aktuális híreink

Százszoros különbség

Lapszemle

2017-10-31 12:44:33

A Szutjeszka kiütése után szerdán idegenben az orosz FK Krasznodar méri össze erejét a Honvéd U19-együttese

Hétfőn elrepült, szerdán pedig pályára lép a Budapest Honvéd U19-es együttese az ifjúsági Bajnokok Ligájában az FK Krasznodar ellen. A kispestiek a BL első körében a montenegrói FK Szutjeszkát múlták felül 3–2-es összesítéssel, míg az orosz együttes simábban, 11–2-vel küldte haza a kazah Almatit.

„Több videót is megnéztünk a Krasznodarról, s hasonló szellemben futballozik, mint mi – mondta Simon Miklós, a Honvéd edzője. – Letámadják az ellenfelet, gyors, technikás futballt játszanak, s fizikálisan is rendben vannak. Ettől függetlenül találtunk gyenge pontokat, s szeretnénk olyan eredményt elérni Krasznodarban, hogy a visszavágón reális esélyünk legyen a továbbjutásra. Célunk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön idegenben is.”

Ha a Honvéd továbbjut, akkor valamelyik csoportmásodikkal játszik a nyolcaddöntőbe kerülésért.

„Hogy érzékeltessem, kik ellen lépünk majd pályára, legyen elég annyi: a mi akadémiánkon alig százan pallérozódnak, míg az orosz klubnál tízezren! Nem a felnőtt csapat stadionjában játszunk, hanem az akadémia külön kis arénájában… Nagyon kell figyelnünk Ivan Ignatyevre, aki az Almati ellen a visszavágón öt gólig jutott, de eredményes volt az orosz élvonalban és az Európa-ligában is az első csapat tagjaként. Örülök, hogy velünk tarthat a felnőtt keretből Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Herjeczki Kristóf és Stoiacovici Dávid is.”

A csapat Moszkván keresztül jutott el Krasznodarba, a szerdai mérkőzés után csütörtökön tér vissza Budapestre – reméljük, sikerélménnyel. A visszavágóra két hét múlva, november 22-én kerül sor a Bozsik-stadionban.

 

Forrás: Nemzeti Sport - Cserháti András


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!