aktuális híreink

Örökség a Honvéd szeretete

Sorozat – a pályán kívül: a Honvéd egy család, amelynek tagjai segítik egymást

2018-11-15 18:10:00

Honlapunk egyik sorozatában a klubnál dolgozó, nem közvetlenül a szakmai stábhoz tartozó munkatársakat mutatja be. Korábban már megismerkedhettek a Budapest Honvéd kommunikációs vezetőjével, gazdasági igazgatójával, most pedig Vargáné Kuskó Judit létesítményvezető következik a sor(ozat)ban.


Vargané Kuskó Judit több mint tíz éve „igazolt” a Budapest Honvédhoz. A létesítményvezető és munkatársai áldozatos munkájukkal biztosítják a Bozsik Stadion zavartalan működését. Tevékenységük sokrétű, a pályák karbantartása, a kiszolgáló-helységek kifogástalan tisztasága, a keletkezett hibák elhárítása mind a feladataik közé tartoznak.

„2008. május 1-óta dolgozom a Honvédnál – kezdte Kuskó Judit. – 2007 végén mentem nyugdíjba a rendőrségtől, de nem szerettem volna a szokványos nyugdíjas életet élni, ezért elkezdtem nézegetni az álláshirdetéseket, találtam is egyet, ami megtetszett: Budapesti sportegyesület létesítményvezetőt keres! Mivel a rendőrségnél is a munkám egyik része kapcsolatos volt a létesítménnyel, és elvégeztem a TF-et is – civil szakmámat tekintve, testnevelő tanár vagyok – ezért úgy gondoltam ez megfelelő feladat lenne számomra. Elküldtem az önéletrajzomat, behívtak és kiválasztottak”

A létesítményigazgató feladata szerteágazó, nem is gondolnánk, mennyi mindennel kell foglalkoznia egy vezetőnek.

„Ez egy borzasztóan sokrétű és összetett munka – avat be minket a mindennapok feladatába. – Tulajdonképpen az egész létesítmény – beleértve az irodaépületet, az öltözőket és a pályákat is – zavartalan, problémamentes működésének biztosítása, karbantartás, hibaelhárítás, minden, ami a létesítmény mindennapi működéséhez elengedhetetlenül szükséges. Amit tudunk azt mi megoldjuk, ami komolyabb szakipari tudást igényel, arra szakembert hívunk. A műfüves pályákat folyamatosan tisztítani, feltölteni kell, a füvest nyírni, öntözni, tápanyaggal ellátni, a keletkezett hibákat pedig kijavítani. Minden pályának megvannak a speciális karbantartási igényei, amiket az itteni lehetőségeink szerint igyekeztünk, igyekszünk megoldani.”

Felvetődik a kérdés, hogy vajon volt-e korábban kapcsolata a sporttal és azon belül is a Honvéddal a létesítményvezetőnek. Kiderült, a Honvéd szeretete családi örökség.

„Testnevelési Főiskolát végeztem, de a labdarúgással is volt kapcsolatom, a gimnáziumban fociztam fél évet a Feminában. A Honvéd szeretete nem volt újdonság számomra, már a család „megfertőzött”, édesapám nagy Honvéd-drukker volt. Gyerekkoromban másról sem halottam, mint a Honvédról. A családba mindenki örült, hogy Kispestre kerültem, de a legboldogabb az apám volt” – tette hozzá Kuskó Judit.

Hamarosan új helyre költöznek a Bozsik Stadion lakói, a Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrum lesz az otthona a felnőtt, és utánpótlás csapatoknak.

„A vadonatúj, teljesen más felépítésű és műszaki tartalommal rendelkező létesítménnyel megnövekednek a feladataink. Összesen nyolc különböző méretű füves és műfüves pályánk lesz, ami komoly kihívás elé állít minket. Mivel ez új épület, nagyon fontos lesz a szinten tartás.”


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!