aktuális híreink

Mindenki tudja már…

Holender Filip a PAFC elleni duplájával a góllövőlista élére ugrott

2019-02-11 15:30:00

Két gólt szerzett a PAFC ellen 2–1-re megnyert bajnokin Holender Filip, így a Budapest Honvéd válogatott kiválósága megszerezte a hetedik és a nyolcadik gólját is a szezon során, s beérte a góllövőlista élén a szintén 8-8 góllal álló Davide Lanzafame, Molnár Gábor kettőst. (A rangsor holtversenyes hetedik helyén pedig Danilo áll hat találattal.) Holender első gólja azért is volt különleges, mert a szezon eddigi mérkőzésein a Honvéd nem lőtt gólt az első negyedórában, most viszont ez a sorozat is megszakadt.

Mint azt nagyon jól tudjuk, az elmúlt két szezonban a Honvéd adta az NB I gólkirályát, előbb a 16 gólos Eppel Márton, majd a 18-ig jutó Lanzafame volt a legeredményesebb, most pedig ugye Holender áll az élen, de Danilóra is figyelni kell.


Legutóbb 1984–1966 között fordult elő, hogy sorozatban háromszor ugyanaz a klub adta a gólkirályt, Détári Lajos előbb Kiprich Józseffel holtversenyben (18), majd kétszer (27, 19) egyedül volt az NB I legeredményesebbje.

Olyanra pedig mindössze egyszer, 1953–1955 között volt példa, hogy azonos klubból három különböző játékos szerezzen gólkirályi címet, és akkor is a Honvéd nevéhez fűződik ez a különleges bravúr. 1953-ban Puskás Ferenc (27), 1954-ben Kocsis Sándor (33), míg 1955-ben az egyaránt honvédos Czibor Zoltán és Machos Ferenc (20-20) lett a gólkirály.

A szurkolók persze már a PAFC elleni diadal kapcsán megelőlegezték Holendernek a gólkirályi címet, hiszen lelkesen énekelték, hogy „Mindenki tudja, hogy Filip a gólkirály”, s egyúttal bízunk benne, hogy a drukkereknek ezúttal is igazuk lesz.

Gyerünk, Filip!


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!