aktuális híreink

Rájuk is figyelünk

Így teljesítettek a kölcsönben szereplő Honvéd-játékosok

2018-11-07 08:43:00

Sorozatunkban hétről hétre összegyűjtjük, hogy miként teljesítettek az elmúlt héten a Budapest Honvéd FC kölcsönjátékosai, hiszen őket sem tévesztjük szem elől, s drukkolunk nekik, hogy jól szerepeljenek ideiglenes állomáshelyükön.


NB I

Lukács Dániel (Újpest): a lila-fehérek 2–0-ra győztek a Haladás ellen, Lukács Dániel ezúttal nem volt a keret tagja, míg Győrben 3­–2-re megnyert Magyar Kupa-mérkőzésen kezdőként 65 percet játszott.

NB II

Tömösvári Bálint (Kaposvár): két idegenbeli mérkőzése volt a Kaposvárnak, a Magyar Kupában 2–1-re nyert az együttes a SZEOL ellen, a bajnokságban viszont 2–1-re kikapott Tiszakécskén. Tömösvári előbb csereként állt be a 60. percben, majd kezdőként játszott 71 percet.

Hejreczki Kristóf (Gyirmót): nyeretlenül zárta a hetet a Gyirmót, amely a Magyar Kupában 2–1-re kapott ki a III. Kerület otthonában, a bajnokságban pedig hazai pályán játszott 2–2-es döntetlent a Siófok ellen. A kupameccsen Hejreczki a 60. percben kapott lehetőséget, míg a bajnokin végig pályán volt az első helyét megőrző együttesben.

Erdélyi Botond, Hegedűs Márk (Dorog): 4–3-ra győzött a Dorog a vendég Győr ellen, Hegedűs kezdőként 81 percet játszott, gólpasszt adott, s a helyére állt be Erdélyi.

Gergényi Bence (Zalaegerszeg): a DVTK elleni hazai MK-meccsen és a Budaörs vendégeként is 2–0-ás vereséget szenvedett a ZTE, Gergényi mindkét mérkőzést végigjátszotta.

Stoiacovici Dávid (Duna Aszfalt): a Dabas otthonában aratott 1–0-ás győzelemmel jutott tovább a Tiszakécske a Magyar Kupában, Stoiacovici kezdőként 62 percet volt pályán, a bajnokságban pedig 2–1-re nyert a gárda otthon a Kaposvár ellen, kölcsönjátékosunk a kispadon ült.

Bíró Ákos (Balmazújváros): 2–1-re győzött a Nyíregyházát fogadó Balmazújváros, Bíró a kispadon ült.

Raul Palmes (Kazincbarcika): a kupában is a bajnokságban is a Vasast fogadta a Kazincbarcika, előbb 4–2-es vereséget szenvedett, majd 2–1-re győzött. Palmes mindkétszer kezdő volt, a MK-meccsen gólt szerzett, a 86. percben viszont piros lapot kapott, a bajnokin 90 percet volt pályán.


Kölcsönjátékosaink közül ezúttal Hegedűs Márkot kérdeztük arról, hogyan érzi magát aktuális klubjánál, ahová Erdélyi Botond is a Honvédtól érkezett kölcsönbe.

„Segített a beilleszkedésben, hogy volt ismerős arc az öltözőben – mondta a Magyar Futball Akadémia növendéke, aki az előző szezonban az NB III-as Honvéd csapatkapitánya és házi gólkirálya volt. – A sikerek még jobban összekovácsolták a csapatot, két-két gólom és gólpasszom is segít abban, hogy elfogadjanak. Boti is megtalálta a számítását, eddig többnyire kezdőként számított rá Miskei Attila vezetőedző, akit a Honvéd korábbi utánpótlásedzőjeként már ismertünk. Számíthat ránk a mester, a fejlődésünk miatt is fontos, hogy minél több játéklehetőséghez jussunk.”

A 20 esztendős Hegedűs Márk hozzátette fizikailag és a játék tempóját nézve is előrelépést jelent az NB II-es szereplés, amely gyorsabb gondolkodást, nagyobb tempót igényel, ráadásul sok korábbi NB I-es, vagy akár válogatott rutinnal bíró futballista szerepel a bajnokságban.

„Szeretnék bekerülni az U21-es válogatottba, és a Honvéd első csapatának keretébe, s a célom, hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtsak, bízom benne, hogy a Doroggal sikeresek leszünk ebben a szezonban” – tette hozzá Hegedűs Márk, aki örömmel látja, hogy az NB III-as csapat is jól szerepel a mostani idényben.

(H. B.)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!