aktuális híreink

Minden rossz után jön valami jó

A héten elkezdődött a Bozsik Stadion bontása

2019-02-21 16:31:00

Bozsik Stadion, csütörtök reggel, verőfényes napsütés.

Mondhatnánk, hogy tökéletes labdarúgó idő fogad minket, csakhogy ezúttal szó sincs futballról, hiszen hétfő óta már a bontási munkálatok zajlanak a Budapest Honvéd FC legendás létesítményében.

A műfüves pályán már felépült a konténerház, míg a hátsó edzőpályán a bontás során keletkező betondarabokat törik apróbb részekre a gépek. Szakkifejezéssel élve jelenleg értékmentő bontás zajlik a stadionban, ami azt jelenti, hogy a létesítmény különböző darabjait szortírozzák, és a későbbiekben, az építkezés során még felhasználhatják, hiszen fontos szempont, hogy semmi se menjen kárba, továbbá, hogy az újrahasznosítható darabok ne végezzék a kukában.

Ebben a fázisban hétmérföldes lépésekkel halad előre a kivitelező, noha csak hétfőn kezdődtek a munkálatok, a nézőtér nagy részén már csak földhalom látható, elbontották már a pályát övező kerítéseket, leszerelték a hangszórókat, míg a kandeláberekből egyesével szedik le a világításért felelős lámpatesteket.


Érkezésünkkor éppen a Honvéd-tábor helyén, az Északi Kanyarban törte a betont az egyik markoló, míg egy másik gép éppen a családi szektor egykori helyén végzi a földmunkákat, a dömperből pedig a pálya közepén halmozzák fel a földkupacokat. A bontás ezen szakasza egy, maximum másfél hónapig zajlik majd, és ezalatt teljesen elbontják a Bozsik Stadiont, csak a Magyar Futball Akadémiának otthont adó épület marad meg.

A főlelátó alatti öltözők is üresek már, a játékoskijáró is zárva van, a kapuknak már nyoma sincs, egyedül a hátsó edzőpályán árválkodik egy ittragadt piros műanyag bábú, labda híján azonban csak álmodhatunk arról, hogy érkezik Holender Filip, majd egy remek cselt követően a felső sarokba tekeri a labdát.

Szívszorító látni az üres öltözőt, vagy azt, hogy a szélen már nem a játékosaink, hanem a dömperek és markolók forgolódnak, illetve közlekednek fel, s alá, és egyelőre bele sem merünk gondolni abba, milyen lesz, amikor a pilonokat a pályára borítják, vagy amikor a főlelátó épülete is megszűnik létezni.

Persze közben azt sem szabad elfelejteni, hogy minden rossz után jön valami jó, ahhoz pedig, hogy a Honvéd a klubhoz méltó, XXI. századi követelményeknek megfelelő stadionban játszhassa a hazai mérkőzéseit, ahhoz a legendás létesítmény elbontásán keresztül vezet út. Ha pedig becsukjuk a szemünket, talán látjuk is magunk előtt, ahogy másfél-két év múlva valamelyik ifjú tehetségünk szerzi majd az új stadion első gólját.

És így még a nap sugarai is kellemesebben cirógatják az arcunkat.
honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!