aktuális híreink

Szomorú stadionavató

Az ötödik fordulóban elveszítette a veretlenségét a Honvéd

2018-08-18 22:13:00

Szombat estére egy kicsit kispestivé vált az MTK stadion. Mire a csapat megérkezett ideiglenes otthonába, az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, már kint voltak a pálya szélén a Budapest Honvéd molinói, a kivetítőn a Honvéd és riválisa, a Vidi címere díszelgett. Csapatunk játékosai elfoglalták a vendégöltözőt, majd mindenki szemügyre vette a pályát, amely a következő időszakban a Honvéd hazai pályája lesz.

Ezért aztán különösen fontos lett volna a jó kezdés, ami egyben jó folytatást is jelentett, hiszen a szezont négy győzelemmel kezdte a Honvéd, és mire a Vidi elleni találkozó elkezdődött, már csak a kispesti együttes volt száz százalékos a mezőnyben.

Jó iramban és kemény küzdelemben kezdődött a rangadó, Farkas Ádám már az első tíz percben három sárga lapot osztott ki (a 15. percben meg a negyediket), ráadásul befújt egy tizenegyest a Vidi javára, miután Uzoma rántotta le Boban Nikolovot. A büntetőt Huszti Szabolcs végezte el, Gróf Dávid azonban bravúros védéssel szögletre ütötte a labdát.

A folytatásban kiegyenlített küzdelmet vívott egymással a két együttes – talán a Honvéd is kaphatott volna egy büntetőt –, majd a 17. percben  Gazdag Dániel lőtt mellé ígéretes helyzetben, kilenc perccel később viszont megszerezte a vezetést a Vidi: Dako Lazovics passzolt a leshatáron kilépő Boban Nikolovhoz, aki középre adta a labdát, az érkező Kovács István pedig a kapuba lőtt, 0–1.

Sajnos nem ez volt az első félidő egyetlen fájdalmas momentuma, sőt még csak ezt követően jött a fekete leves. A 37. percben Kovács István vitte földre Batik Bencét, Farkas Ádám játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy védőnk törlesztés gyanánt visszarúgott, ezért kiállította a Batikot. Két perccel később pedig érkezett a Vidi második gólja, Lazovics passzából Huszti lőtt bal külsővel a kapuba.

A szünetben tehát 0–2-re állt az emberhátrányban lévő Honvéd, ami nem ígért sok jót a második félidőre, amelyben már Lukács Dániel játszott Gazdag Dániel helyett, gólt azonban ismét a Vidi szerzett, Anel Hadzic lövését elsőre még védte Gróf Dávid, aztán a kipattanót a középpályás a jobb alsó sarokba továbbította.

Ami dicséretes, hogy a mieink a nehéz helyzetben sem adták fel, becsülettel próbálkoztak, de ez sajnos csak a tisztes játékkal elszenvedett vereséghez volt elegendő. Az utolsó szűk fél órában jóval kevesebb említésre méltó esemény történt, a Honvéd igyekezett, de nem sikerült szépíteni, így a Vidi magabiztos 3–0-ás távozhatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

A Honvéd pedig egy hét múlva a DVSC ellen – szintén hazai pályán – javíthat.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!