aktuális híreink

Nevetséges

Lapszemle

2017-02-16 10:17:06

A február 11-i FTC-Honvéd mérkőzés óta sikerült kétszer megnéznem a mérkőzésről készült videó felvételt. A Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkőzés első félidejében több gólos vezetést kellett volna szereznünk. Még akkor is, ha egy közös nagy védelmi- és játékvezetői hiba folytán gólt kaptunk. Játékban felülmúltuk a nagyon jó erőkből álló ellenfelet. A második félidő első 30 percében a játék képe teljesen megváltozott. A félidő elejétől kezdve ellenfelünk megtalálta játékunk ellenszerét. Ekkor Doll mester már a letámadásra és a villámgyorsan büntető kontrákra koncentrált. Egyszerűen a második félidő első 30 percében a Ferencváros mind játékban, mind taktikában felülmúlt minket. Aztán Marco Rossi cseréi után ismét megváltozott a játék képe, és egyenrangú ellenfelei lettünk a már kicsit fáradónak tűnő ferencvárosi csapatnak. Meggyőződésem, ha a második félidőben reagálni tudtunk volna az FTC új taktikájára, hozván az első félidő játékát, akkor gólokkal nyertünk volna. Sebaj, jön március 1. és a visszavágó.

Tegnap olvastam a Csányi Sándorral készült interjút a Nemzeti Sportban. Sok mindennel egyet lehet érteni abban, amit mondott, különösen, amikor arról beszélt, hogy mindent meg kell tennünk a nézők visszacsábításának érdekében. A nézők számának csökkenése az elmúlt 20 évben egy rendkívül összetett probléma, és ezért nincs könnyű és egyszerű megoldás. Szóval nagyon is egyetértek, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy minél több szurkolót lássunk stadionjainkban. Csányi elnök úr arról is beszélt, milyen irányban kell megindulni az MLSZ-nek és a kluboknak a nagyobb nézőszám érdekében. Viszont délután már újra kellett olvasnom a Csányi-interjút, mert evidensnek látszott, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a különböző fórumokon megjelent döntése nem származhat attól a szervezettől, amelyet az interjúalany vezet. Ugyanis az FTC-Honvéd Magyar Kupa mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot „más sportszervezet, az ellenfél, és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása” miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az MLSZ. Már többször elmondtam és leírtam, hogy a szurkolók a labdarúgó mérkőzéseket egy fegyverek és fizikai kontaktus nélküli csatának tartják, és természetszerűen szidják az ellenfelet. Ennek a gyakorlatnak a megtiltása nemcsak nevetséges badarság, de tökéletesen haszontalan is. Merthogy mi a büntetés célja? Az, hogy a büntetett gyakorlatot megszüntesse. Hallott már valaki arról, hogy kevesebb az ellenfél szidása a magyar pályákon, mert az MLSZ pénzt von el a kluboktól? Ugye nem? Pedig ezt már évek óta csinálják fölöslegesen és minden hatás nélkül. Azt mondják, hogy az őrület definíciója az, amikor ismételten ugyanúgy cselekszünk, és azt várjuk, hogy más lesz a cselekvés kimenetele. Ez az MLSZ gyakorlat a fent említett mondás klasszikus példája. Ugye nem kell mondanom, hogy megjegyzésem nem vonatkozik a rasszista, antiszemita, homofób, xenofób megnyilvánulásokra? Csak arra, amit a szurkolók a labdarúgás őskorától kiabálnak a pályákon. Nincs itt az ideje a gyakorlat felülvizsgálásának? Ja, igen. Egy kérdőíven keresztül az MLSZ kéri a szurkolókat, hogy mondják el véleményüket a magyar labdarúgást érintő fontos kérdésekben.

Folytatódik a pontvadászat az OTP Bank Ligában. Mind a dobogó, mind a kiesés nyílt kérdésnek tűnik. Az elmúlt években ilyenkor már világosan lehetett látni az egy-két bajnokesélyest, meg a kiesésre predesztinált csapatokat. Úgy tűnik, most a harc nagyon nyílt, és akármi megtörténhet. Még az is, hogy 34 pont sem lesz elég ahhoz, hogy egy csapat bennmaradjon az első osztályban. Tavaly ilyenkor a későbbi bajnok Ferencváros 49 ponttal vezetett, míg a 11. helyen álló Puskás Akadémiának 16 pontja volt. Most 3 csapat vezeti a bajnokságot 34 ponttal, és a 11. helyen lévő MTK-nak is 20 pontja van. A mostani az utolsó 10 év legszínvonalasabb, és egyben a csapatok szempontjából legnehezebb bajnoksága. Talán a színvonal-emelkedés, a szoros bajnokság, csapatunk jó teljesítménye is az oka annak, hogy komoly nézőszám emelkedést láthattunk a Bozsik Stadionban az elmúlt év során. Persze még félúton sem vagyunk. Remélem, előbb-utóbb megduplázzuk a nézőszámot. Ez persze csak szurkolóink segítségével lehetséges. Jó lenne, ha mindenki hozna magával legalább még egy embert. De lehet kettő is.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!