aktuális híreink

Szombati osztályzat: Ötös

U19: Bp. Honvéd-MFA - DVSC/DLA 5-0

2017-09-18 11:42:28

A három idegenbeli mérkőzés után ezúttal a Bozsik Stadion füves edzőpályája adott otthont a Debrecen elleni összecsapásnak. Mivel jövő héten, szerdán (szeptember 27.), Niksicsben játszik együttesünk az utánpótlás Bajnokok Ligájában, erre készülve játszotta füvön a soros bajnoki mérkőzését. A vendégek 3 mérkőzés után pont nélkül álltak a tabella utolsó helyén, így  joggal reméltük, hogy hazai győzelemmel zárul majd a mérkőzés. A piros-fehéreket az a Sándor Csaba irányította, aki a DVSC színeiben 317 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és emblematikus játékosa volt a Lokinak.

Jól kezdtünk, de az első gólra negyedórát kellett várni, ekkor azonban Szendrei Norbi remek fejessel szerzett vezetést. Sorra gördültek a szép akciók, amiknek a hárítása nem kis feladatot jelentett a hajdúságiaknak. A mezőnyben ugyan enyhe fölényben játszottunk, de a vendégek sem mondtak le a gólszerzésről. A kapu előtt azonban sokkal határozottabbak voltunk, amit az első félóra végén Szeles Patrik gólja is bizonyított. Működött az agresszív letámadásos taktikánk, így már a felezővonalnál többnyire sikerült labdát szereznünk és sikerült gyorsan a fehér mezesek kapuja elé érnünk. Nem is maradt el az eredmény, Novák Ricsi talált a kapuba, a 40. percben. Háromgólos előnnyel mehettünk szünetre és nemcsak az eredmény, de a játék is bizakodásra adott okot.

A második félidő első negyedórájának végére el is dőlt a mérkőzés. Előbb Cipf Dominik, majd Májer Milu talált be az ellenfél kapujába. A biztos vezetés után valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, így már a vendégeknek is akadt lehetőségük. A 72. percben Stampf Armand lövését védte bravúrral Karcagi Csabi, aki jól jött ki a beadásokra, magabiztosan védett. A mérkőzés hátralévő idejében mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezeket a srácok kihagyták. 

Végeredményben ilyen arányban is megérdemelten győztünk, a csapat végig nagyon jó teljesítményt nyújtva hozta le a szombati meccset és zárkózott fel a középmezőnybe. Jövő szombaton ismét a Bozsikban játszunk, ezúttal az MTK Budapest lesz az ellenfelünk, az azt követő szerdán pedig a BL-ben, Montenegróban: FK Sutjeska Niksic - Bp. Honvéd-MFA.

 

Bp. Honvéd-MFA - DVSC/DLA  5-0 (3-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Kocsó Tibor Zsolt  (Szeri Tamás és Böszörményi Sándor)

Gól: Szendrei (15.), Szeles (30.), Novák (40.), Cipf (57.), Májer (60.).

 

Bp. Honvéd-MFA: Karcagi - Kovács N., Temesvári, Cipf (Soltész D. 69.), Novák (Pisont 61.),  Szendrei (Király O. 69.), Szabó P., Irimiás (Cseh 61.), Szeles, Májer, Falusy (Borovsky 81.)          

Edző: Simon Miklós

 

GÓLOK:

15'  Kovács Nikolász baloldali szögletét, Szendrei Norbert magasan felugorva, 8 méterről csúsztatta a hosszú sarokba úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba. 1-0

30'  Tömörülés támadt a vendégek kapuja előtt, a labda Szeles Patrik elé pattant, balhátvédünk  pedig a baloldali ötös sarkáról a hosszú felső sarokba bombázta.  2-0

40'  Gyors kontrát vezettünk, Molnár Milán passzolta a labdát a büntetőterületre érkező Novák Richárd elé, középcsatárunk két lépés után 14 méterről kapura lőtt és labdája az elvetődő debreceni kapusról a léc alatt hullott a kapuba.  3-0

57'  Májer Milán a jobboldalról, ballal emelt középre, Novák Ricsi tovább csúsztatta, a kapu mellé tartó labdát, Cipf Dominik még elérte és fél méterről a kapuba pofozta.  4-0

60'  Ezúttal Novák Ricsi adott be magasan a baloldalról, a védők felett átszálló labdát a debreceniek kapusa csak kiütni tudta, vesztére röviden, pont Májer Milán elé, aki a levegőben lévő labdát egyből az üres kapuba belsőzte.   5-0

 

Simon Miklós: - Az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy végre felszabadultan és jól játszik a csapat, megmertük csinálni azokat a dolgokat, amiket edzésen is gyakoroltunk. Eddig ez egy kicsit görcsösen ment, úgy érzem, hogy a múlt heti győri siker és teljesítmény egy kicsit átlendítette a csapatot. Jól dolgoznak edzéseken, és ez most már meccsen is ki jött.

- Nemcsak nekünk nézőknek, hanem az ellenfél edzőjének, Sándor Csabának is feltűnt, hogy csapatunk igen agresszívan és határozottan támadta le az együttesét és gyakorlatilag erre nem volt ellenszerük.

- A mi filozófiánkban abszolút egyértelmű, hogy agresszívak vagyunk, megpróbálunk előrefelé védekezni, nyilván vannak és lesznek olyan meccsek, amikor ezt meg kell változtatni, ez most abszolút ült. Éreztem én is, hogy ez működhet és ezért le a kalappal a srácok előtt, hogy ezt szinte az egész találkozón tudták prezentálni.

- A csapat rendszeresen a műfüvön készül, ma pedig már készülve a BL-selejtezőre természetes füvön játszott. Ennek kapcsán észleltél változást a csapat játékában?

- Teljesen más füvön és műfüvön játszani, de nagyon jó érzés és ezúttal is köszönöm ezt a lehetőséget a klubnak Úgy érzem, hogy nemcsak az akadémiának, hanem a klubunknak, a Honvédnak is egy nagyon fontos dolog és nagyon sokan mögé álltak ennek az eseménynek, próbálnak nekünk segíteni. Azt gondolom, hogy ennek hatására majdnem mindenünk megvan annak érdekében, hogy sikeresek legyünk, ezért kaptunk ma ilyen lehetőséget, hogy a füvön játszhattunk.

- Az NB III-as csapatból is játszottak vissza játékosok, talán ez is az előbb elmondottakat erősíti?

- Nem feltétlenül. A sok visszajátszó azért volt, mert szeretnénk, hogy azok a játékosok, akik majd a BL-ben fognak szerepelni játékban maradjanak, ezért szeretnénk nekik játéklehetőséget biztosítani, hogy ez az U19-ben vagy az NB III-as csapatban történik, az teljesen mindegy. Nagyon örülök, hogy kivétel nélkül nagyon jó mentalitással, nagyon jó hozzáállással hozták le ezt a meccset.  

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!