aktuális híreink

Negyedszer az Európa-ligában

Második alkalommal játszik macedón riválissal a Budapest Honvéd FC.

2018-07-10 11:01:00

Szerdán negyedik alkalommal rajtol a Bp. Honvéd az Európa-ligában. Először 2009-ben indultunk, pechünkre rögtön egy sztárcsapat, a török Fenerbahce volt az ellenfelünk. A továbbjutás gyakorlatilag az első meccsen eldőlt, hiszen az isztambuli gárda 5–1-re nyert otthon, aztán a visszavágó 1–1-re végződött.

2012-ben az albán Flamurtari Vloraval kezdtünk, Albániában 1–0-ra, a Bozsik Stadionban 2–0-ra nyertünk. A második körben újra egy sztárcsapatot húztunk: az orosz Anzsi Mahacskala kettős győzelemmel (1–0, 4–0) jutott tovább.

2013-ban az első fordulóban a Celik Niksic volt az ellenfelünk. A montenegrói együttes nem állította nehéz feladat elé a mieinket, hiszen már idegenben nagyarányú győzelmet arattunk (4–1), a visszavágón pedig gólparádét rendeztek a mieink, hiszen 9–0-ra nyertünk a Bozsik Stadionban. A második fordulóban a szerb Vojvodinához utaztunk, az újvidéki alakulat otthon kétgólos előnyt szerzett (2–0), és sajnos a visszavágót is a szerbek nyerték meg (3–1).

Az európai kupák történetében eddig egy macedón csapattal a játszottunk. 1996-ban a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK) a Szloga Jugomagnat volt az ellenfelünk. A párharc során a Bozsik Stadionban és Szkopjéban is 1–0-ra nyertünk.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!