aktuális híreink

U15: Az ellenfél kapusa parádézott

Bp. Honvéd-MFA – Vasas Kubala Akadémia 0–0

2018-04-05 16:33:00

Az élen álló U15-ös csapatunk és Isa Gábor az együttes edzője nehéz mérkőzésre számított, annak ellenére, hogy a vendég Vasas csak a 6. helyet foglalja el a tabellán. Ez nem volt véletlen, hiszen Buligára, Török Kevinre (U16-os csapatban játszott) Bartára és Nikitscherre sem számíthatott, Benkő Laci pedig 8 heti kihagyás és két edzés után a kispadon foglalt helyet, miközben Boros Roland sem volt 100%-os állapotban. A vendégek csapatát, a piros-kékek egykori kedvence, Pál Zoltán irányította.

Egyből támadólag léptünk fel, a 8. percben Szabó Bence 20 méteres szabadrúgását nagy bravúrral tolta szögletre a Vasas hálóőre, Nyári Zsombor. Ez volt az első, de nem az utolsó fantasztikus védése a kapusnak ezen a mérkőzésen. A későbbiekben is ő tartotta meccsben a csapatát. A 11. percben Németh Dániel, a 13-ban Varga Donát veszélyeztetett. Jó iram, lendületes játék jellemezte a találkozónak e szakaszát, két helyzettel. A 35. percben ismét Szabó Bence lőtt szabadrúgást, a labda a bal felső sarokba tartott, de Nyári hihetetlen bravúrral ütötte oldalra, majd sikerült felszabadítani a védőknek. Az ellentámadás során Boros Rolinak kellett bravúrral hárítania. A 38. percben Németh próbálkozott megint, de lövését ismét óriási bravúrral hárította Nyári. A 40. percben Kerezsi Zalán lőtte a kapunk elé a labdát, de Varga Donát kihagyta a kihagyhatatlant, 5 méterről lőtt a jobb kapufa mellé.

A szünet után, a 47. percben újabb Németh – Nyári párharcra került sor, de ezúttal is a Vasas kapusa nyert miután hihetetlen bravúrral védte csatárunk közeli lövését. Kettejük párharca hamarosan folytatódott, amikor az 57. percben Dani ismét próbálkozhatott. Kilenc méterről lőtt labdájába a piros-kékek kapusa minden félelmét legyőzve vetődött bele. A 65. percben a mi Boros Rolinknak is bravúrral kellett védenie, amikor Puskás Zsombor 5 méterről fejelhetett.

Végig enyhe fölényben játszottunk, rengeteg helyzetünk volt. Bár a csatárok hibáztak, de ne vegyük el a dicséretet a kapusoktól Boros Rolitól, de különösen ne a Vasas kapusától Nyári Zsombortól, aki fantasztikus védéseivel gyakorlatilag pontot mentett a Kubala Akadémia számára.

Csapatunk továbbra is az élen áll 21 forduló után 55 ponttal, a második DVSC-DLA előtt, melynek 49 pontja van.


Bp. Honvéd-MFA U15 – Vasas Kubala Akadémia U15 0–0

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Koczák Roland (Horváth Balázs és Zsilkó Gábor)

Bp. Honvéd-MFA: Boros - Hajas, Kovács V, Zsigmond, Kotroczó (Páll Zs. 68') - Nyitrai - Kárász (Benkő L. 63'), Szabó B. (Czékus 68') -  Varga G. (Benczenleitner 53'), Németh D, Horváth D. (Kozma 53').

Edző: Isa Gábor


Isa Gábor: -  Élvezetes, hajtós meccset játszottunk a Vasassal, itt is, ott is voltak helyzetek, azért azt gondolom, hogy nekünk jóval több volt, mint a piros-kékeknek. Sajnos nem tudtunk gólt rúgni, pedig megvoltak a lehetőségeink. Volt legalább hat 100%-os ziccerünk, amit a vendégek kapusa óriási bravúrral védett. De ez benne van a fociban, mindent megtettünk, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Nagyon sok problémával küzdöttünk a sok sérülés miatt egész héten, ha így nézzük, az egy pont nem rossz eredmény. Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, megyünk tovább és meglátjuk mire lesz ez elég.

- Egy valóban jó ellenfél ellen játszottunk, nincs miért szégyenkezni, hogy hazai pályán nem tudtunk nyerni, még annak ellenére sem, hogy mi állunk az első helyen.

- Ez volt az első meccs, amin nem tudtunk nyerni itt a Bozsikban, eddig minden hazai találkozónkat megnyertük. Meg voltak a lehetőségeink, most nem tudtunk élni velük, nem volt, aki befejezze az akcióinkat. Németh Dani már a 30. perctől húzta a lábát, alig bírt menni, de fent hagytam, mert bíztam benne, hogy sikerül gólt szereznie, meg is voltak a lehetőségei, sajnos ma nem ment, eddig ment, ma nem. Ilyen a foci.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!