aktuális híreink

U15: Egyre közelebb a bajnoki címhez

Bp. Honvéd-MFA – Siófoki Bányász SE 5–2

2018-05-02 10:32:00

Az első az utolsó ellen. Papírforma? Igen, de mindenki tudja, aki valaha sportolt vagy a sport közelében élt, hogy ezek nem tartoznak a legkellemesebb mérkőzések közé. Ilyen találkozó volt az MFA–Siófok mérkőzés is. Nikitscher Gergő arc maszkban már leült a kispadra, helyén Páll Zsombor játszott középcsatárt, Németh Dani és Benkő Laci viszont ott volt a kezdő csapatban, miként Török Kevin is, aki az utóbbi időben több alkalommal játszott az U16-os gárdánkban.

A tiszta sárgában pályára lépő vendégek igen bátran kezdtek, a 13. percben kapusunknak, Salka Olivérnek kellett bravúrral védeni, Korponai Tamás lövését. A 15. percben Bartha Boti fejelte a felső lécre a labdát. Lassan átvettük a játék irányítását, de sok volt a pontatlanság a játékunkban, ez elsősorban a kapu előtt volt szembetűnő. Aztán a félidő közepén megszületett a megnyugtató vezető gólunk Török Kevin révén, aki kétszer is betalált a találkozón. A 29. percben óriási helyzetet hagytunk ki, Németh Dani, egy jobboldali beadás után 4 méterről, a gólvonalon álló védőre fejelte a labdát. A több lehetőségből mindössze egyet sikerült kihasználni, de legalább vezettünk a szünetben.

A második félidőben aztán gyorsan jött Németh Dani gyönyörű – és főleg – nagyon tudatos fejes gólja. Aztán elkezdtek potyogni a gólok. A két gólos előny azonban hamar egygólosra olvadt, amikor Fellenbek Zétény szabadrúgásból szépített. Két perc múlva, a 49. percben, Benczenleitner Barna beadását Bartha Boti fejelte a kapuba. Az 54. percben valóságos tűzijátékot rendeztünk a siófoki kapu előtt, 3 kapufával. A fejesgólok mérkőzésén az 55. percben ismét Török Kevin volt eredményes, természetesen fejjel. A hajrában még Fellenbek Zétény, illetve Németh Dani 11-ből volt eredményes, kialakítva az 5–2-es végeredményt. Ezzel a csapat újabb lépést tett a bajnoki cím felé. Jelenleg 12 pont az előnyünk a DVSC előtt, igaz mi egy mérkőzéssel többet játszottunk. De már csak 5 forduló van hátra.

A találkozó 75. percében egy sajnálatos sérülés történt. A labdáért vívott csatában a vendégek játékosa, Németh Dávid súlyos – törés gyanús – sérülést szenvedett és ölben kellett levinni a pályáról. Innen kívánunk jobbulást és mielőbbi felépülést a siófoki játékosnak.

U-15 (2x40')

Bp. Honvéd-MFA U15 – Siófoki Bányász SE U15 5-2 (1–0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya

Vezette: Krix Dávid (Koczák Roland és Kis II Gábor)

Gólszerzők: Török K. (21' 1–0), Németh D. (42' 2–0), Fellenbek Z. (47' 2–1), Bartha B. (49' 3–1), Török K. (55' 4–1),

Fellenbek Z. (79' 4–2), Németh D. (80+3' 5–2 11-ből)

Bp. Honvéd-MFA: Salka - Hajas (Nikitscher G. 50'), Baliga, Zsigmond (Kárász 50'), Benczenleitner (Horváth D. 50') - Nyitrai (Czékus 57') - Török K, Bartha B. (Kovács V. 57') - Németh D, Páll Zs. (Varga G. 50'), Benkő (Kozma B. 50')

Edző: Isa Gábor

Gólok

21' Egy hosszú indítás után Török Kevin, 4 méterről lőtte a labdát a kapuba. 1–0

42' A kapu elé ívelt labdát Németh Dániel, 8 méterről, fejelte a jobb sarokba. 2–0

47' Fellenbek Zétény a baloldali oldalvonal mellől emelte a labdát a hosszú sarokba, Salka csak érinteni tudta. 2–1

49' Egy jobboldali szabadrúgás után, Bartha Botond 7 méterről fejelte a labdát a kapuba. 3–1

55' Jobboldali beadás után a felső lécről visszapattant labdát, Török Kevin 4 méterről fejelte a jobb sarokba. 4–1

79' A megpattanó labdát, Fellenbek Zétény lőtte a jobb sarokba. 4–2

83' Németh Dániel került helyzetbe amikor buktatták a büntetőterületen belül. 11-es! Ezt Dani magabiztosan értékesítette. 5–2

 

Isa Gábor: - A mérkőzés legnagyobb pozitívuma az volt, hogy rúgtunk 5 gólt, egyébként a játék minősége elmaradt attól, amit szoktunk játszani. Nagy volt a meleg is, meg mi sem olyan felelősséggel léptünk pályára, amivel szoktunk. Jó pár könnyelmű, felelőtlen passzt adtunk el a támadó harmadban, amiből nem született gól. Nem voltunk elég élesek, sokat cipeltük a labdát, kevesebb volt a játék, sok minden rosszat el tudnék mondani, de egy biztos, hogy a csapat akart, meg akarta nyerni a meccset, ez mindenféleképpen dicséretes, de ennél mi jobban tudunk játszani, mint amit ma nyújtottunk.

- Éreztél olyat a fiúkon, hogy azt hiszik, hogy ez egy lazább meccs lesz a szokásosnál? 

- Persze. Ez a csapat szerdán kapott egy kilencest az Illés Akadémiától, és akiknek itthon 6, illetve 7 gólt rúgtunk. Nyilván ez is benne volt, ez nem segítette a mi felkészülésünket, holott tavasszal azért a Siófok jobb eredményeket ér el, mint ősszel. Ez nyilván minket egy kicsit kényelmesebbé tett. Tudták a fiúk, hogy meg kell nyerni a meccset, de nem volt olyan éles a társaság, mint az elöl álló csapatok ellen.

- Sajnos volt egy komoly sérülés is a mérkőzésen.

- Ezt a sérülést, meg amit a fiú elszenvedett nagyon sajnálom, mert ez rossz élmény, rányomja a bélyegét az egész mérkőzésre. Innentől kezdve, erről a mérkőzésről, ez a sérülés jut mindenkinek az eszébe.

- Hamarosan a bajnokság végjátéka következik. Az élen állunk, mit vársz a hátralévő fordulókban?

- Hogy jól fogunk focizni. Van 9 pont előnyünk, 5 mérkőzés van hátra, igyekszünk megszerezni azt a 7 pontot, ami elég lehet a bajnoki címhez. Ha jól játszunk, nem lehet gond. csak jobban kell játszani, mint ma.

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!