aktuális híreink

NAGY CSATÁBAN VERTÜK A FRADIT

U16: Bp. Honvéd-MFA – Ferencvárosi TC 2–1

2018-04-16 17:03:00

Újabb rangadót játszott U16-os csapatunk a Bozsikban, ezúttal a Ferencváros volt az ellenfél. Buna Gábor, a csapatkapitányunk hiányzott Farkas Tibor az együtteséből. Helyén Bocskay Bertalan került a kezdő 11-be. A korai kezdés ellenére szép számmal látogattak ki nézők a mérkőzésre, amely végig izgalmas volt, főleg a vendég gól megszerzése után. A 19. percben Pintér Dániel lőtt alig a bal kapufa mellé. A 21. percben Sikorszki Bence lőtte a labdát 18 méterről mellé. A 31. percben szép egyéni teljesítmény után szerzett vezetést a vendégcsapat. Félegyházi Krisztián cselezgetett befelé és lőtte ki a bal sarkot. A 45. percben Molnár Rajmund kapásból lőtt 12 méterről fölé.

Nagy iramban kezdtük a második játékrészt. Csányi beadását Molnár Rajmund kapásból lőtte kapura, Hajnal Dénes a zöld-fehérek kapusa, óriási bravúrral védett. Majd egy kontra végén a 67. percben érett góllá az enyhe fölényünk, Németh Barna szép emelése révén. A 70. percben Török Kevin fordult be kapu felé, de lövését védte a vendég kapus. Majd jött a 87. perc. Németh Barna középre gurította a labdát, a csereként pályára lépett Kocsis Dominik 7 méterről lőtt a kapuba. 2–1!

Ezzel a győzelemmel 22 mérkőzés után 58 pontunk van és 11 pont az előnyünk a 2. helyen álló PLFA korosztályos csapata előtt.

Bp. Honvéd-MFA U16 – Ferencvárosi TC U16: 2–1 (0–1)

Bozsik Stadion, műfüves pálya

Vezette: Miráki Gábor (Tamási Péter és Bábszki Gábor)

Gólszerző: Félegyházi K. (31' 0–1), Németh B. (67' 1–1), Kocsis D. (87' 2–1)

Bp. Honvéd-MFA: Dúzs – Bocskay, Fazekas, Török, Sikorszki - Csaba D. - Eördögh (Major 82'), Kovács D. Csányi (Kocsis D. 70') - Molnár R. (Bónus 83'), Németh B.

Edző: Farkas Tibor

Gólok: 31' Félegyházi Krisztián a baloldalról vezette befelé a labdát, majd 19 méterről csavarta el a hosszú bal alsó sarokba. 0–1

67' Egy hosszú előrevágott labdára rajtolt Németh Barnabás és a vendégek védője, de csatárunk előbb érte el a labdát és 15 méterről, a balösszekötő helyéről, a kimozdult kapus felett a bal sarokba emelt. 1–1

87’ Németh Barna jobboldalról passzolta középre a labdát, Kocsis Dominik pedig, 7 méterről, ballal lőtte a kapu baloldalába.  2–1

Farkas Tibor: - A Ferencváros elleni mérkőzéseknek van egyfajta varázsa, mert a zöld-fehérek is egy hajtós, jó csapat. Itt is úgy láttam a mérkőzésen, hogy inkább ez dominált. Végig nagyon jó iram volt, való igaz kevesebb volt a játék, de illett a mérkőzésre a rangadó szó!

- Ma elsősorban nem is a játékra lehetünk büszkék, hanem inkább arra a mentális erőre, amelynek eredménye volt a győzelem, főleg egy ilyen szép vendég gól után.

- Az a csapatunk erejét is bizonyítja, hogy a második félidőben tudtunk olyan energiákat mozgósítani a győzelem érdekében, ami a 3 pont megszerzéséhez is vezetett.

- Meg voltak a helyzeteink is!

- Igen volt még mellette gólszerzési lehetőségünk, nem is egy. Ezen nyilván a jövőben javítanunk kell, mert akkor talán magabiztosabb győzelemről is beszélhetnénk.

- Összességében nem lehetett panasz a csapatra.

- Nem, nem, abszolút nem. A fiúk minden dicséretet megérdemelnek, hiszen bejött ez a hihetetlen meleg, ez is nyomott bennünket és még egyszer mondom, a szívünk, az akaratunk vezetett ehhez a sikerhez.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!