aktuális híreink

U17: Győzelem az első ellen

Puskás Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 0-3

2017-03-13 11:58:27

Rangadóra készültünk, hiszen a tabellát előttünk 7 ponttal vezető Puskás Akadémiához látogattunk. Nagy volt a tét, hiszen ha nyerünk, 4 pontra csökken a különbség a két együttes között. Farkas Tibor nem kevesebb, mint 4 kezdőjátékosára nem számíthatott. Szendrei Norbert, Pisont Patrik az U19-ben játszott, míg Czifra Attila és Greksa Bence sérülés miatt hiányzott, így Bence nem vehet részt az U17-es válogatott Eb-selejtezőjén, amelyre meghívást kapott (Szendrei Norbi viszont ott lehet majd Telkiben!). Az első félidőben, széllel támogatott csapatunk remekül kihasználta ezt a természeti jelenséget és a helyzetekből hármat ki is használt. Így jelentős előnnyel várhattuk a második játékrészt. Fordulás után a hazaiakat segítette a szél, de csapatunk taktikusan, jó csapatteljesítményt nyújtva hozta el a felzárkózás szempontjából nagyon fontos 3 bajnoki pontot.

Most 3 hét szünet következeik, mind az U17, mind az U16-os bajnokságban, az U17-es Eb-selejtező miatt. Mivel az U16 és az U17 párban együtt játszik, így a fiatalabb korosztály bajnoki sorozata is szünetel!

 

Puskás Akadémia - Bp. Honvéd-MFA   0-3 (0-3)

Felcsút, füves pálya, vezette: Káprály Mihály (Nyekita Brunó és Práth Dávid)

Gól: Soltész István (16', 0-1), Kecskeméti László (34', 0-2), Szeles Patrik (42', 0-3).

 

Bp. Honvéd-MFA: Karcagi - Simó, Barta, Temesvári, Szeles (Markos 88') - Darabont (Kalmár 81') - Soltész I. Irimiás, Király O. - Nagy K. (Horváth R. 70'), Kecskeméti L.

Edző: Farkas Tibor

 

Gólok

16'   Szabadrúgáshoz jutottunk a felcsúti kaputól 22-23 méterre. Soltész István végezte el és remekül eltalált labdáját a hazai kapus nem tudta védeni. 0-1

34'   A hazai 16-os vonalánál Nagy Krisztián szerzett labdát, majd egyből középre passzolt, Kecskeméti László jól vette át és a kapus mellett lőtt a hálóba. 0-2

42'   Egy rosszul elvégzett felcsúti szabadrúgásra csapott le Kecskeméti Laci, bevezette a labdát a hazaiak büntetőterületére, ahol csak buktatni tudták. A megítélt 11-est Szeles Patrik magabiztosan értékesítette. 0-3

 

Farkas Tibor: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, kihasználva a szél adta kedvező lehetőségeket, háromgólos előnyre tettünk szert a szünetig. Már az első játékrészben szerkezetet is váltottunk, ami a második félidőben is remekül működött. Bár a második 45 percben egy kissé átadtuk a kezdeményezést a hazai csapatnak, de ezt a lehetőséget nem tudták kihasználni. Ehhez kellett a koncentrált védekezés és volt egy jó kapusteljesítmény is. Azt gondolom, hogy a mérkőzés összképét tekintve megérdemelten hoztuk el a három pontot.

- A második félidőben a hazaiakat támogatta a szél, az eredményből kitűnik, hogy jól kezeltük ezt a helyzetet.

- Igen összességében valóban jól kezeltük. Volt azért Karcaginak több jó védése, volt amikor szabadrúgást kellett bravúrral hárítania, de nekünk is voltak helyzeteink. Jól játszottuk be a szabad területeket, de való igaz, az ellenfelünk a szelet kihasználva, többet birtokolta ebben a játékrészben a labdát.

- A felkészülési mérkőzéseket tekintve, hogy látod, fejlődik a csapat?

- Igen. Az elmondható természetesen, hogy mérkőzésről, mérkőzésre haladunk előre, bár a múlt heti győzelmünk (Illés-MFA 2-3), alkalmával gyengébben teljesítettünk, de a mostani sikerünk már minőségi játékkal is párosult. Az gondolom ma minden a helyén volt.

 

Farkas Tibor, Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!