aktuális híreink

NB III: Fölényes győzelem

Budapest Honvéd-MFA - Vecsési FC 3-0

2017-09-11 00:52:08

NB III, Közép csoport, 5. forduló

Budapest Honvéd-MFA  - Vecsési FC  3-0 (0-0)

Bozsik Stadion, centerpálya

Játékvezető: Szabó Levente (Dr. Ambrus Dániel János, Katona Brigitta)

 

Budapest Honvéd-MFA: Berla Attila – Csábi Mihály (Pisont Patrik, 80’), Gergényi Bence, Nemes Barna, Bodrogi János, Hegedűs Márk, Kovács Nikolasz, Király Ákos, Lukács Dániel, Holender Filip (Tömösvári Bálint, 46’), Bíró Ákos (Király Olivér, 60’)

Vezetőedző: Pisont István

Vecsési FC: Komora László – Balázs Bálint, Borsi Márton (Tóth György, 66’), Radnai György, Márki Bence, Csiszár Richárd, Lajer Gábor, Cseszlai Bence (Salem Reydan, 69’), Takács Zoltán (Tóth Attila, 75’), Szalai Vilmos, Rein Bence

Vezetőedző: Simon Antal

 

Gólszerzők: Kovács Nikolasz (72’), Tömösvári Bálint (77’, 11-esből), Hegedűs Márk (87’)

 

Kiállítva: Balázs Bálint (90’)

 

NB III-as csapatunk – amelyben ezúttal is kizárólag MFA-nevelések kaptak lehetőséget – vasárnap délután az NB I-esek paksi mérkőzésével szinte egy időben lépett pályára a Bozsik Stadionban. Ellenfelünk az a Vecsési FC volt, akiket néhány héttel ezelőtt felkészülési mérkőzésen egyszer már 3-0 arányban legyőztünk. Mint kiderült, a történelem néha ismétli önmagát…

A mai találkozó abban is különleges volt, hogy vezetőedzőnk korábban több szezonon át irányította aktuális ellenfelünket. Hamar kiderült, hogy Pisont Istvánt a mai napig is nagy megbecsülés és tisztelet övezi Vecsésen is.

Az első játékrész meglehetősen eseménytelen játékot hozott. Némi mezőnyfölényben játszottunk, a vendégek pedig le sem tudták volna tagadni, hogy az elsődleges céljuk a kapott gól elkerülése, amikor pedig nagy ritkán lehetőségük adódik rá, akkor a gyors ellentámadások kialakítása. Egyetlen nagy gólhelyzetet láthattunk ebben a félidőben: a 43. percben Kovács Nikolasz szép cselek után tette középre a labdát, amelyet Hegedűs Márk estében lőtt a felső lécre.

A második félidőben eleinte nem változott a játék képe: a mieink eredménytelenül támadgattak, a vendégek pedig a kontrákra vártak. A 72. percben aztán Kovács Nikolasz 22 méteres szabadrúgása elsuhant a lábak mellett, ez pedig Komorát is megzavarta, a labda pedig így a vendégek kapujában kötött ki. Öt perccel később eldöntöttük a mérkőzést: Tömösvári Bálinttal szemben szabálytalankodtak abszolút gólhelyzetben, a büntetőt a vecsésiek sem vitatták egy pillanatig sem. A tizenegyest a sértett végezte el, és magabiztosan lőtt a vendégek kapujába. A győzelmünket a lefújás előtt 3 perccel biztosítottuk be végérvényesen, ekkor egy kapu előtti kavarodás után Hegedűs Márk lőtt közelről Komora kapujába.

Magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmünkkel hatalmasat léptünk előre a tabellán, a 14. helyről azonnal az 5. pozícióba kerültünk. Jövő vasárnap a sereghajtó (0-3-2) Hódmezővásárhelyi FC csapatához látogatunk.

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!