aktuális híreink

Nincs még egy ilyen klub!

Hét korosztályos bajnokságban is dobogós a Honvéd-MFA

2018-12-09 17:16:00

3. 1. 1. 3. 1. 1. 1.

A fentiek a Budapest Honvéd-MFA korosztályos csapatainak helyezései az őszi idény végeztével, ezzel pedig a Honvéd és a Magyar Futball Akadémia az egyetlen olyan műhely, amelynek az összes korosztályos együttes a dobogón telel. S noha természetesen az utánpótlásban nem az eredmény a legfontosabb, sőt az igazi cél az, hogy minél több és minél jobb játékosok érkezzenek majd a piramis csúcsára, a felnőttcsapatba, ez mindenképpen olyan eredménysor, amelyre minden honvédos büszke lehet.

Az U19-es és az U15-ös együttesünk áll a harmadik helyen, az U17-es, az U16-os, az U14, az U13-és az U12-es gárda pedig vezeti a maga bajnokságát, a 16, a 13 és a 12 éven aluliak még veretlenek, sőt a legkisebbek pontot sem veszítettek az ősz folyamán! (Az U19-es csapatunk ráadásul úgy dobogós, hogy a Honvéd azon öt NB I-es klub egyike, amelynek NB III-as csapata is van, ahol szintén a fiatalok játszanak.)

A két legalsó korosztályban még területi alapon zajlik a bajnokság, míg az idősebbek küzdenek országos szinten, s érdekesség, a U13-as és az U12-es bajnokságban is az MTK a második, amely az öt magasabb korosztály küzdelmei közül négyben is dobogós. Viszont mivel a kék-fehérek U14-es gárdája „csak” hatodik, a Honvédé a legjobb mérleg. A két fővárosi gárda mellett a PAFC is jó eredményekkel büszkélkedhet, náluk csak az U19-es gárda szorult le a dobogóról, nem véletlen, hogy ez a három egyesület áll az élen a Magyar Labdarúgó Szövetség produktivitási rendszerében.

A Honvéd sikereihez hozzátartozik az is, hogy az ősz során két játékosunk, Baráth Botond és Holender Filip is bemutatkozott a felnőttválogatottban, s mindketten a Magyar Futball Akadémián nevelkedtek, így összesen négy játékost (Vécsei Bálint és Botka Endre a másik kettő) adott a válogatottnak az MFA. Sőt, a Honvéd mostani NB I-es keretében 10 MFA-nevelés található, s közülük Banó-Szabó Bence, Baráth Botond, Gazdag Dániel, Holender Filip és Nagy Gergő is rendszeresen szerepel az első csapatban.

Ezúton is gratulálunk a korosztályos együttesek játékosainak és edzőinek, s hasonlóan sikeres tavaszt kívánunk a csapatainknak!


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!