aktuális híreink

Nincs rajta teher

Danilo tudja, hogy tőle várják a gólokat és szeretne is megfelelni ennek az elvárásnak.

2018-07-11 08:05:00

A macedón Telki.

Így lehetne a legjobban jellemezni a Honvéd–Rabotnicski mérkőzésnek otthont adó edzőközpontot, amely a macedón szövetség komplexuma. A négy pályából álló létesítménynél két játéktér mellé építettek kicsiny nézőteret, s ezek közül az egyik ad otthont az Európa-liga-selejtezőnek.

„Kicsit még magas a fű – jegyezte meg Danilo a kedd délutáni edzésen, miközben a tizenegyespont körül sétálgatva nevetve megjegyezte, hogy megtalálta a legjobb helyet a góllövéshez. A Honvéd támadója aztán megnézte a kaput, a hálót, majd a félpálya felé sétálva beszélgettünk vele a szerdai mérkőzésről. – Nem tudok olyan sokat a Rabotnicskiről, alaposan átalakult a csapat a nyári szünetben. Megnéztem a keretüket, rengeteg fiatal van a csapatban, több meccsüket látta a stáb az előző szezonból, s bár a taktika hasonló, abból a szempontból nehéz a helyzet, hogy kicserélődött a keret.”

A beszélgetés során szóba került a csatárhelyzet is, hiszen Eppel Márton és Davide Lanzafame távozása után Danilo maradt az egyetlen rutinos támadója a Honvédnak, ami azt is jelenti, hogy gyakorlatilag mindenki tőle várja, hogy gólokat szerezzen, s eldöntse ezzel a Honvéd mérkőzéseit.

„Nincs rajtam teher – mondta magabiztosan a brazil támadó. – Ha folyamatosan azon agyalnék, hogy gólt kell lőnöm, és azt várnám, hogy mikor találok be, akkor biztosan lenne rajtam nyomás. Tudom, hogy tőlem várják a gólokat, remélem, hogy hamar sikerül gólokat lőnöm, és akkor még felszabadultabb lehetek. A mellettem játszó fiatalok ügyesek, bár inkább szélsők, de látszik rajtuk, hogy igyekeznek, fejlődni akarnak”

A brazil támadó remek hangulatban készül a mérkőzésre, a sajtótájékoztatón és az öltözőben is kapható volt egy kis viccelődésre, s bízunk benne, hogy szerda este is jókedvű lesz.

„Hogy mivel lennék elégedett? Az egy nullás győzelemmel mindenképpen. Az meg főleg jó lenne, ha még a gólt is én szerezném” – tette hozzá mosolyogva Danilo.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!