aktuális híreink

NB III-as bajnoki mérkőzés online közvetítése

Budapest Honvéd MFA (NBIII.) - Makó FC NBIII-as bajnoki mérkőzés online közvetítése

2018-05-27 17:32:18

 

Honvéd MFA (NBIII.)- Makó FC NBIII-as bajnoki mérkőzés

 

Budapest Honvéd MFA (NBIII.) - Makó FC  3 - 1 (2 - 1)

Bozsik stadion, 150 néző

gólszerző: Hegedűs (20.), Herjeczki (24.), Sirokmán -  öngól(80.,) ,  illetve Gémes (39.)

játékvezető: Gáspár András, Gyűrüsi Péter, Keszthelyi Tamás

Budapest Honvéd MFA (NBIII.): Berla Attila - Bodrogi János, Király Ákos, Simó Attila - Horváth Csanád Benedek, Stoiacovici Dávid Tibor, Pisont Patrick, Bence Szilárd -  Herjeczki Kristóf, Hegedűs Márk, Bíró Ákos

vezetőedző: Pisont István

Makó FC: Füstös Krisztián - Lipták Ákos, Tóth Imre, Juhász György, Babolek Zoltán - Molnár János, Varga Richárd, Sirokmán Zoltán - Gémes Bence, Széll Kristóf József, Kasuba Dániel

vezetőedző: Kolozsvári János

Ma az első csapatunk mellett, fontos mérkőzést játszik második csapatunk is az NB III középcsoportjában Makó FC ellen, amely jelenleg 13. pozícióban helyezkedik el a tabellán. Nem könnyíti meg Pisont István vezetőedzőnk dolgát, hogy elég rövid a kispadunk sok a sérült és az első csapatba feljátszó játékos, ezért az U19-es csapattol is kellett kérni játékosokat, hogy meglegyünk és tudjunk cserélni is. Mieink a szokásos piros-fekete csíkos mezben, a vendégek fehér mezben kezdik  a mérkőzést.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

3. perc: Makó letámadja csapatunkat, már a mi térfelünkön látszik hozzáállásukból, hogy  el szeretnének kerülni a kieső zónából. Szögletből és szabadrúgásból alakítottak ki helyzeteket, amelyek során Berlának nem kellett védeni ugyan, de oda kell figyelnünk, mert ellenfelünk a 3 pontért jött ma vendégségbe. Vendégeket elkísérte egy 15-20 fős makói szurkolói csoport, amely minden helyzetüknél hangosan biztatja csapatukat.

7. perc: Herjeczki probálta kiugratni a jól helyezkedő Hegedűst és Bíró Ákost, sajnos egy pár centivel hosszan passzolt. Ez komoly helyzet lehetett volna, mert egy az egybe vihették volna a kapura a labdát, ha valamelyik csatárunk eléri az átadást.

8. perc: Juhász ment előre a makói védelemből és 12 méterről tűzelt, fél méterrel a kapunk jobb felső sarka felett 1 méterrel suhant el a labda..

10. perc: Babolek ment el a jobb szélen, sajnos könnyedén passzolt a középen üresen befutó Molnárhoz, aki ravaszan próbálta elrúgni kapusunk mellett a labdát a hálónkba, de Berla szenzációsan vetődve védte a hatalmas ziccert.

17. perc: A mezőnyben folyik a játék,  az elmúlt 5 percben mindkét oldalon remek ütemben a védők  utolsó pillanatban tisztásztak a komolyabb helyzetek kialakítását megelőzve.

A Makó 2 játékosa is elől marad, amikor mi támadunk akkor is, míg nálunk Hegedűs játszik középcsatár pozícióban.

20. perc:  Hegedűs fejelt szépség díjas gólt 10 méterről a kapu jobb oldalába, a szépen elfutó Stoiacovici baloldali beadásából. A makói védők lemaradtak középen és Füstösnek nem volt esélye hárítani.

1 - 0

24. perc: Ha egy üzlet beindul, nincs megállás. Hegedűs adott okos keresztpasszt a tizenhatos vonalára Herjeczkinek, aki gyönyörűen lőtte el a labdát Füstös mellett.

2 - 0

26. perc: Berla védett nagyot egy makói próbálkozás után. A következő szögletnél kellett egy kis szerencse is, hogy a megcsúsztatott labda elkerülte kapunk jobb alsó sarkát.

28. perc: Herjeczki találta el  a makói kapu jobb oldalát, sajnos 14 méterről kicsit célt tévesztett és oldalhálóba kötött ki a labda.

30. perc: Bíró Ákos maradt le fél méterrel Király Ákos passzáról a 16-oson belül, pedig ha pontos ez a passz, ebből is lehetett volna egy óriási ziccer.

32. perc: A játékvezető 1 perces ívószünetet rendelt el, a hőségre való tekintettel.

34. perc: Mintha az előző helyzet megismétlődött volna, csak most nem Király Ákos, hanem Hegedűs próbálta meg hosszan megjátszani a kiugrani készülő Bíró Ákost. Az ezt követően indított, gyors makói kontratámadást védelmünk sikeresen hatástalanította.

36. perc: Bíró passzolt oldalról a középen bemozduló Herjeczkinek, akinek 11 méteres lövését a makói védő vetődéssel tudta csak hárítani.

37.perc: Molnár János lőtt 12 méterről jócskán a kapunk fölé, elég tisztán vált le védőinkről, de szerencsére nem sikerült leszorítania.

38. perc: Varga helyett Bánoczki Dániel a pályán a Makónál.

39. perc: A Makó szépített, a kapunk előtti kavarodás után Gémes Bence találta meg a labdát és lőtte ki Berla mellett az alsó sarkot.

2 - 1

42. perc: A Makó megpróbálja egalizálni az eredményt, minden  játékosunkat már a saját térfelünkön letámadnak, de védőink most jobban koncentrálnak, mint a szépítő találat előtt. Ez lehetőséget biztosít csapatunkak a kontratámadások szervezésére, építésére, amit ki is használunk, amikor sikerül előre juttatni a labdát.

45. perc: A játékvezető lefújta az első félidőt.

Az első félidőben kézben tartottuk a mérkőzést, két szépség díjas találattal vezetünk, egyedül az első és az utolsó 10 percben engedtük a makóiakat veszélyesen  támadni.  Sajnos a félidő végén az egyik makói támadás után, kapunk előtti kavarodás követően szépítettek, ami felébresztette csapatunkat és védelmünk is jobban koncentrált. Amennyiben Bíró Ákost pontosabban meg tudnák játszani elől a társak, illetve ő is gyorsabb és célratöröbb passzokat vagy lövéseket választana, akkor már 4-5 góllal is vezethetnénk. Reméljünk csatárunk összeszedi magát és bizonyítani fogja a második félidőben, hogy nem hiába kapta meg a bizalmat és állította vezetőedzőnk a kezdőbe! 

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

47. perc: A második félidőben szerkezetet váltottunk Stoiacovici Dávid támadásainknál előbbre zárkozott.

51.perc: Egy kapunk előtti beadás után makói csatár védőinket megelőzve lőtte el a labdát, amelyet Berla csak reflexszerűen tudta hárítani, középre kiütni. Majd szabálytalankodtunk a kipattanóra érkező makói csatárral szemben.

Hegedűs Márk sárga lapot érően buktatta az érkező makói játékost. A játékvezető a büntető pontra mutatott.

52. perc: Berla leolvasta Tóth Imre lapos, jobb alsóra tartó lövését és vetődve szenzációsan hárította  a tizenegyest. Bravó Attila!

55. perc: A makóiak továbbra sem adták fel a letámadást, többször Berlának kell kimozdulva hárátani.

56. perc: Stoiacovici kapott sárga lapot, egy kisebb reklamálás után. Miután egy kevésbbé lesgyanús ziccer helyzetünket a játékvezető lesnek ítélte.

59. perc: Berla védett könnyedén egy 14 méteres löketett. Kapusunk koncentráltan véd.

65. perc:  Bíró Ákos szépen húzott el a jobb szélen és pontosan adott vissza Hegedűsnek, aki sajnos a kapu közvetlen közeléből kapu fölé bombázott. Óriási helyzet volt.

68. perc: Védőink az elmúlt 6-7 percben jól helyezkedve megakadályozzák, hogy a makóiak nagyobb helyzeteket alakítsanak ki, csak szögletig tudnak eljutni.

70. perc: Berla csente le  ügyesen a labdát  a vendég támadó lábáról, a kilépő Babolek lővési próbálkozását megelőzve. Ezt követően egy kontratámadást vezettünk, amely után Herjeczki beadását a menteni ígyekvő makói csapatkapitány Tóth mentett idegesen a saját kapufájára, amelyről kifele pattant a labda. Nagy mázlija volt a védőnek.

72. perc: Széll ment el a balszélen, szerencsére a kapu külső oldalhálóját találta csak telibe. Ezután Berla mentett egy gyors balodali makói támadást szögletre.

75. perc: Stoiacovici lépett ki a balszélen, néhány csel után, 14 méterről telibe lőtte a vetődő Füstös mellett a balalsónál a kapufát, a kapus  oda ért időben a kipattanóra, érkező csatárainkat megelőzve.

78. perc: Stoiacovici tört be a 16-osra, majd  a középre beadott paszolási kísérletét  a makói védők az utolsó pillanatban mentették szögletre az érkező Bíró Ákos elől.

80. perc: Öngólt kapott a Makó. Stoiacovici erőteljes kapura tartó lővésébe tette bele a lábát a makói  védő Sirokmán, így az irányt változtatott labda Füstös mellett nagy erővel vágodott a vendégek kapujába.

3 - 1

83. perc: Berla védett szépen vetődve.

85. perc: Simó Attila helyett Borovsky Dániel a pályán nálunk. A vendégeknél Molnár János helyett Mezei Edvin a pályán.

87. perc:  Szöglet után Lipták találta telibe 12 méterről  kapunk felső lécét.

90. perc: Mindkét csapat megpróbált még gólokat szerezni, de vagy leshelyzet miatt vagy a védők felszabadítása miatt nem lettek komolyabb ziccerek. A játékvezető 3 percet hosszabbít.

91. perc: Bodrogi János helyett Nemes Barna a pályán csapatunkban.

94. perc: A játékvezető lefújta  a mérkőzést.

Csapatunk megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Bár mindkét csapatnak voltak óriási ziccerei, sőt Berla fantasztikusan tizenegyest és több makói helyzetet is hatástalanított védéseivel. Ugyanakkor nekünk a makóiaknál is több helyzetet sikerült kialakítani, sőt Stoiacovici szép megindulásainak is meg lett az eredménye, így a mérkőzés hajrájára már megnyugtató különbséggel tudtuk folytatni a játékot. A makóiak végül pont nélkül távoztak vendégségünkből. Vezetőedzőnk Pisont István és az egész csapat megérdemli a dícséretet. Bíró Ákos is sokkal aktívabb lett a második félidőben és kis híján gólpasszt adott. Reméljük első csapatunk is hasonló eredményt ér el idegenben Felcsúton!

 

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!