszik, amit látsz.

Jól startoltunk a bajnokságban. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy nehéz kupameccs után, a játékosok ilyen jól tudtak teljesíteni. Azért tetszett nagyon az ünneplés, mert láttam a srácokon, hogy milyen sokat jelent nekik a győzelem. Együtt tudnak örülni a sikernek, és ez nagyon jó dolog.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!