aktuális híreink

Nagy Gergő

„Szurkolóink űztek, hajtottak minket”

2018-04-19 10:09:00

Kivel érzed leginkább az összhangot a pályán?

Baráth Botival nyilván, hiszen vele együtt nevelkedtem 2007 óta a Honvédnél. Persze a középpályán Gazdag Danival nagyon szeretek együtt játszani és már Banó-Szabó Bencét is ide sorolnám, mert hasonló játékfilozófiát képvisel, mint én. Fiatal kora ellenére érett focit játszik, jó a rúgótechnikája, úgyhogy megérdemelten van a keretben. Ráadásul bal lábas. Szokták mondani, hogy akinek van egy bal lába, rosszul nem futballozhat, persze fontos, hogy csak az egyik legyen az!

A PAFC ellen úgy tűnt, neked nem volt elvesztett labda.

A pozíciómból adódóan is, mivel ott kellett lennem a védők előtt, az én feladatom volt első sorban, hogy labdát szerezzek és megakadályozzam a kontráikat. A hazaiak a második félidőben eléggé visszaálltak, így legtöbbször én voltam az első vonal, aki megállíthatta őket. Szerencsére egy-két kivételtől eltekintve nem is nagyon sikerült nekik kibontakozni, mert csírájában elfojtottuk a kontralehetőségeket.

Aki ismer, vagy régebb óta követi a pályafutásomat, láthatja rajtam, hogy az első perctől az utolsóig megyek, hajtok a pályán. Nekem az a filozófiám, hogy lehet rosszul játszani, de lélektelenül, soha. Hogyha nem megy a játék, akkor is legalább hozd ki magadból, amit tudsz az adott napon, hogy amikor belenézel a tükörbe azt mondhasd, hogy te megtettél mindent.

Mit vársz az Újpest elleni meccstől?

Jó szériában vannak és összeértek a tavaszi szezonra, viszont volt a héten egy kupameccsük. Ők is ugyanabban az erőltetett menetben vannak, amiben mi is voltunk. Sajnos nekünk véget ért a kupaszereplés, viszont így volt egy teljes hetünk felkészülni és ennek megfelelően a mester és a szakmai stáb is nagyobb hangsúlyt fektetett a regenerációra és a taktikai elemzésekre. Most olyan mérkőzések várnak ránk, ahol kiélezett harc lesz. A következő négy ellenfelünk az Újpest, a Mezőkövesd, a Debrecen és a Paks. Ebből a négyesből három a harmadik helyért küzd, akárcsak mi. Az újpestiekkel vívott csatáinknak ráadásul történelme van, amit mi most tovább írhatunk.

Nem véletlen tehát a kiemelkedő várakozás a szurkolóink részéről sem.

Bizony a bajnoki győzelem óta rendkívül kitartóak és elkísérnek minket idegenbe is mindenhová, még úgy is, hogy hullámvölgyeket éltünk át az elmúlt időszakban. Felcsútra is nagyon szép koreográfiával készültek és a 90. percig űztek, hajtottak minket, úgyhogy azt gondolom nekik is elévülhetetlen érdemeik vannak abban, hogy a 86. percben be tudtunk találni. Hazai pályán pedig még nagyobb szokott lenni a hangulat, így most is szükségünk van a támogatásukra.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!