aktuális híreink

Mindenki rajongó lesz

Sorozat – a pályán kívül: a Honvéd egy család, amely tagjai segítik egymást

2018-10-18 16:07:00

Honlapunk egyik sorozatában a klubnál dolgozó, nem közvetlenül a szakmai stábhoz tartozó munkatársakat mutatja be. Korábban már megismerkedhettek a Budapest Honvéd kommunikációs vezetőjével, most pedig a gazdasági igazgató, Takács Mária következik a sor(ozat)ban.

Takács Mária több mint három éve tartozik már a Budapest Honvéd kötelékébe. Először kontroller-könyvelőként kezdett a klubnál, majd a kontroller feladatok mellett a bérszámfejtés és a munkaügy tartozott hozzá, amikor pedig a korábbi gazdasági igazgató távozott, övé lett a felelősségteljes pozíció.

„Egész más régióból jöttem, korábban hosszasan dolgoztam költségvetési intézményben, aztán amikor valami másra vágytam, akkor kerültem a Fővárosi Nagycirkuszhoz, és utána jöttem a Honvédhoz – kezdte Takács Mária, aztán kitért arra is, hogy noha a pénzügyek és a számok mindenhol egyformák, azért minden szegmens más és más. – A számviteli szabályok ugyanúgy érvényesek mindenhol, mégis minden egyes szervezet más és más a tevékenységéből adódó specialitások okán. Tetszik a Honvédnál végzett munka, változatos, vannak benne kihívások. Nagyfokú lojalitást és rugalmasságot igényel, de ha az ember szereti a munkáját, akkor azt mindenhol szereti, és itt a közeg is olyan, amelyben jól érzem magam. Sok kedves és értékes emberrel dolgozhatok együtt.”

A gazdasági szakember elárulta, a családban inkább a technikai sportok voltak népszerűek, viszont azzal, hogy a Honvédhoz került, érintetté vált a futballban, ilyen helyzetben pedig természetes, hogy az ember rajongóvá is válik. Igaz – jegyezte meg nevetve –, egy honvédos, labdarúgó-szabályos kvíz lehet, hogy nem menne hibátlanul, de sokkal többet tud már a futballról és a klubról, mint előtte. No meg az is tény, hogy a csapat szereplése a gazdasági osztály munkájára is kihat.

„Természetesen a 2017-es bajnoki cím a legjobb élmény, egy feladatokkal teli szezon végén jött az eufória, és abban a katartikus örömben mindenkinek sok munkája volt. Természetesen a futballistáké, a szakmai stábé volt a nagyobb rész, de mi is hozzátettük a magunkét. Egy teltházas mérkőzés pénzügyi és szervezési szempontból is nagyobb feladat, jó érzéssel tölti el az embert, aki a részese lehet egy nagyszabású rendezvény sikeres lebonyolításának – hangsúlyozta Takács Mária utalva egyúttal arra is, hogy mivel a Honvéd dolgozói egy családot alkotnak, ezért a pozíciók se mindig különülnek el élesen egymástól. – Kis szervezet vagyunk, nálunk nem címek és posztok vannak, hanem megoldandó feladatok, munkakörök elkülönülése nem annyira jellemző. Mindenkinek mindent kell csinálni, ha az élet úgy hozza, segítjük egymást, mert csak így lehet előre jutni.”

Takács Mária a feladatok kapcsán hozzátette, papíron neki kell összefognia a pénzügyi osztályt, ahol rajta kívül egy könyvelő, egy tb-bérszámfejtő – aki pénztáros is egyben - és egy könyvelőasszisztens dolgozik, s úgy véli, mivel jó emberekkel van körülvéve, ezért nem is irányítani kell őket, hiszen tudják a feladatukat, inkább segíteni, támogatni kell őket a munkában.

„Én vagyok a felelős a költségvetés megtervezéséért, szemmel kell tartani a pénzügyi tervek megvalósulását, ezzel biztosítva, hogy a pénz akkor és úgy álljon rendelkezésre, amikor és ahogy arra szükség van, vagy éppen arra is ügyelni kell, hogy megfeleljünk az MLSZ szabályainak – folytatta Takács Mária, aki arról is beszélt, hogy mennyire kell szigorúnak, következetesnek lennie a munkában. – Jól kell meghatározni a feladatokat és ennek megfelelően kell felállítani az elvárásokat, de emellett segíteni is kell az embereket. Ha ez megvan, akkor építhetjük ki a lojalitást egymás felé, hiszek abban, hogy megtérül az, ha időt fordítunk az emberekre. Igyekszünk jól dolgozni, folyamatosan odafigyelni, persze előfordul, hogy hibázunk, de az se baj, ismerjük el és javítsuk ki. S igen, vannak elvárásaim, de magammal szemben sem vagyok kíméletes.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!