aktuális híreink

U17: Bravúr Felcsúton

PFLA – Bp. Honvéd-MFA 1–1

2018-04-04 16:33:19

 Még az U16-os meccs kábulatából nehezen éledeztünk, de nem volt mese, mert itt volt a következő találkozó, amely bebizonyította, hogy korrekt játékvezetés mellett, milyen jó és sportszerű mérkőzést lehet, és tud játszani egymással két jól felkészített csapat. Sikorszki Bence személyében, az U16-os csapat balhátvédje először szerepelt a csapatban, a sárga lapjai miatt eltiltott Tóth Roland helyett. Bence pedig kitűnő teljesítménnyel járult hozzá a csapat bravúros pontszerzéséhez. Persze nemcsak ő, hanem az együttes minden tagja kitette a szívét a pályára, a papíron esélyesebb, a tabellát 10 pont előnnyel vezető felcsúti csapat ellen.

Pedig nem kezdődött jól számunkra a találkozó, mert már a 2. percben kihasználták a hazaiak, hogy védőink nem értették meg egymást, és Sipos Zoltán révén megszerezték a vezetést. A korai gól azonban nem zavarta meg a mieinket, sőt elkezdtünk focizni és a 14. percben egyenlítési lehetőséghez jutottunk, miután Hajnal Gerit buktatták a 16-oson belül, amiért 11-est lőhettünk. A megítélt büntetőt azonban Kecskeméti Peti gyengén a jobb sarok mellé lőtte. A 22. percben Körmendi Kevin lövését ütötte szögletre Schritt Martin. A 27. percben nekünk volt helyzetünk, de Hajnal Geri, aki végig igen agilisan, sokszor tarthatatlanul játszott, mellé belsőzte a labdát. Közben szép lassan eleredt az eső, de mindkét együttest dicséret illeti, a mostoha időjárás ellenére is jól játszottak. Örömünkre teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, olyannyira, hogy a második félidőben mezőnyfölényben is játszottunk, miközben a hazaiak kontrákra építettek. Időnként azért Martinnak is kellett nagyokat védeni, nemcsak a hazai kapusnak, Papp Zsombornak. A 65. percben jött is az egyenlítő gólunk. Kóródi remek baloldali beadását Kecskeméti Peti 15 méterről, középről, szép fejessel csúsztatta a labdát a bal alsó sarokba. Továbbra is győzelemre játszottak a csapatok a záporesőben, mivel azonban a kapusok remekeltek több gól már nem esett.

A srácok végig alázattal, egymást segítve játszottak és Martin remek védéseinek is köszönhetően, bravúrral felérő egy ponttal térhettünk haza Felcsútról, a bajnok esélyes otthonából.


PFLA U17 – Bp.Honvéd-MFA U17 1–1 (1–0)

Felcsút, PFLA műfüves pálya

Vezette: Szappanos Szabolcs (Pekoli Dániel és Bukovics Boglárka)

Gólszerzők: Sipos Z. (2' 1–0), Kecskeméti P. (65' 1–1)


Bp.Honvéd-MFA: Schritt - Nagy B, Juhász Zs., Horváth M, - Tóth P. (Constantino 83'), Kóródi, Irimiás (Mucsányi 46'), 

Kecskeméti P. (Vizi 83'),  Sikorszki -  Komiszár (Fogarassy 63'),  Hajnal

Edző: Miskei Attila


Gólok

2' Irimiás röviden passzolta vissza a labdát Juhásznak, aki nem mozdult rá, így a hazaiak támadója, Sipos Zoltán elé került, aki 13 méterről lőtt a jobb sarokba. 1–0

65' Kóródi balról emelt középre, Kecskeméti Péter pedig 14 méterről, középről, remek fejessel juttatta a jobb alsó sarokba a labdát.  1 –1


Miskei Attila: Azzal szeretném kezdeni, hogy büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jól teljesítettek a srácok. Azért voltak megint nehézségeink, de szerencsére mindenen túlléptünk, így a 2. percben kapott gólon, majd a kihagyott 11-esen, utána viszont mindent egy lapra feltéve, okosan és taktikusan játszottunk. Amit megbeszéltünk, nagyon fegyelmezetten betartották a srácok, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, úgyhogy azt gondolom, a mai teljesítményre lehet építeni.

- Az elmúlt három fordulóban veretlen maradt a csapat, két győzelem és most ez a döntetlen. Előtte azonban egy elég hosszú szériánk volt, amikor bizony gondjaink, problémáink voltak. Mi az, ami megváltozott?

- A Honvéd egy igazi nagy család. Mindenki összefogott, a vezetők, az edző kollégák, a játékosok, mindenki, szerencsére azért a legjobbak is tudnak szerepelni nálunk, ez nagyon sokat jelent nekünk, eleve a jelenlétük nagyon sokat számít nekünk. Egyre többet lépünk előre játékban, a taktikai repertoárunk is bővül, ez a titka annak, hogy most így teljesítünk.

Olyan csapattal játszottunk, amely 10 ponttal vezeti a bajnokságot. Két olyan játékos is szerepelt az együttesben, akik a közelmúltban az U16-os csapatunk alapemberei voltak. Nevesítsük őket: Horváth Milánról és Sikorszki Bencéről, két védőről van szó. Mennyire voltál megelégedve a játékukkal, mert kívülről ügy tűnt, hogy nagyszerűen illeszkedtek a gépezetbe?

- Ez a közösség nagyon erős, egész héten beszéltünk róla hogy fogadjuk a srácokat. Milán már alapembernek számít, de Bence is tökéletes teljesítményt nyújtott. Ez lenne az igazi cél, hogy minél több kiváló labdarúgót neveljünk.

Ez azonban nem könnyíti meg a helyzetedet, mert Tóth Roli, aki eredetileg a csapat balhátvédje, most sárga lapjai miatt hiányzott. Viszont a jövő héten is lesz meccs és most két nagyszerű balhátvédünk van, mi lesz ez után?

- Örülünk neki, mert ez a jobbik lehetőség és szeretném azt is kiemelni, ahogy Farkas Tibivel együttműködünk itt a két csapatnál, azonnal rendelkezésemre bocsájtotta a kitűnő formát nyújtó Sikirszki Bencét és szerencsére ez most a játékban is megmutatkozott. Megint vissza tudok utalni arra, hogy igazi közösség a Honvéd család.

A tabellára nézve látható, hogy nagyon szoros a mezőny. Két hete a 6. helyen álltunk, most ismét harmadikok vagyunk. Gyakorlatilag nüanszok döntenek csak a csapatok között, nem is annyira a pontok.

- Igen. Tudjuk, hogy ez egy ilyen bajnokság, kiélezett a verseny, végig koncentrálnunk kell és azért a céljaink is megvannak és ennek a csapatnak mindig az egyik legszebb feladata a Puskás-Suzuki Kupa. Így fogunk hajtani, küzdeni és taktikailag lépegetünk előre, majd mindezt még megtöltjük tartalommal akkor azt gondolom, hogy szép lesz.

Most egy kis ízelítőt is kaptunk a két remek együttes csatájából, de mi is kimutattuk a fogunk fehérjét a felcsútiaknak. Hamarosan jön tehát a Puskás-Suzuki Kupa.

- Ez a mérkőzés jól mutatja az erőnket. Nem mehetsz ki úgy a pályára, hogy feladod. Mindig azt hangoztatom és próbálom elmondani, hogy a nehéz helyzetekben nem az a komoly dolog, amikor kapsz egy pofont, hanem amikor kapsz egy pofont, leülsz, és nem állsz fel. Ha fölállsz, az növeli a jellemedet, mutatja, hogy milyen erős személyiség vagy.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!