aktuális híreink

U17: Két perc alatt nyertünk

Vasas Kubala Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 1-3

2016-12-07 11:37:38

Betegségek miatt szombaton elmaradt az Illovszky Stadionban tervezett bajnoki mérkőzés a két akadémia U17-es csapatai között. Ezt pótolták az együttesek kedden. Az elmúlt hét szerdán a Bozsik Stadionban - szintén elhalasztott mérkőzésen - a két csapat már játszott egymással, melynek a végeredménye 1-1 lett. Mivel most már mindenki egészséges volt, így semmi akadálya nem volt, hogy a két gárda pótolja a szombaton elhalasztott találkozóját.

Napfényes időben, ugyanakkor csípős, szeles időben kezdődött a találkozó, melynek első negyedórája kiegyenlített játékot hozott. Az első percekben Karcagi Csabinak kellett kétszer is hárítania. Ezt követően átvettük a játék irányítását. Előbb Pisont Patrik lövését fogta a hazai kapus, Mityők Roland, majd a 7. percben, Schön Szabi passzát lőtte Szeles Patrik 10 méterről fölé.

A 26. percben egy szépen megkomponált támadás után - Pisont, Schön, Greksa volt a labda útja - Bence révén értük el a vezető gólunkat. Alig telt el 4 perc és számunkra egy hihetetlen peches, a Vasas szempontjából szerencsés találattal egyenlítettek a hazaiak. Továbbra is irányítottuk a játékot, a piros-kékek a kontráikkal és a kapu elé beívelt labdákkal operáltak. Tegyük hozzá veszélyesen. A 32. percben Schön lövését védte bravúrral Mityők, a 39. percben pedig, Király Olivér lőtte a jobboldalról kapu elé a labdát és a rövidre érkező, Greksa Bence, 8 méterről fölé durrantott.

A második játékrészben továbbra is mi irányítottunk, a hazaiaknak, elsősorban védőink remek "munkájának" köszönhetően, még annyi esélyük sem volt a kapunk elé kerülni, mint az első félidőben. Aztán a félidő közepéhez érkezve, eldőlt a találkozó. Pisont szépen ment el őrzője mellett a jobboldalon, pontos vissza passzát Irimiás Gergő lőtte a kapuba. Egy percre rá, Kalmár Sanyi harcosságát dicsérendő, labdát szerzett a kapustól, aki buktatta, a 11-est Szendrei magabiztosan lőtte a kapuba. Ettől kezdve, biztonsági játékot játszottunk, ami nem jelentette azt, hogy visszaálltunk volna, inkább azt, hogy okosan futballoztunk. Az eredmény pedig már nem változott, így igen fontos és nagyon értékes három ponttal térhettünk vissza Kispestre.

Szombaton, a szezon utolsó fordulójában Debrecen-Pallagon, a DVSC/DLA ellen játszik U17-es csapatunk és az U16-os gárdánk is.

 

Vasas Kubala Akadémia - Bp. Honvéd-MFA  1-3 (1-1)

Illovszky Stadion, műfüves pálya, vezette: Butt Tamás  (Tóth Tamás és Pál Gábor)

Gól: Greksa (26', 0-1), Delea (30', 1-1), Irimiás (69', 1-2), Szendrei (70', 1-3).

 

Bp.Honvéd-MFA: Karcagi - Simó, Barta, Csaba, Szeles - Darabont (Soltész I. 85') - Király O. (Irimiás 62'), Szendrei - Pisont (Nagy K. 75'), Greksa (Kalmár S. 62'), Schön (Soltész D. 85').

Edző: Farkas Tibor

 

GÓLOK

26'  Pisont Patrik tolta oldalra Schön Szabinak a labdát, támadónk a balösszekötő helyéről nem lőtte el a labdát, hanem okosan középre passzolt, és az érkező Greksa Bence a védőjét megelőzve ballal, 4 méterről a kapu baloldalába belsőzte a labdát.  0-1

30'  Szerencsés góllal egyenlített a Vasas! Szabadrúgáshoz jutott a piros-kék gárda a jobboldalon, a felezővonal közeléből. Az előreívelt labdát, Schön Szabi fejelte ki 7 méterre a kapunktól, de olyan szerencsétlenül, hogy labdája a szintén fejelésre felugró Delea Zsombor fejére pattant, majd onnan a felső léc alatt a kapunkba hullott. Nem sokszor látni ilyen gólt.  1-1

69'  Pisont Patrik húzott el a jobboldalon a hazai védő mellett, az alapvonalról visszapasszolt labdáját, Irimiás Gergő, 8 méterről lőtte a kapu közepébe.  1-2

70'  A Vasas hátvédjének 20 méterről hazaadott labdáját Mityők Roland a piros-kékek kapuvédője, a tizenhatoson kívülről a rátámadó Kalmár Sanyi elől próbálta azt visszapasszolni hátvédjének, de Sanyi elcsípte azt, majd gyorsan elhúzta a kapus mellett, aki már csak buktatni tudta a büntető területen belül. 11-es! Szendrei Norbert végezte el és élesen lőtte a labdát a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba. 1-3

 

Farkas Tibor: - Ez a mérkőzés már többször el volt halasztva, mindig valami közbejött. Ha ezzel jár a halasztás, akkor természetesen örülünk, mert nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem. Az előző két mérkőzésen ez nem sikerült, fontos volt rátalálnunk a győzelem útjára. Helyenként valóban jó játékot produkáltunk, a helyzetkihasználásunk még nem tökéletes, de összességében úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mai mérkőzést.

- Szerencsés körülmények között sikerült egyenlíteni a Vasasnak, a második félidőben alig jutottak el a kapunkig, ami a védelem munkáját is minősíti.

- Nemcsak a védelem, hanem úgy gondolom az egész csapat munkáját minősíti és dicséri. A második félidőben valóban olyan nyomást tudtunk ellenfelünkre helyezni, amellyel megteremtettük a győzelem lehetőségét és ezzel éltünk is.

- A Bozsikban elért 1-1 után, jó érzés volt átélni ezt a kétgólos sikert.

- Igen. A Vasasról tudni kell, hogy nagyon kevés gólt kapnak a bajnokságban, tehát egy nagyon összerakott, zárt védekezésű csapatról beszélünk. Ahhoz hogy egy ilyen csapat ellen sikeresek tudjunk lenni, ahhoz bizony komoly erőket kell megmozdítani támadásban az eredmény érdekében.

- Hétvégén jön a szezon utolsó mérkőzése, amikor Debrecenben játszunk. Mit várhatunk a csapattól?

- Az utolsó bajnoki mérkőzésünk lesz valóban, nem számítok könnyű mérkőzésre, Debrecenben mindig nagyon nehéz mérkőzéseket játszunk. A Debrecen otthon szerzi a pontjainak a többségét, tehát komoly kihívás előtt állunk, de remélhetőleg a mai mérkőzéssel újra arra az útra léptünk, ami jó lenne ha tartana az utolsó mérkőzésen is. 

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!