aktuális híreink

Pisont István: újabb két év

Kibővült feladatkörrel hosszabbítottunk szerződést a Honvéd legendájával

2019-06-13 17:18:00

Újabb jó hírrel tudunk szolgálni, a Budapest Honvéd vezetősége ugyanis megegyezett Pisont Istvánnal, ő a következő két évben is „A legnagyobb király” irányítja az NB III-as csapatunkat.

„Nagyon jól érzem magam a Honvédnál, nem is gondolkoztam sokat a hosszabbításon. Az új vezetőkben nagyszerű embereket ismertem meg, komoly céljai vannak, amiről engem is biztosítottak, és örömmel maradok a klubnál – kezdte Pisont István, akinek a következő szezontól fogva bővül a feladatköre, hiszen számítunk rá abban is, hogy segítse az akadémisták integrálását a felnőttcsapatba, beépítse az NB III-as együttesbe a legtehetségesebb fiatalokat, továbbá egyéni képzéseket tart majd az NB I-es gárda keretében szereplő fiatalokkal, s adott esetben segédedzőként is részt vesz az első osztályú csapat munkájában. – Örülök neki, hogy figyelemmel követhetem azokat a gyerekeket, akikkel eddig is együtt dolgoztam, továbbá betekintést nyerhetek az első csapat munkájába, és én is hasznos tapasztalatokat gyűjthetek az új vezetőedző mellett.”

A Pisont István vezette NB III-as csapat az előző idényben a kilencedik helyen végzett, a most futó szezonban pedig biztos, hogy jobb eredményt ér el, végül az ötödik helyre futott be a brigád.

„Nagyon fontos, hogy sikerült a korosztályos válogatottaknál is alkalmazott gondolkodásmódot beépíteni a programomba, a gyerekek remek képzést kaptak az akadémián, és ehhez próbáltam én hozzátenni a karakteremmel, a tapasztalataimmal – folytatta Pisont István. – Évközben sokszor játszottunk szerdánként edzőmeccset az NB I-es csapattal, és látszott a srácokon, hogy ott is bátran futballoztak, jól működött például a letámadás, ami az NB III-as bajnokikon is kamatozott. Mivel a bajnokikon változó kerettel dolgozhattam, így taktikailag is többféle feladatot kellett megoldanunk, ami nekem edzőként is hasznos volt, s úgy láttam, hogy a csapat is megfelelt a kívánalmaknak. Nagyon jó emberekkel dolgoztam együtt, jó közösséget sikerült létrehozni, szakmailag is elfogadtak a játékosok, azt láttam rajtuk, hogy szeretnek edzésre járni. Sosem azért vitatkoztam velük, hogy konfliktust gerjesszek, mindig az egyéni fejlődésüket tartottam szem előtt, és ezt ők is megértették.”

Pisont István hozzátette, nagyon hálás, hogy anno Herceg Vincéék megkeresték, és edzőként térhetett vissza a Honvédhoz, ahhoz a klubhoz, amely rendkívül sokat jelent a számára, ahogyan ő fogalmazott a Honvéd egyenlő a szívvel.

„Játéköröm, eredményesség, boldogság, ezt mind megkaptam a Honvédtól, amikor itt futballoztam, ráadásul a származásom miatt megaláztatásokból felemelkedve egészen magasra juthattam, remek edzőim, egyben nevelőim voltak. A szurkolókról nem is beszélve, bármerre járok, fantasztikus érzés azt tapasztalni, hogy nemcsak Garaba Imre, vagy például Nagy Antal neve, hanem az enyém is összeforrt a Honvéddal – hangsúlyozta büszkén Pisont István, aki a következő két esztendő céljaira is kitért. – Szeretnénk összeállítani egy szakmai programot Uwe Scherrel, illetve az NB I-es csapat új edzővel, Giuseppe Sanninóval, amelynek lényege, hogy a tehetséges utánpótlásjátékosokat kiemelten figyeljük, és mindent megtegyünk azért, hogy kiteljesedhessenek, s elérjék azt a szintet, amelyre a képességük predesztinálja.”

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!