aktuális híreink

U17: Elmaradt a győzelem

Bp. Honvéd-MFA – Illés Akadémia 1–1

2018-05-02 10:00:00

Mivel nagyon szoros a mezőny a tabellán, minden megszerzett pontnak óriási jelentősége van. Nem volt ez másképp a szombati MFA – Illés Ak. U17-es meccsen sem. Miskei Attila három olyan játékosnak is lehetőséget adott a mérkőzés folyamán, akik az U16-os csapatunk erősségei. Fazekas Lóránt és Csörgő Viktor a kezdőben kapott helyett, Németh Barna pedig a kispadon foglalt helyet, a mérkőzés hajrájában azonban ő is pályára lépett. Szabó Dominik, Fehér Attila és Vizi Dávid nem volt a keretben, Mucsányi Márk pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. A kapuban ezúttal Kemenes Botond állt.

A nyári melegben, jó iramban kezdtünk, a 10. percben Tóth Roli 25 méteres szabadrúgását védte, a vendégek hálóőre, Kiss Ágoston. A 11. percben a támadásainknak meglett az eredménye, Fogarassy Máté használta ki higgadtan a lehetőségét. A 15. percben Czipf Dominik szép egyéni akció végén lőtt az oldalhálóba. Egy perc múlva, a mérkőzés egyik legszebb jelenetét láthattuk, Czipf felismerve, hogy a kapus kint állt a 16-os vonalon, a felezővonalról célozta meg a kaput, a labda a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. Klasszis megoldás volt! A vendégek első komolyabb lövését a 19. percben jegyezhettük fel, ekkor Illés Bence 22 méteres lövését védte Kemenes. A 33. percben Czipf tekerte el a labdát a bal kapufa mellett. A félidő utolsó percében a zöldek majdnem egyenlítettek, Huszti András kapott jó indítást, Boti azonban remekül jött ki kapujából, a kapura lőtt labda a testéről visszapattant a támadóra és végül onnan hagyta el a játékteret. Az első 45 percben fölényben játszottunk, aminek meg is volt az eredménye azzal, hogy előnnyel térhettünk pihenőre.

A 46. percben Kecskeméti Péter 20 méterről kapura lőtt labdája centiméterekkel kerülte el a bal sarkot. A 71. percben egy baloldali beadás után Tóth-Gábor Kristóf 4 méterről lőhetett volna, ha eltalálja a labdát. De nem találta el, így oda lett a nagy helyzet. A 80. percben váratlanul, de sportszerűen el kell ismerni, szép góllal egyenlített az Illés Ak. A szombathelyiek 19 méterről jutottak szabadrúgáshoz, melyet Nyári Patrik végzett el és mesterien lőtte ballal a labdát a rövid, bal felső sarokba.

Az utolsó percekben még megpróbálta mindkét együttes a maga javára eldönteni a mérkőzést, de gólt már nem sikerült szerezni, maradt az 1–1.

A beköszöntött nagy meleg rányomta ugyan a bélyegét a találkozóra, de dicséret illeti a fiúkat, mert ennek ellenére, megpróbáltak jó meccset játszani. Ez hellyel-közzel sikerült is.

 

U-17

Bp.Honvéd-MFA U17 – Illés Akadémia U17 1–1 (1–0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya

Vezette: Fekete Tibor (Boros Dávid és Dobó Sándor)

Gólszerzők: Fogarassy M. (11' 1–0), Nyári P. (80' 1–1)

Bp.Honvéd-MFA: Kemenes - Zvara, Fazekas, Csörgő. - Tóth P. (Constantino 56'), Irimiás (Juhász 46'), Kóródi, Tóth R. - Kecskeméti P. (Németh B. 72') - Cipf, Fogarassy (Komiszár 64')

Edző: Miskei Attila

Gólok

11' Egy eladott labdára Fogarassy Máté csapott le és 14 méterről a kapus mellett, laposan lőtte a kapu baloldalába. 1–0

80' Szabálytalanságot követtünk el a 16-os környékén, a megítélt szabadrúgást, Nyári Patrik tekerte a bal felső sarokba. 1–1

 

Miskei Attila: - A küzdőszellemünkkel nem volt gond. Azért kvalitásban is lehet látni, ha a korosztály legjobbjai játszanak, akkor bárkivel felvesszük a versenyt. Kaptunk egy szabadrúgás gólt. Jövő héten nyerünk Debrecenben.

- Ezzel együtt meg volt a lehetőségünk a győzelemre. A helyzetkihasználáson hogy lehetne javítani?

- Rengeteget gyakorlunk, sőt az egyéni képzés a heti kétszer általában mindig a kapu előtti helyzetek és azok befejezésének a kidolgozása a feladat. Hogy azokban a pillanatokban legyünk nyugodtak, higgadtak, ilyen volt a mai gólunk is, amit Fogarassy lőtt.

- Az edzéseken ugyan gyakorolnak a fiúk, de a mérkőzés stresszhelyzetét nem mindenki tudja talán feldolgozni. Te is így látod?

- Igen-igen, természetesen. A mérkőzés mindig más, mint az edzés, de az edzéseken kell 100%-osan dolgozni, ott kell végig koncentrálni, minden pillanatban, hogy ne legyen problémánk.

- Ebből önbizalmat is lehet keríteni, amely feloldhatja ezt a stresszhelyzetet.

- Én úgy gondolom, hogy a játékunk rendben van, örülök, hogy Csörgő Viktor ilyen szépen játszott és jól jött vissza a játékba, Cipfék is nagy segítséget jelentettek, úgyhogy a héten győzni megyünk Debrecenbe és szeretnénk minden meccsünket megnyerni.

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!