aktuális híreink

Mindent megtettek

Remek meccseket vívott a Honvéd a Puskás-Suzuki-kupán

2019-06-11 13:00:00

Két győzelemmel, egy döntetlennel (amely után a tizenegyespárbajt megnyertük) és egy vereséggel végzett az ötödik helyen a Puskás-Suzuki-kupán a Budapest Honvéd-MFA U17-es csapata. Együttesünk nyert a későbbi aranyérmes brazil Flamengo ellen, legyőzte a Real Madridot, s ugyan kikapott a bronzérmes román Hagi Akadémiától, a helyosztón tizenegyesekkel múlta felül a Bayern Münchent.

„A tizenegyespárbaj mindig különleges, azt gondolom, hogy ott a kapusoknak nincs sok esélyük, inkább csak elrontani lehet a lövést – kezdte Megyeri Gábor, aki két tizenegyest is védett a Bayern elleni szétlövés során. – Ezúttal kétszer is eltaláltam az irányt, egyszer pedig fölé lőtte az ellenfél, de ez szerencse is. Rosszul kezdtük az ötödik helyért vívott meccset, védelmi hibából kaptunk gólt, azonban sikerült egyenlíteni, majd a második féidőben ismét hátrányba kerültünk, viszont újra egyenlítettünk. A gyengébb első félidő után összeszedtük magunkat és mindent megtettünk a sikerért.”

A korosztályos válogatott kapus úgy véli, a torna során nyújtott játékkal elégedett lehet a csapat, s érdekesség, éppen a vesztes meccsen, a Hagi ellen futballoztunk a legjobban. Az persze fájó, hogy hat ponttal csak csoportharmadikok lettünk (a másik kvartettben ennyivel lett első és döntős a PFLA), de ez van, el kell fogadunk, hogy a körbeverésből most mi jöttünk ki rosszabbul.

„Négy jó mérkőzést sikerült játszanunk a tornán – vette át a szót a szintén U17-es válogatott László Dávid, aki két gólt szerzett a tornán, a Real elleni találata három pontot ért, a Flamengo ellen pedig a rendes játékidő hosszabbításában ő adta a győzelmet jelentő gólpasszt. – Nagy szó, hogy legyőztük a Real Madridot, a Hagi elleni vereség alkalmával is jól játszottunk, míg a Flamengóval szemben hihetetlen végjáték után tudtunk győzni kétgólos hátrányból. A Bayern ellen már kicsit fáradtabbak voltunk, mindenkinek három meccs volt már a lábában, de odatettük magunkat, kihoztuk a maximumot, így elégedett vagyok. Nehéz a külföldi riválisok ellen, dinamikusabbak, technikailag, fizikailag előttünk vannak, fel kellett venni velük a versenyt, és ez sikerült is, hiszen négyből három küzdelem után is győztesen hagytuk el a pályát.”


A tornával kapcsolatos cikkeink:

Budapest Honvéd–Bayern München 2–2 – tizenegyesekkel 3–2

Honvéd–Flamengo 3–2

Honvéd–Hagi Akadémia 1–3

Honvéd–Real Madrid 1–0

A torna előtt megjelenő írásunk


(fotó: pfla.hu)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!