aktuális híreink

Szeles Patrik profi lett

Alig tanult meg járni, már a labda után ment

2017-08-18 13:16:41

Szeles Patrik 17 éves kora ellenére az U19-es csapat tagja, a napokban 3 évre szóló profi szerződést írt alá a klubbal. A gyors, jó felépítésű, technikás védővel eddigi pályafutásáról beszélgettünk.

 

Patrik mutatkozzál be néhány mondatban olvasóinknak. Hol és mikor kezdtél el focizni?

17 éves vagyok, a posztom bal oldali szélső védő, de a védelem középen is tudok játszani. Hat éves koromban, Salgótarjánban, egy nyári focitáborban kezdtem a labdarúgást. 13 éves koromban kerültem a Magyar Futball Akadémiára, ötödik éve vagyok Kispesten. A napokban három éves profi szerződést írtam alá a Honvéddal.

Salgótarjánból nem csak te kerültél Kispestre, tudod-e, hogy ki jött még a Karancsaljáról?

Igen, a Bobál testvérek. Mielőtt ide kerültem személyesen nem ismertem őket, de hallottam róluk.

Hogyan sikerült a beilleszkedés az akadémián?

Az elején nem volt könnyű. Máshol edzettünk, máshol volt a szállás, ingáztunk a Goldball-pálya és a Bozsik Stadion között. Eleinte nehéz volt, de fél év elteltével megszoktam.

A családban más is sportolt? Kinek a hatására kezdtél futballozni?

Apai ágon többen is. Édesapám, a nagybátyám, az unokatestvérem is futballozott, de nem mondanám, hogy miattuk lettem futballista. Alig tudtam járni, amikor már a labda után mentem.

17 éves korod ellenére ősszel az U19-es csapatban futballozol, így az utánpótlás Bajnokok Ligájában is alkalmad lesz pályára lépni.

A BL-szereplés nagyon nagy élmény lesz mindenkinek, ez a torna a legrangosabb nemzetközi megmérettetés az utánpótlásban. Már nagyon várom, hogy pályára léphessek.

Az idei Honvéd-Penta Kupa jó felkészülésnek bizonyult a BL-re?

Szerintem igen. Az első meccsen a West Bromwich Albiont magabiztosan sikerült legyőznünk. A második meccsen sajnos az izraeliek megfogtak bennünket. A harmadik meccsen, a bronzéremért a Puskás AFC ellen nyertünk 4-2-re, de nem játszottunk túl jól. A 4. gólt egyébként én rúgtam.

Mennyire kíséred figyelemmel a felnőtt csapat szereplését? Kinek a játékát kedveled?

Élőben sajnos nem nagyon tudom megnézni a meccseket, mert vidéken élek, és hazautazom, de a TV-ben mindig megnézem a csapatot. Többen is vannak, akiknek kedvelem a játékát. Lanzafame nagyon jó játékos, igazi vezéregyéniség, nem csak gólt lő, a társait is helyzetbe tudja hozni. A fiatalok közül Bobál Dávidot kedvelem. Hamar beépült a csapatba, jól védekezik és emellett még az ellenfél kapujára is veszélye.

Mikor várható, hogy a Szeles név feltűnik az NB I-es keretben?

Remélem minél előbb eljön az ideje, de addig még sokat kell dolgoznom. Előbb az U19, majd utána az NB III következik. Az NB III-ban a felnőttek között játszani már más szint, amit szokni kell. Pár év múlva azért szeretnék bemutatkozni az NB I-ben. 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!