aktuális híreink

Nagy reményekkel érkezett

Lanzafame három év után, hároméves szerződést írt alá a Bozsik-stadionban

2016-08-29 10:27:28

Az átigazolási időszak finisében nagy halat fogott a Honvéd. Davide Lanzafamét az olasz Novarától szereztük meg. A támadó három évvel korábban már magára öltötte a piros-fekete mezt, és rövid idő alatt közönség kedvencé vált. Az első edzés után a klubházban beszélgettünk a csatárral.

- Túl vagy az első edzésen, hogy érezted magad?

- Novarában folyamatosan edzésben és játékban voltam, így nem okozott gondot a tréning. Jól esett, fittnek érzem magam.                     

- Amikor megérkeztél a klubházba látható örömmel ölelted meg a régi ismerősöket.

- Ez valójában így van, ez is volt az egyik ok, amiért a Honvédot választottam. Soha nem jöttem volna vissza Kispestre, ha nem lennének pozitív érzéseim. Három éve nagyon jó emberi kapcsolatok alakultak ki, jól bántak velem a klubnál. Tudtam, hogy baráti környezetbe, családba térek vissza. Amikor el kellett döntenem, hogy hová igazolok, ez komoly súllyal bírt.

- Milyen emlékeid vannak 2013 tavaszáról?

- Szép emlék volt, hogy olyat értünk el a csapattal, amit előtte hosszú évekig nem sikerült elérni, harmadikok lettünk, ezzel Európa-ligás helyett szereztünk. Az is motivál engem, hogy szeretnék ennél is többet elérni a Honvéddal. Ezért is jöttem vissza, tudom, hogy több van ebben a klubban.

- Az elmúlt három évben követted valamennyire az itteni eseményeket?

- Miután a Honvéd a szívemhez nőtt, természetesen figyeltem az eseményeket, ha nem is napi rendszerességgel, de az eredményekkel tisztában voltam.

- A 2013-as csapat kicsit megváltozott. Baráth, Hidi, Holender, King, a Bobál Gergő, Lovric, Nagy Gergő, és Vernes maradt a bronzérmes csapatból. Mi volt annak az együttesnek az erőssége?

- Jó társaság alakult ki, az edző jól rakta össze a csapatot. Taktikai téren erős, egymásért küzdő társaság volt. Akiket felsoroltál most is itt vannak, a fiatalok felnőttek és biztos vagyok benne, hogy még jobbak lettek. Az újonnan érkezettek valószínűleg jobbak, hiszen azért igazolták őket. Ha erre építünk, akkor lehet arra gondolni, hogy ez a csapat még jobb, még egységesebb lesz. Sok a sajátnevelésű gyerek, ők biztos, hogy magukénak érzik a klubot. Azt gondolom, hogy ez egy jól összerakott társaság lehet.

- Három évet írtál alá, ami azt jelzi, hogy hosszú távra tervezel. Mivel lennél elégedett a harmadik év végén?

- Álmom bajnokságot nyerni a Honvéddal. Tisztába vagyok az erőviszonyokkal, tudom, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű, viszont az ember azért él, hogy álmodhasson, és az álmait valóra válthassa. Azt a tapasztalatot és tudást, amit megszereztem az évek alatt szeretném tovább adni a fiataloknak. Remélem meg tudok felelni az elvárásoknak.

- A célkitűzés a nemzetközi porond. Hét forduló után a csapat az 5. helyen áll, három pontra a 3., öt pontra az első helytől. Hol érhető el a cél könnyebben a bajnokságban, vagy a Magyar Kupában?

- Egyik sem könnyű, sőt mindkettő ugyanolyan nehéz. Az biztos, hogy nagyon erősek az ellenfelek, mert kevesebb csapat van, így minden mérkőzésnek nagy jelentősége van. Nem tudom megmondani, hogy melyiket tudjuk megvalósítani, de az biztos, hogy kizárólag azért jöttem vissza Magyarországra, mert az Európa Ligában szeretnék játszani, valamelyiket be kell hogy húzzuk.

- Családod veled jön Budapestre? 

- Három lányom van, Sofia 5 éves, az ikrek, Elisabetta és Anna Joelle két és fél évesek. Sofia már volt Budapesten, az ikrek még nem. Itt fognak óvodába, iskolába járni. Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nekik Budapest.

- A Honvédhoz igazolásod hosszú folyamat eredménye. Ha jól tudom több ajánlatod is volt.

- Hosszú, három hónapos tárgyalás sorozat eredménye a visszatérésem, melyben meghatározó szerepet játszott Marco Rossi, Cosimo Inguscio és Nagy László. Köszönettel tartozom Hemingway úrnak, - ismerve a Honvéd lehetőségeit – aki mindent megtett, hogy újra Kispesten futballozhassak. Nem titok voltak a Honvédnál jobb ajánlataim Olaszországból és külföldről is, de a már említett okok miatt a Honvédot választottam. Az utóbbi napokban még két ajánlat befutott, de úgy éreztem, hogy nekem mindenféleképpen vissza kell jönnöm a Honvédhoz. Örülök, hogy itt lehetek, és remélem, hogy minél előbb vissza tudom adni azt, amit elvárnak tőlem. Azért is döntöttem a Honvéd mellett, mert 2013-ban letelt a kölcsönadási szerződésem, így már nem tudtam az Európa Ligában játszani a Honvéddal. Ez most a legfőbb vágyam.

- Kívánjuk, hogy teljesüljön az álmod!


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!