aktuális híreink

ÖF: Kivétel erősíti a szabályt

Büntető helyett szabadrúgás

2017-10-03 18:09:17

Nem mindennapi, zaklatott hangulatú mérkőzést játszott egymással tegnap este a BVSC és a Honvéd öregfiúk csapata, az egykor szebb napokat is megélt Szőnyi úti BVSC Stadionban. A mieink rögtön támadólag léptek fel, 3 percig a hazaiak térfelén folyt a játék, majd egy gyors kontra után az egykori kispesti, Gabala Krisztián révén vezetést szerzett a BVSC. Még egy perc sem telt el, amikor újra Plókai kapujában táncolt a labda. Két támadás, két gól, hát enyhén szólva nem kezdtük parádésan a mérkőzést.

Két gól még nem a világ, idő is van bőven, nosza rajta egyenlítsünk! Az akarattal nem is volt baj, a kispestiek átköltöztek a hazai 16-os elé és sorra vezették a támadásokat, aztán a 13. percben újra kalandozni támadt kedve a hazai együttesnek, ami olyan jól sikerült, hogy Maróti is betalált a kapunkba – talán mondani sem kell, hogy ő is megfordult Kispesten. Három támadás, három gól, ennek fele sem tréfa – gondolták a mieink, és ha lehet még magasabb sebességfokozatba kapcsoltak. A nyomásnak meg is lett az eredménye, egy jobbról beadott labdára Bábik startolt a legjobban, maga mögött hagyta a védőjét, aki a helyzeti előnyt kompenzálandó lerántott a támadónkat, mivel az ominózus esett a 16-oson belül történt Horváth játékvezető a 11-es pontra mutatott. Húsz perc eltelte után szépítés előtt állt a csapat, tehát még egy óra állt a mieink rendelkezésére, hogy kiegyenlítse a hátrányt. Szabó Tibor felelősége teljes tudatában állt a labda mögé és kíméletlenül a bal felsőbe vágta. Gól!!!!!, vagy is nem! A játékvezető ugyanis jelezte, hogy valaki belépett a vonalon belülre és érvénytelenítette a találatot. Sebaj, gondoltuk, Szabó Tibi 2007-ben a Loki ellen már járt így és akkor másodszorra is bevágta, most is ezt teszi majd! Nem ez történt, ugyanis Horváth játékvezető, különleges szabályismeretére támaszkodva szabadrúgást ítélt kifelé! Az ítélet nyomán csodálkozás ült ki az arcokra, a zuglóiakéra is, ám mivel az érdekazonosság különbözött, ők nem, a mieink viszont némi magyarázatot kértek a spóritól. A szabálymagyarázat igénybe vett néhány percet, bár a bíró meggyőzni senkit sem tudott, folytatódott a mérkőzés. A mieink tovább fokozták az iramot, a helyzetek is megvoltak, Tóth Csaba például ajtó-ablak ziccerben lőtt fölé. A nagy nyomás miatt a mieink védekezése hézagosabbá vált, így a zuglóiak néhány ellentámadással veszélyeztettek, igaz ehhez kellett az asszisztens is, aki a medvéket megszégyenítve aludta téli álmát, így nem csoda, hogy három lest is elengedett.  

A szünetben Szurgent Lajos egy cserét hajtott végre, Egry helyére Trembulyákot hozta be. A csatár beállítása jó húzásnak bizonyult, sorra vezettük a veszélyes támadásokat. Az 55. percben Móra balról beívelt labdájára Czipper érkezett és bólintotta a BVSC kapujába, 3-1. Sokáig nem örülhettünk, mert két perc múlva a menteni igyekvő Domján elcsúszott a 16-oson belül és estében kézzel a labdához ért, ez is 11-es. A büntetőt Füzi Krisztián – még egy kispesti – a kapu bal oldalába lőtte, 4-1. A 64. percben újabb fejesgól, ezúttal Filó talált az ellenfél kapujába, 4-2. A 69. percben egy méretes lest elengedve újabb gólt szerzett a hazai együttes, 5-1. A lesgólt követően a Honvéd kispadja interpellációt nyújtott be a játékvezetőnél, aki válaszként kétharmaddal csökkentett a kispad létszámát. Ha valaki azt gondolná, hogy szétesett a csapat, az bizony téved. A mieink továbbra sem adták fel a kilátástalannak látszó küzdelmet és a hátralévő 11 percben megpróbálták a lehetetlent. A hátrány ledolgozása ugyan nem sikerült, de azért a 80. percben Tóth Csaba szépített az eredményen, 5-3.

Vereségünk ellenére nem szakadtunk le a tabellán, ugyanis a listavezető Ferencváros is vereséget szenvedett.

 

BVSC-Zugló – Bp. Honvéd 5-3 (3-0)

Szőnyi út, vezette: Horváth János.

Gól: Palotai (2), Gabala, Maróti, Füzi K., illetve Czipper, Filó, Tóth Cs.

 

BHFC: Plókai – Farkas, Domján, Filó, Móra – Bábik, Kovács B., Egry (Trembulyák 41.), Tóth Cs. – Czipper, Szabó T.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!