aktuális híreink

Nemzetközi meccsekkel készül az utánpótlás

U19, U17 és az U16 is játszott szombaton

2017-01-22 20:02:06

U17, U16:  A héten immár a második szlovákiai klubot, ezúttal az FK Senicát láttuk vendégül a Bozsik Stadionban. Keményebb, harcosabb találkozókra lehetett számítani, mint a Dunaszerdahelyiek elleni mérkőzéseken. Sajnos az U16-ban és az U17-ben is voltak maródiak, ezt jól érzékelteti az a tény is, hogy az U16-os együttesben három cserejátékos ült a padon, közülük Dúzs Gellért és az U16-ban most bemutatkozó Molnár Rajmund is az U15-től érkezett.

Először Farkas Tibor fiai léptek pályára és parázs csatában értek el 0-0-ás döntetlent. A sok szabálytalansággal tarkított összecsapáson, nem kevesebb, mint öt kapufát lőttünk. Volt egy szituáció, amikor Irimiás kapufáról kipattanó labdáját Greksa lőtte a jobboldali lécre. Azért nem volt egyoldalú a mérkőzés, például egy veszélyes szlovák ellenakciónál Karcagi Csabának kellett hatalmasat védenie. Miután mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, így gól nélküli döntetlen lett a vége.

Bp.Honvéd-MFA U17 - FK Senica U17   0-0

Bozsik Stadion, műfüves pálya   

Vezette: Szíjjártó Zsolt  (Kénoszt Zsolt és Gendúr Ákos)

Bp.Honvéd-MFA: Karcagi - Simó, Barta, Markos, Szeles - Soltész I. - Király O.,  Irimiás - Nagy K., Greksa, Cipf D.   Edző: Farkas Tibor

Játszottak még: Schritt (kapus), Horváth R., Darabont, Nagy B, Soltész D., Sebestyén, Kalmár S.

 

Ezt követően jöttek a fiatalok és akárcsak az előző mérkőzés, ez sem volt mentes a túlfűtött hangulattól. A 4. percben büntetőt hibáztak a vendégek, két percre rá les gyanús helyzetből sikerült megszerezniük a vezetést Miroslav Zelonka révén. Alig telt el negyedóra, Kecskeméti Péter góljával egyenlítettünk, majd érkezett Juhász "Zsombi" és máris a Honvédnál volt a vezetés. Ezzel azonban nem volt vége, mert, "Kecsó" újabb remek gólja után már két gól volt a különbség. Ezt a szlovák játékosok nehezen viselték, így időnkét feszült helyzet alakult ki a pályán. Szerencsére a mienk inkább a játékkal törődtek, aminek "Kecsó" harmadik találata volt a bizonyíték. 

Bp.Honvéd-MFA U16 - FK Senica U16  4-1  (3-1)   (2x 40 perc)

Bozsik Stadion, műfüves pálya.   

Vezette: Kénoszt Zsolt  (Gendúr Ákos és Szíjjártó Zsolt)

Gólszerzők: Kecskeméti Péter (16' 22' 54'),  Juhász Zsombor (18')  illetve  Miroslav Zelonka (6')

Bp.Honvéd-MFA:  Kemenes - Fehér A., Juhász Zs., Zubán  - Constantino, Zvara, Kecskeméti P., Tóth R. - Szabó D., Májer P., Tóth P.    Edző: Somogyi Krisztián

Játszottak még: Dúzs (kapus)  Aszalós, Molnár R.

 

U19: Győzelem az NK Maribor ellen

Zalaegerszegen találkozott egymással a Bp.Honvéd-MFA és a szlovén NK Maribor U19-es csapata. Zala megye központja eddig is ideális helyszínnek bizonyult a két együttes találkozóinak.

Az ősz folyamán jellemző volt, hogy zömében egy évvel fiatalabb korosztályú játékosok szerepeltek a csapatban és ez folyamat nem áll le. Most három játékos Szendrei Norbert, Pisont Patrik és Kecskeméti László érkezett a 2000-es korosztályból. A terv az, hogy ebben a félévben a 2000-es korosztály legtehetségesebb játékosai lehetőséget kapjanak az U19-ben.

Nagyon jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok! Az ellenfél is hasonló stílusban játszott, mint a mieink, próbálták felépíteni a játékot, agresszívan letámadtak.  Az első félidő nem hozott gólt, de a másodikban már sikerült megtalálni a Maribor játékának ellenszerét.  Előbb Májer "Milu" egy egyéni megmozdulás után kiharcolt, majd belőtt büntetője után nem sokkal, egy kifejezetten szép baloldali akció után Kovács Nikolász is betalált. A gólok után is jó iram jellemezte a találkozót, itt is, ott is egy kapufa, majd Berla Atilla védett nagyot. Aztán szerencsés góllal, Bence Szili öngóljával szépítettek a szlovének. A "vendégek" próbáltak egyenlíteni, helyzeteik is voltak, de a szintén csereként pályára lépő Kecskeméti László egy kiugrást követően lőtt a kapuba, ezzel lezárva a mérkőzést. Hosszú sérülés után szombaton néhány percet a pályán tölthetett Cseh Gergő is, akivel stabilabbá válhat tavasszal a védelem.

Összességében végig dominánsan és a Honvéd stílusához méltóan játszott a csapat: azaz jól letámadva az ellenfelet, agresszívan játszottunk. Megérdemelt a győzelem.

Bp.Honvéd-MFA U19 - NK Maribor U19   3-1  (0-0)

Zalaegerszeg,  ZTE Aréna, műfüves pálya

Gólszerzőink: Májer Milán (1-0 11-ből),  Kovács Nikolász (2-0),  Bence Szilárd (2-1 öngól),  Kecskeméti László (3-1)

Bp.Honvéd-MFA: Berla A.  - Erdélyi,  Falussy,  Bence Sz.,  Gajda - Szabó P.,  Szendrei, Stoiacovici - Pisont,  Váczi D.,  Nagy G.  Edző: Simon Miklós

Játszottak még: Pálfy (kapus), Májer M., Kovács N., Czifra, Farkas, Kirillo, Cseh G., Nagy Zs., Kecskeméti L.

 

A heti program:

Az U19 és az U16 itthon szerepel majd. Szombaton mindkét együttes a Dinamo Zagreb-ot fogadja a Bozsik Stadionban. Kezdési időpontok: U19 - 13 óra. U16 - 15 óra

U17, U15 és az U14 is hármas tornán vesz részt szombaton Zalaegerszegen, a Maribor és a ZTE társaságában.

Az U17 csütörtökön is pályára lép. A SZAC-pályán 17 órakor a SZAC U19-es csapatával játszanak.

 

Maros József, Simon Miklós


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!