aktuális híreink

NB III: Fölényes győzelem

Budapest Honvéd-MFA - Diósdi TC 4-0

2017-03-05 17:31:09

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló

Budapest Honvéd-MFA  - Diósdi TC  4-0 (3-0)

Bozsik Stadion, centerpálya

Játékvezető: Görög Márió (Bede Tamás, Péntek Zsuzsanna)

 

Budapest Honvéd FC: Somogyi Csaba (Major Barnabás, 60') - Nemes Barna, Raul Palmes, Gergényi Bence, Erdős Gábor, Király Ákos, Göblyös Dániel, Rózsahegyi Dominik, Herjeczki Kristóf (Kovács Dániel, 64'), Bíró Ákos (Soós Dávid, 75'), Tóth Barna

Vezetőedző: Gálhidi György

Diósdi TC: Botlik Dániel - Sándor Norbert, Nahóczky Balázs, Takács Máté, Schmidtka Balázs (Ribarics Roland, 46'), Mag Kristóf (Péter-Szabó Tamás, 46'), Balázs Gergő, Wágner Richárd, Slezák Richárd, Bánhidi Bence, Takács János

Vezetőedző: Nahóczky Attila

 

Gólszerzők: Herjeczki Kristóf (15'), Rózsahegyi Dominik (28'), Rózsahegyi Dominik (36'), Soós Dávid (88')

 

Az NB III-as bajnokság 21. fordulójában akadémistáink hazai pályán fölényes győzelmet arattak a Diósdi TC ellen. A találkozót már az első félidőben eldöntöttük, ebben a játékrészben esélyt sem adtunk a vendégeknek. Az első negyedóra végén egy erőszakos, de szabályos labdaszerzés után Herjeczki elé került a labda a tizenhatoson belül, Krisu pedig a védőjével és a pálya talajával is sikeresen megküzdött, majd a kapu közepébe lőtt. 1-0! Még fél óra sem telt el a találkozóból, amikor megdupláztunk az előnyünket: Rózsahegyi 10 méterről, a bal oldalról hatalmas gólt lőtt a hosszú felső sarokba. 2-0! A 37. percben Göblyös szöglete után már Tóth Barna is gólt fejelhetett volna, a labda azonban ismét Rózsahegyi elé került, aki ezúttal a másik oldalról tüzelt, és szépen lőtte ki a bal alsó sarkot. 3-0!

A második félidőben már a vendégek is felbukkantak néha a térfelünkön, de igazán komoly lehetőséget ekkor sem tudtak kialakítani, továbbra is a mi akaratunk érvényesült. Könnyen szerezhettünk volna további gólokat - elsősorban Rózsahegyi és Bíró Ákos révén -, de ebben az időszakban vagy a szerencse nem állt mellénk, vagy pedig a vendégek kapusa védett a nagynál is nagyobbakat. A 88. percben aztán jó szokásunk szerint szereztünk egy hajrágólt is: a csereként beállt Soós Dávid értékesítette Rózsahegyi szép átadását, a labda a bal oldali kapufáról vágódott a jobb alsó sarokba. 4-0!

A tavaszi szezon első három mérkőzésén kilenc pontot gyűjtöttünk be, hat gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Így aztán máris a közvetlen élmezőny közelében találhatjuk magunkat. Jövő vasárnap a jó formában lévő és jelenleg a tabella 4. helyén álló FC Ajka otthonában lépünk pályára.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!