aktuális híreink

Tovább kell küzdenem a külföldi szerződésért

Interjú Eppel Mártonnal

2017-09-04 15:53:10

Mint ismert, Magyarország 1-0-s vereséget szenvedett vasárnap este Portugáliától világbajnoki-selejtezőn. Az Üllői úti mérkőzésen kezdőként kapott játéklehetőséget Eppel Márton, aki a találkozó értékelése mellett érdeklődésünkre beszélt a pályafutásával kapcsolatos aktualitásokról is a lefújást követően.

Inkább csalódott a 0-1 miatt vagy előzőleg is a portugálok sikerét tartotta reálisnak?

Európában jelenleg Portugália a legjobb csapat, mi pedig szerintem helytálltunk ellenük – kezdte értékelését az nb1.hu-nak nyilatkozó magyar gólkirály. Jó lett volna pontot szerezni, de ez most így sikerült.

Vegyes érzései lehetnek, hiszen kezdőként lépett pályára az Európa-bajnok ellen, a vége viszont vereség lett, ráadásul helyzetbe sem nagyon került.

Óriási élmény volt olyan labdarúgókkal egy pályán lenni, mint Cristiano Ronaldo vagy azok a belső  védők, akiket eddig legfeljebb a tévében láthattam. Sajnálom, hogy így alakult az eredmény, hiszen szerintem jól játszott a csapat, taktikailag is rendben voltunk, ám úgy gondolom, a kiállítás befolyásolta a játékot, addig teljesen pariban voltunk a portugálokkal. Utána már csak futottunk az eredmény után.

Mi a véleménye a kiállítást hozó szituációról?

Nem láttam, mert éppen előttem volt a Tomi (Priskin – a szerk.). Csak azt láttam, amikor a földre rogyott a védő és vérzett. Nekem egyébként az volt az érzésem, hogy a játékvezető nem ítélt volna így, ám amikor meglátta, hogy Pepe vérzik, elővette a pirosat.

Miután megfogyatkozott a csapat, Bernd Storck mit kért a csapattagoktól a félidőben?

Ugyanazt kérte, amit addig csináltunk: ne nyíljunk ki, legyünk kompaktak... Ez volt a lényeg, hiszen nagyon jól passzoló csapat a portugál, könnyen meg tudják bontani az ellenfelet. Storck úr az is mondta, hogy higgyünk magunkban, hogy önbizalommal játszunk tovább – szerintem ez sikerült, nagyon nagyot küzdött a csapat.

A nemzeti csapatnál töltött időszak után visszatér Kispestre, a hétvégén Paksra látogatnak. Mondhatni a magyar valóságba...

Természetesen ugyanúgy fel fogok készülni a hétvégi bajnokira, mint ahogy máskor is szoktam, de biztosan más lesz a Paks elleni, idegenbeli meccsre készülni ahhoz képest, mint amikor egy telt házas válogatott meccsre készül az ember. Nagyon szeretek jönni a válogatottba, mindig élmény itt lenni.

Csalódott, amiért nem sikerült külföldre igazolnia a nyáron?

Ezt úgy fogom fel, hogy tovább kell küzdenem. Nem titok, hogy szeretnék minél hamarabb külföldre igazolni, hogy tovább tudjak fejlődni, remélem, hogy a következő átigazolási időszakban ez meg fog valósulni. Azonban addig is mindent meg fogok tenni a Honvédért.

 

Forrás: nb1.hu - Hatos Szabolcs

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!