aktuális híreink

Pozsonyi bronzérem

U11-es csapatunk nemzetközi tornán vett részt

2019-06-28 16:18:22

A Honvéd MFA U11-es csapata június 12-én részt vett a 2019-es Slovan Cup nemzetközi tornán, ahol harmadik helyezést ért el.

„Az első három mérkőzésen kifejezetten jól indult a torna, kapott gól nélkül álltunk, három győzelemmel” – kezdte beszámolóját Märtz Márk, az U11-es csapat vezetőedzője, aki arra is kitért, hogy játékosai között voltak, akik most először vettek részt nemzetközi tornán.

A vezetőedző szerint csapata irányította a mérkőzéseket és a Slovan Bratislava ellen egy rendkívül kemény, agresszív párharcokkal teli meccset sikerült játszaniuk. Sajnos a kezdeti szerencséjük az ebédszünet után alábbhagyott, mert a mindkét soron következő meccset elvesztették, nem csak mert ellenfeleik jobbak voltak, de mintha a Honvéd-játékosok bent felejtették volna magukat az öltözőben. A Videoton csapata meglepően jónak bizonyult a korábbi tapasztalatokkal szemben, hiszen eddig minden találkozóra a Honvéd dominanciája volt a jellemző. A Slovan Cupon azonban a Honvéddal ellentétben minden lehetőséget kihasználtak, hogy gólt szerezzenek.

„Két mérkőzés kellet, hogy újra magunkhoz térjünk – tekintett vissza Märtz Márk. – Azokon is meg kellett küzdeni a pontokért, de sokkal jobban játszottunk, mint az előtte lévőkön. Összességében jó tornán vettünk részt, agresszív, erős ellenfelekkel szemben. Voltak jó egyéni teljesítmények is Somogyi, Schön és Németh személyében. A mutatott játékkal elégedett voltam, tetszett, hogy agresszívan küzdöttünk a mérkőzéseken, a helyzetkihasználásunk ezen a napon gyengébbre sikerült.”

A tornán a Honvéd-MFA U11-es csapata összesen 13 pontot gyűjtött, nyolc rúgott és öt kapott góllal, ami a harmadik hely megszerzésére volt elegendő. A Slovacko csapata is ugyanennyi ponttal zárt, de az egymás elleni eredmény miatt ők lettek az ezüstérmesek. A Tornát a Videoton csapata nyerte 16 ponttal. 

 

SLOVAN CUP, POZSONY

A Budapest Honvéd eredményei

– MFK Vitkovice (cseh) 2–0. G: Somogyi, Kónya

– Inter Bratislava (szlovák) 3–0. G: Schön 2, Szűcs

– SK Slovan Bratislava (szlovák) 1–0. G: Somogyi

– 1. FC Slovacko (cseh) 0–1

– Mol Vidi FC 0–3

– FK Mlada Boleslav (cseh) 1–0. G: Kónya

– FC Petrzalka (szlovák) 1–1. G: Kayali

 

A Honvéd kerete:

Németh Barnabás, Bardócz Milán-Schön Botond, Zsíros Norbert, Vajda Nándor, Somogyi Máté, Kapitány Zsombor, Kayali Zalán, Zámbó Zsombor, Kónya Martin, Takács Zsombor, Feczesin Kenéz, Szűcs Szabolcs, Szemere Soma, Bódi Bence, Nagy Dominik

Vezetőedző: Märtz Márk


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!