aktuális híreink

Őrült meccsen vesztettünk két pontot

2–0-ra és 4–3-ra is vezettünk a DVTK ellen, de sajnos nem sikerült megnyernünk a találkozót

2019-05-11 20:13:00

Piros-fekete összecsapásra került sor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, s ebben a kijelentésben szemernyi túlzás sincs, hogy a vendég DVTK pirosban, a Budapest Honvéd pedig feketében lépett pályára a mindkét fél számára kulcsfontosságú találkozón. A mieinknél ismét a kezdőcsapatban kapott helyet Gazdag Dániel, aki a múlt héten Felcsúton már csereként játszhatott, sőt a térdével bajlódó Mohamed Mezghrani is felépült, így a télen érkező szélső védő a kispadra már leülhetett.

Nem teljesen sportszerű, de remek hangulatban kezdődött a találkozó, hiszen a Honvéd-tábor mellett a vendégszurkolók is kitettek magukért, s ahogy a lelátón, a pályán is érződött, hogy mekkora a tét. Mindkét csapat hatalmas elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, a DVTK-nak a bentmaradáshoz, míg nekünk a bronzérem megszerzéséhez lett volna szükség mindhárom pontra.

Ennek megfelelően küzdelmesen indult a találkozó, nem nagyon jegyezhettünk fel helyzetet, sokkal inkább kemény belemenéseket, aztán az egyik ilyen után – Änis Ben-Hatirát buktatták – Holender Filip remekül ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, amelyből Djordje Kamber fejelt szép mozdulattal a kapu bal oldalába. Így az első húsz percet egy Honvéd-gól zárta, s máris kicsivel nyugodtabban pereghettek tovább a percek.

Ráadásul a DVTK hiába küzdött, érdemi lehetőség nem adódott a vendégek előtt, sőt a 39. megdupláztuk az előnyünket: Änis Ben-Hatira szöglete után az üresen hagyott Danilo fejelt a kapuba. Innentől kezdve pedig akár egy nyugodtabb meccs is kerekedhetett volna a találkozóból, csakhogy előbb (egy védelmi hibát kihasználva) Prosser Dániel szépített még a félidő végén, majd a térfélcserét követően szürreális szituációt követően egyenlített a Diósgyőr. Egy jobb oldali szabadrúgás közben harsant a bírói síp, Danilo két kézzel lehúzta a labdát a levegőből, majd Berke Balázs bíró tizenegyest ítélt kezezésért…! A büntetőt Vernes Richárd – Prosser mellet a DVTK másik exkispestije – értékesítette, a tizenegyes azonban még sokáig szolgáltat majd vitatémát.

Az egyenlítést követően vérszemet kapott a Diósgyőr, és még nagyobb lendülettel rohamozott, szerencsére pár percet követően a mieink is rendezték a sorokat, s az 59. percben már Holender Filip került helyzetbe, Antal Botond azonban védte a gólkirályjelölt lövését, majd egy perccel később a támadó szabadrúgását is magabiztosan fogta.

Úgy tűnt tehát, hogy a furcsa körülmények között született gól és az egyenlítés sem töri meg a mieinket, a 62. percben viszont a harmadik gólját is megszerezte a vendégcsapat. Lovric szabálytalankodott Bacsával szemben – ha nem teszi, ziccerben mehet a kapura a támadó –, a 25 méteres szabadrúgást pedig Vernes tekerte a jobb felső sarokba, 2–0-ről lett 2–3 a mérkőzés állása.

A harmadik kapott gól után Supka Attila kettőt cserélt, érkezett David N’Gog és Mohamed Mezghrani, így már három támadóval, Danilóval, N’Goggal, illetve a középpályára visszalépő Holenderrel harcoltunk az egyenlítésért. N’Gog beállítása szerencsére jó húzásban bizonyult, hiszen miközben a DVTK beszorult, Batik Bence beadásából a francia támadó megszerezte az egyenlítő gólt. És még mindig volt hátra közel húsz perc ebből az őrült mérkőzésből!


S valóban nem értek még véget az izgalmak, a szezon egyik legfordulatosabb meccsén Gazdag Dániel lövését tolta bravúrral szögletre Antal Botond, a sarokrúgás után viszont ismét átvette a vezetést a Honvéd! N’Gog lövését még mentette a felső léc, a kipattanó labdát azonban Lovric a halóba fejelte, 4–3 ide!

Sajnos azonban még itt sem volt vége az őrületnek, a 84. percben ugyanis Vernes Richárd a harmadik gólját is megszerezte, miután Karan visszafejelt labdáját lőtte a kapuba öt méterről. A hátralevő időben már nem változott az eredmény, semleges nézőként imádtuk volna ezt az összecsapást, így azonban azt érezzük, hogy elveszítettünk két pontot. És nemcsak a saját hibáink miatt…


(A mérkőzés összefoglalóját ITT lehet megtekinteni.)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!