aktuális híreink

Megszakadt egy nagy sorozat

Kikapott az U16-os csapat, az U17-es gárda pedig ikszelt az MTK ellen

2019-03-05 09:48:00

Egyszer minden nagy sorozatnak vége lesz. Sajnos ezt tapasztaltuk meg szombaton a Budapest Honvéd-MFA–MTK Budapest mérkőzés után, ahol 3–2-re nyertek a kék-fehérek a másfél éve veretlen együttesünkkel szemben.

Kellemes napsütésben, sok néző előtt kezdődött a találkozó, és majdnem rögtön vendéggóllal. Az első perc végén Bakos Zsombor nagy helyzetben alig lőtt mellé, a 10. percben pedig már meg is szerezte a vezetést csapata számára. Gyengén kezdett a Honvéd, csak a 20. perctől ébredezett a csapat, amikor előbb Kerezsi lőtte ki a bal sarkot, majd Keresztes talált Velicskó kapujába. Ekkor már „üzemi hőfokon” játszott a csapat, szünet előtt azonban egyenlíteni tudott az MTK, sőt a második félidőben ismét a vendégek kerültek előnybe. A második játékrészben két kapufát lőttünk és számtalan helyzetet kihagytunk, míg azt MTK büntető rontott, pontosabban Boros Roland tolta szögletre szenzáciüós védéssel Horváth Artúr kísérletét.

Több gól már nem született, így ezzel a vereséggel egy másfél éve tartó veretlenségi sorozat szakadt meg. Az előző szezonban veretlenül bajnok gárda 17 forduló után 35 ponttal áll a tabellán, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is két ponttal vezet az MTK előtt.

Az U16-os mellett az U17-es csapat is az MTK-t fogadta az új utánpótlásközpontban, Farkas Tibor együttesének ez a második meccse volt a héten (összesen meg egy hét alatt a harmadik), a gárda szerdán 2–0-ra győzött az DVSC-DLA otthonában. A kék-fehérek elleni mérkőzésre a szakembernek mindössze három mezőnyjátékoscseréje maradt, ami alaposan megnehezítette a edző és a csapat dolgát, pedig ebben a bajnoki kiírásban már kétszer is sikerült legyőzni – remek játékkal – a riválist, így (kimondatlanul is) esélyesként léptünk pályára. 

Ennek ellenére a mérkőzés első félidejében kiegyenlített folyt a pályán, a kapuk nem forogtak igazán veszélyben, csak a játékvezető néhány ítélete borzolta a kedélyeket mindkét kispadnál. A 31. percben gólt szerezhettünk volna, de Molnár Rajmund 11 méterről lőtt fölé. A szünet után alaposan megváltozott a játék képe. A 49. percben, Bocskay szabadrúgása után, Horváth Milán fejelt kapura, a vendégek kapusa védett. U17-es gárdánk ebben a félidőben szinte kapujához szegezte ellenfelét, de úgy tűnt, szerencséje sincs a csapatnak, és ha reggelig tart a mérkőzés, akkor sem sikerül kapuba találni.

A nagy fölény ellenére meg kellett elégednünk az egyponttal, így megmaradt kilencpontos különbség a két együttes között, a Honvéd 38 ponttal vezeti a bajnokságot a 29 pontos MTK előtt.

Az U16-os találkozóról készült képeket ITT, az U17-es mérkőzés fotóit pedig ITT lehet megtekinteni.

(M. J.)

 

U16-OS BAJNOKSÁG, 17. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–MTK Budapest 2–3 (2–2)

Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Vezette: Modes Ottó Péter (Kiss T. és Sándor G.)

Gólszerző: Kerezsi (25.), Keresztes (32.), ill. Bakos (10.) Juhász (39.), Benczenleitner (58. – öngól)

Honvéd-MFA: Boros – Varga G., Pekár,, Zsigmond, Benczenleitner (Páll Zs. 76.) – Nyitrai, Keresztes, Benkő (Hajas 68.) – Kozma (Kárász, a szünetben), Németh D, Kerezsi

Vezetőedző: Nagy Mihály

 

Gólok

10. perc: jobb oldali beadás után, Bokros Zsombor 5 méterről fejelt a jobb sarokba. 0–1

25. perc: Keresztes Noel indította Kerezsi Zalánt, aki 10 méterről, a balösszekötő helyéről lőtt a bal alsó sarokba. 1–1

32. perc: Pekár szerzett labdát, a kezdőkörben Keresztes Noelhez passzolt, középpályásunk senkitől sem zavartatva végig vezette a labdát, majd 18 méterről, középről, a kapu jobb oldalába lőtte. 2–1 

39. perc: Bíró Márk 19 méteres lövése a felső lécen csattant, a visszapattanó labdát Juhász Levente védőinket megelőzve a jobb sarokba fejelte. 2–2

58. perc: Gyors kék-fehér kontra végén Boros óriási bravúrral védett, de a felpattanó labda, a kapu felé visszafutó Benczenleitner Barnáról a kapunkba hullott. (öngól) 2–3

 

Nagy Mihály: – Sajnos elég sok betegünk és sérültünk van. Vendégvezetés után, jó játékkal megfordítottuk meg a meccset, de az MTK-nak még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. A második játékrészben több egyéni hiba volt a védelemben, elöl pedig a legnagyobb ziccereket is elrontottuk.

 

 

U17-ES BAJNOKSÁG, A 22. FORDULÓBÓL ELŐREHOZOTT MÉRKŐZÉS

DVSC-DLA–Budapest Honvéd MFC 0–2 (0–0)

Debrecen-Pallag

Vezette: Homonai Péter (Oláh, Sztányi)

Gólszerző: Fazekas (57.), Németh B. (66.)

Honvéd: Dúzs – Szabó A. (Bónus, 78.), Horváth M., Eördögh (Molnár R., 64.), Csányi (László D., 64.), Németh D. (Bocskay, 64.), Sikorszki, Buna, Fazekas, Kovács D. (Kocsis D., 78.), Németh B.

Vezetőedző: Farkas Tibor

 

U17-ES BAJNOKSÁG, 17. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–MTK Budapest 0–0

Honvéd-MFA utánpótlásközpont.

Vezette: Sándor Gergő (Kiss T. és Modes)

Honvéd-MFA: Megyeri – Buna, Fazekas, Horváth M, Sikorszki – Szabó A. – Bocskay (Eördögh 80.), Kovács D. – Molnár R. – Németh B. (Bónus 84.), Csányi (Kocsis D. 64.)

Vezetőedző: Farkas Tibor

 

Farkas Tibor: – Egy hét alatt ez volt a harmadik bajnoki mérkőzésünk, kevesen is voltunk, ez is probléma volt, nem tudtam frissíteni a csapatot, nem tudtam kellő számú cserével segíteni a mérkőzést, de azt gondolom, hogy ennek ellenére a csapat mindent megtett a győzelemért. Számtalan gólszerzési lehetőségünk volt, de sajnos pont az a frissesség hiányzott belőlünk, ami ezeknek a helyzeteknek az értékesítéséhez kellett volna. A második félidőt gyakorlatilag végigtámadtuk, taktikánk része is volt, hogy nyomás alatt tartsuk az ellenfelünket, annak ellenére is, hogy egy hét alatt a harmadik meccsünket játszottuk.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!