aktuális híreink

U17: Nem mindennapi izgalmak

2–1-re nyert az FTC otthonában a Honvéd-MFA

2018-11-29 13:19:00

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzést – akkor csapatunk Olaszországban játszott egy nemzetközi tornán – pótoltunk szerdán a Népligetben. Bár a Ferencváros a tabella alsó régiójában helyezkedik el, nem gondoltuk, hogy könnyű mérkőzés vár a csapatra, amire fel is hívta a figyelmet Farkas Tibor vezetőedző.

Kiváló minőségű műfüvön került sor a mérkőzésre, a hazaiak igyekeztek kihasználni csatáraik erejét, és felívelésekkel próbáltak a kapu elé kerülni, védőink azonban felvették velük a versenyt. Mi inkább kontrára játszottunk, a két gyors támadó, Molnár Rajmund és László Dávid révén gyakran okoztunk „kalamajkát” a zöld-fehérek kapuja előtt. Az első negyedóra végén, rajzolnivalóan szép támadás végén a páros összejátékából született meg az első gól. A 32. percben növelhettük volna az előnyt, ezúttal Molnár Rajmund hozta gólhelyzetbe László Dávidot, akit buktatott a kapus, a sértett viszont a kapufára lőtte a tizenegyest.

A második játékrészben a Fradi mindent elkövetett az egyenlítésért, azonban a 64. percben a második gólunkat is megszereztünk. Mégsem dőlhettünk hátra, hiszen három perccel később szépített a házigazda, és tovább rohamozott az egyenlítésért. Szerencsére Megyeri Gábor remekül védett (vagy éppen a felső léc mentett), az utolsó percben viszont egy ütközést követően a földön maradt.

Az orvosi stábunk mellett, a Fradi masszőre Ulicska Zoltán sietett sérült játékosunk segítségére, amit ezúton is köszönünk. Megyeit agyrázkódással szállították kórházba – jobbulást kívánunk neki –, helyére pedig az egy évvel fiatalabb Boros Roland állt be, és hihetetlen bravúrral hárított, a védést követően pedig véget is ért a mérkőzés.

A Honvéd-MFA U17-es csapata győzelmének köszönhetően immár három pont előnnyel vezeti a bajnokságot.


U17-ES BAJNOKSÁG, A 2. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd-MFA 1–2 (0–1)

Népliget

Vezette: Barta Norbert (Kiss R., Gargya)

Gólszerző: Pintér D. (67.), ill. Molnár R. (16.), Kovács D. (64.)

Honvéd: Megyeri (Boros 90.) – Buna, Fazekas L, Horváth M., Sikorszki (Csányi 73.) – Szabó A. – Kovács D. (Kocsis D., 86.), Csaba D., Eördögh (Bocskay 73.) – Molnár R., László D.

Vezetőedző: Farkas Tibor


GÓLOK

16.: László Dávid perdítette Molnár Rajmund elé a labdát, elpörgette a labdát és megkerülte a rátámadó védőt, majd egy lépést követően a kapu bal oldalába lőtt. Klasszis megmozdulás volt! 0–1

64.: Sikorszki remekül futott el a bal oldalon, középre emelt, a labda pedig a hosszú oldalon Kovács Dominik elé került, aki jobbal, laposan a jobb sarokba lőtt. 0–2

67.: Burzi Alex jobb oldalról beadott labdáját, Pintér Dániel 10 méterről, félfordulattal lőtte a kapu jobb oldalába. 1–2


Farkas Tibor: – A Fradi jó passzban volt a mérkőzés előtt, jó formát mutatott, igaz, mi is, és ennek megfelelően óriási csata zajlott a pályán. Egyik fél sem tudott különösebben a másik fölé keveredni, mi a kapu előtti higgadtabb megoldásinknak köszönhetően a magunk javára tudtuk fordítani ezt a mérkőzést. Sajnos ismét az utolsó pillanatban kellett kapust cserélnünk, úgy látszik ez már nálunk tendencia. A Győr ellen egy kiállítás, most pedig Megyeri Gabi sajnálatos sérülése miatt. Boros Roland állt a helyére, aki egy hazai szabadrúgás szenzációs védésével mentette meg a három pontot. Roland egy évvel fiatalabb, de semmiféle megilletődöttség nem volt benne, viszont megvolt az a határozottság amivel ezt a lövést hárítani tudta.

(M. J.)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!