aktuális híreink

Marketing tervek

Hosszú távú célunk, hogy megtöltsük az új stadiont

2018-02-02 15:52:23

A legutóbbi online chat alkalmával szurkolóink érdeklődtek azzal kapcsolatban, hogy milyen marketing tevékenység folyik klubunknál. Ezt a kérdést igyekszünk most megválaszolni Dudás-Györki Tamás marketing igazgatóval készült interjúnkban, aki az eddigi eredményekről és a Honvéd távlati marketing céljairól beszélt.

Mi a Honvéd elsődleges marketing célja és milyen eredményeket sikerült elérni eddig?

A Budapest Honvéd FC marketing osztálya elsődlegesen azért dolgozik, hogy minél többen járjanak ki az NB I-es csapatának mérkőzéseire. A céloknak megfelelően klubunk az idei évben is folytatja aktív marketing tevékenységét. Az elmúlt két bajnoki évadban kiemelkedően nőtt a Bozsik Stadion mérkőzéseire ellátogatók száma és a növekedés ősszel is folytatódott.

Mit jelent ez a növekedés számokkal kifejezve?

A 2015/2016-os szezonban 67%-al nőtt a Bozsik Stadion teljes nézőszáma, az előző bajnoki évadban ez a növekedés 90%-os volt. Összesen 25000 szurkoló váltott jegyet stadionunkba a 2017/2018-as őszi szezonban, ami 5000 látogatóval jelent többet a 2016-os őszi évadhoz képest. Nagy örömünkre a növekedés folyamatos, ami természetesen kiemelkedő volt a bajnokságot jelentő előző szezonban, de azt megelőzően és azután is nőtt a látogatottság.

Szeretnének még több embert a Bozsikba csábítani, ha jól gondolom?

Klubunk marketing osztálya azon dolgozik, hogy fenntartsa a folyamatos növekedést, valamint ezzel párhuzamosan a Budapest Honvéd FC márkaértékét is növelje.

Ezt pontosan hogyan kell elképzelni?

Tavasztól ismét minden mérkőzést átfogó reklámkampány segítségével hirdet majd a klubunk, így szurkolóink hamarosan ismét találkozhatnak a Honvéd FC hirdetéseivel óriásplakátokon, metrókban, buszokon, napilapokban, online hirdetéseken és persze a közösségi médiában is. A 2018-as évtől megduplázzuk a Facebook marketingre fordított költségvetésünket és az Instagram oldalunkat is fejlesztjük, amelyen új tartalmakkal jelentkezünk majd.

Ezek szerint legfontosabb továbbra is a nézőszám növelése. De milyen más újításokkal találkozhatunk még 2018-ban?

A mérkőzések népszerűsítése mellett fontosnak tartjuk a Budapest Honvéd FC arculatának fejlesztését, ezért a tavaszi szezontól új dizájnnal jelentkezünk majd hirdetéseinkben és stadionújságunkban, amin jelenleg is gőzerővel dolgozunk. Emellett egy országos lefedettséggel rendelkező márkával közösen egy limitált Honvéd kollekciót fejlesztünk, amely Magyarországon számos helyen elérhető lesz. Ezzel is igyekszik klubunk az országos szurkolói bázis igényeinek kielégítésére.

A tavalyi bajnoki idény zárása egészen jól sikerült, mert amellett, hogy bajnok lett a Honvéd, sokan eljöttek a családi napra is. Az idén is lesz hasonló esemény?

Igen, nagyon jól sikerült a záróesemény, amely az ultrák szervezőmunkája és segítsége nélkül biztosan nem lett volna ennyire sikeres. Közösen szerveztük meg a családi napot, így mindenki talált a kedvére való programot. A hagyományoknak megfelelően a 2017/2018-as szezont is egy családi nappal fogja zárni a Budapest Honvéd FC, amely az utolsó esemény lesz a Bozsik Stadionban. Szeretnénk ezt a napot emlékezetessé tenni a szurkolóink számára, akiket most is mindenképpen bevonunk a szervezésbe, mert fontosnak tartjuk az esemény közösségépítő szerepét.

Milyen hosszú távú terveik vannak az új stadion nézőszámaira vonatkozóan?

Hosszú távú tervünk, hogy folyamatos növekedést produkálva, 80%-os állandó látogatottságot érjünk el az új stadionban, annak teljes kapacitásához viszonyítva, amely 6500-as átlagos nézőszámot jelent. Az előző szezonban megmutatta a Budapest Honvéd FC, hogy mekkora erő és támogatottság van a csapat mögött, hiszen a döntőre több tízezer jegyet is eladhattunk volna, ha lett volna annyi férőhely a stadionban. Meg van a mozgósítható bázis, ezért úgy gondolom, hogy megfelelő kommunikációval, magas színvonalú szolgáltatással, és a pályán mutatott, klubunkra jellemző küzdőszellemmel vissza tudunk csábítani a mérkőzéseinkre.

CSAK A KISPEST!

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!