aktuális híreink

NB III: Döntetlen Dabason

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA 1-1

2017-08-13 20:07:04

NB III, Közép csoport, 1. forduló

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA  1-1 (0-0)

Dabas, Városi Sporttelep, 300 néző

Játékvezető: Görög Márió (Rigó Martin, Péntek Zsuzsanna)

 

FC Dabas: Scheilinger György – Sárközi Norbert, Komoróczi Kristóf, Makrai László, Fitos László, Csordás Simon (Dalibor Crkvenjakov, 46’), Fritz Attila, Erős Ronald, Eördögh Levente, Csepregi Richárd (Sándli Márk, 72’), Kiss Viktor (Takács Kornél, 85’)

Vezetőedző: Kerekes Barna

Budapest Honvéd-MFA: Berla Attila – Villám Balázs, Nemes Barna, Bodrogi János, Nagy II. Gergő, Pölöskei Zsolt (Csábi Mihály, 36’), Banó-Szabó Bence, Stoiacovici Dávid, Tömösvári Bálint (Lukács Dániel, 81’), Bíró Ákos (John’s Kadima Kabangu, 46’), Hegedűs Márk

Vezetőedző: Pisont István

 

Gólszerzők: Hegedűs Márk (84’, 0-1), Makrai László (89’, 1-1)

 

Ma délután NB III-as csapatunk számára is megkezdődött a 2017/18-as bajnoki szezon. Pisont István együttese Dabason lépett pályára, ahol két, rutinosabb játékossal megerősített fiataljaink az első félidőben egyértelműen mezőnyfölényben játszottak. A házigazdák egyetlen komolyabb lehetőségét Berla hatástalanítani tudta, amikor magabiztosan hárította a hazaiak középre tartó fejesét. A mieink legnagyobb helyzetét a játékrész utolsó percében láthattuk, amikor Banó-Szabó jobb oldali beadását Hegedűs Márk fejelte kapura, Scheilinger azonban óriási bravúrral ujjheggyel még bele tudott érni a labdába. Ezt megelőzően Banó-Szabó is gólt szerezhetett volna, de közeli lövése telibe találta a dabasiak kapusát.

A második félidő komoly dabasi helyzettel indult, de az utolsó passzba hiba csúszott, így szerencsére továbbra sem láthattunk gólt. Kilenc perc múlva Banó-Szabó lövését vetődve védte a hazaiak kapusa. A 68. percben Kabangu lőtt ígéretes helyzetben mellé, majd két perccel később fölé.

A 84. percben Hegedűs Márk szánta el magát 22 méterről lövésre, a labda pedig a bal alsó sarokba vágódott. 0-1!

Három perccel később eldönthettük volna a mérkőzést, de Kabangu óriási ziccerben a nehezebb megoldást választotta, és át akarta emelni Scheilinger fölött a labdát, ez a próbálkozása pedig nem járt eredménnyel.

A kihagyott helyzet pedig ezúttal megbosszulta magát, miután egy perccel a rendes játékidő vége előtt egy jobb oldali beadás után Makrai László juttatta a labdát a kapunkba. 1-1!

Összességében elmondható, hogy a döntetlen eredmény nem mondható igazságtalannak, de a helyzetek alapján közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez.

Folytatás jövő szombaton a Bozsik Stadionban, amikor a SZEOL ellen lépünk pályára.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!