aktuális híreink

Mi támadtunk, ők gólokat lőttek

Supka Attila értékelt a DVSC elleni mérkőzés után

2018-05-05 20:48:00

A Bp. Honvéd FC – DVSC találkozó 3–1-es vendég győzelemmel zárult, pedig a játék képe nem ezt az eredményt sugallta. Supka Attila vezetőedző joggal lehet csalódott a pontvesztés miatt, hiszen végig mi uraltuk a meccset.

„Úgy érzem három pontot veszítettünk, amit megérdemeltünk volna, főleg úgy, hogy alaposan felkészültünk a Debrecenből. Tudtuk az erősségeiket és azt is, hogyan kell levédekezni a Tabakovicsot. Ehhez képest, kettőt is rúgott.

Visszanéztem a videóelemzőnkkel rögtön néhány szituációt és azt kell mondjam, volt hozzávetőlegesen tizenhárom 90%-os ziccerünk és volt ezen felül három 100%-os, amit ezen a szinten góllal kell fejezni. Továbbá, ha teljesíteni akarjuk a céljainkat, akkor ilyen buta gólokat nem kaphatunk. A tizenhatoson nem lehet, hogy ilyen könnyen kiháromszögeljenek minket. A labda nélkül befutó embert nem vettük fel és ez megengedhetetlen. Aztán amikor az ellenfél térfelén mi jutunk szabadrúgáshoz, négyen állunk a labda mögött, majd ők fejezik be góllal a kontrát. Külön kértem a játékosoktól, hogy ha nem is sikerül labdát szerezni az ellenfél térfelén, akkor is egy taktikai faulttal állítsuk meg a lendületüket. Ez sem történt meg.

Mindenki tudja, hogy nagyon szűk a keretünk, próbálom rotálni a játékosokat, most például Nagy Gerinek és Ikenne-Kingnek is pihenőt kellett adnom, pedig ezen a két poszton ők kulcsszereplők a csapatban.

Annyi pozitívumot láttam a mai játékunkban, hogy a fiatal játékosaink nagy akarással és hasznosan is játszottak. Májer Milán és Lukács Dani is jól állt be a meccsbe, de Banó-Szabó Bence és Gazdag Dani is kiemelkedően teljesített. Nálunk amúgy is az a szokás, hogy a Magyar Futball Akadémiáról integrálunk az NB I-es csapatba minél több fiatalt. Jó volna, ha ezek a labdarúgók egyszerre lehetnének a pályán, mert az azt jelentené, hogy csak velük is sikeresek tudunk lenni.

A sajtótájékoztatón kérdeztük Attilát Baráth Botond kiállításáról is, akit vélhetően a játékvezető, Kassai Viktor szövegelésért küldött az öltözőbe két sárga lappal a mérkőzés utolsó perceiben.

Én nem hallottam, hogy Boti bármit is mondott volna, ezért megkérdeztem a negyedik játékvezetőt, hogy mi történt, de ő sem tudta megmondani, ami azért furcsa, mert a kommunikációs eszközeivel ő kapcsolatban van a bíróval.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!