aktuális híreink

Szörnyű

Lapszemle

2017-09-12 10:28:52

Mindig szeretek valami jót írni csapatunkról egy-egy mérkőzés után. Szeretem kiemelni a nagyszerű egyéni teljesítményeket, a küzdeni tudást, és a szép gólokat. Tegnap Pakson szurkolóink nagyszerűen teljesítettek, és hazai hangulatot teremtettek. Ez az egyetlen pozitívum, amit a Budapest Honvéd FC paksi vendégszerepléséről mondhatok. A mérkőzés többi aspektusát megpróbálom elfelejteni.

Viszont a tegnapi mérkőzés jó alkalmat adott egy érdekes jelenség tanulmányozására. Régebben visszatérő panasz volt a szakírók és más szakemberek részéről, hogy a magyar játékvezetők nem engedik a kemény játékot, és ezért csapataink hátrányba kerülnek a nemzetközi porondon. Gondolom, emiatt történt egy szemléletváltás a játékvezetők körében. Ezután elkezdték engedni a férfias játékot. Ahogy az lenni szokott, rögtön át is estünk a ló másik oldalára. Nem a Paksi FC-Budapest Honvéd FC volt az első mérkőzés, ahol a játékvezető nem fújt le evidens szabálytalanságokat, és a brutálisnak tűnő belépőkért sem osztogatta a sárgalapokat. Ennek a fajta érthetetlen hozzáállásnak két hozadéka van. Az egyik, hogy a játékosok a szükségesnél több és veszélyesebb sérüléseket szenvednek. A másik, szintén kártékony következmény, hogy ez a fajta hozzáállás megöli a szép játékot. Azt a játékot, amiért a tömegek kivándorolnak stadionjainkba. Ugyanis miután a játékvezető nem védi meg a kreatív csatárokat a brutális belépőktől, a támadó játékosok egyre óvatosabbak lesznek, mert nem akarják elveszteni munkájukat. Talán nem ártana egy ismételt szemléletváltás, amely lehetővé tenné a férfias játék engedését anélkül, hogy megjutalmaznánk a brutális játékot folytató edzőket és csapatokat. Végtére is a ketrecharc egy más műfaj.

Sorsoltak a Magyar Kupában. Első ellenfelünk a legjobb 64 között a Pécsi MFC. Jövő szerdán, szeptember 20-án játszunk velük. Köztudott, hogy a Pécs, amelynek nagy NB I-es hagyományai vannak, pár évvel ezelőtt lett száműzve az alsóbb osztályba, és igencsak szeretne visszakerülni a magyar labdarúgás élvonalába. Jelenleg az NB III Közép Csoportjában vitézkednek. Nagy badarság lenne alábecsülni erejüket. Elég talán, ha megemlítem az elmúlt évek tapasztalatát Kozármislenyen vagy Szigetszentmiklóson. Még Tura is kísért, ahol ugyan továbbjutottunk, de csak a hosszabbítás utolsó perceiben lőtt góllal. Ilyenkor az alsóbb osztályú csapatok különben is nagyon felszívják magukat, pláne, ha a magyar bajnok ellen játszhatnak. Remélem, vannak olyan gazdag vagy munkanélküli fanatikusaink, akik majd elkísérnek minket, mert az ő buzdításuk mindig valami extrát jelent a csapatnak.

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!