aktuális híreink

U19: A hajrában fordítottunk

Cipf Dominik lőtte a győztes gólt az Illés Akadémia ellen

2019-05-14 11:59:00

A negyedik helyen álló Illés Akadémiát fogadta a Budapest Honvéd-MFA U19-es csapata, a találkozó nagy kérdése pedig az volt, hogy sikerül-e tartanunk a lépést a listavezető MTK-val.

Markos Marcell, védelmünk oszlopa 5 sárga lap miatt ezúttal nem állhatott Simon Miklós rendelkezésére, helyette Temesvári Attila lett Csörgő Viktor társa a védelem tengelyében. Gyönyörű, napos időben kezdődött a találkozó enyhe szombathelyi fölénnyel. Tulajdonképpen ez jellemezte az egész első félidőt, mégis nekünk voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Kapkodó volt a játékunk, a vendégek pedig szépen felépített akciókkal próbálkoztak, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Miközben támadott a Hali, a fellazult védelem mellett gyors támadásokat vezettünk és kerültünk helyzetbe.

Az 5. percben Juhász Zsombor 18 méteres lövését, majd a 10. percben Tóth Roland 19 méteres bombáját tolta szögletre az utánpótlás-válogatott Kiss Ágoston. A 20. percben Tóth-Gábor Kristóf vitte el a labdát Szeles Patrik mellett a bal oldalon, középre gurított, de nem volt érkező ember, így ez vendéghelyzet ki is maradt. Nem így a 42. percben, amikor Bolla Gergő fejes góljával megszerezte a vezetést a tiszta zöldben játszó Haladás.

A második félidőben óriási nyomás alatt tartottuk a vendégeket, a nagy iram és a fölényünk azt eredményezte, hogy a vendégeken kezdtek a fáradság jelei kiütközni – két játékosukat is görcs miatt kellett ápolni –, azonban a gól sokáig nem akart összejönni.

De aztán a 61. percben csereként pályára lépett Komiszár Kristóf, akinek az elmúlt fordulókban mindig sikerült betalálnia, s ezúttal a 74. percben egyenlített, miután remekül érkezett Cipf Dominik nagyszerű beadására, ss immár 8 góljával egyedül vezeti a házi góllövőlistát.

Érezni lehetett, hogyha ugyan ilyen lendülettel folytatjuk, meglehet a győzelem. A 87. percben Hajnal lábát koccantotta össze a vendégek védője, a jogosan megítélt büntetőt Cipf Dominik értékesítette, kiharcolva ezzel a győzelmet. Gyengébb első félidőt követően, remek második félidőt játszott a csapat, a szervezetten, jól futballozó, de a végére láthatóan elfáradó Illés Akadémia ellen.

Dicséret illeti a csapatot, hogy végig küzdve, helyenként kifejezetten szépen futballozva nyert a zöld-fehérek ellen. Az MTK győzelmével maradt a két együttes közti négypontos különbség. A Honvéd a következő, 26. fordulóban, május 18-án Felcsútra látogat, ahol a PAFC lesz az ellenfél.

(M. J.)

 

U19-ES BAJNOKSÁG, 25. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–Illés Akadémia 2–1 (0–1)

Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Vezette: Varga György (Vilmányi S. és Novotni V.)

Gólszerző: Komiszár (74.), Cipf (88. – 11-esből), ill. Bolla (42.)

Honvéd: Takács J. – Temesvári, Hajnal, Szeles, Borovsky (Adayilo, 52.), Juhász Zs., Cipf, Csörgő, Tóth R. (Komiszár, 61.), Irimiás (Tóth P., 84.), Zvara

Vezetőedző: Simon Miklós

 

Gól

42. perc: a bal oldalról végezhetett el szabadrúgás a vasi gárda, a kapu elé emelt labdát, Bolla Gergő pedig 8 méterről, senkitől sem zavartatva kapusunk fölött fejelte a bal sarokba. 0–1

74. perc: Cipf Dominik a jobb oldalról tekerte a kapu elé a labdát, Komiszár Kristóf remekül érkezett a rövid oldalon, és a védőket megelőzve, 6 méterről a bal sarokba lőtte a labdát. 1–1

88. perc: Hajnal Gergely a vendégek tizenhatosának bal oldali sarkánál, háttal a kapunak próbálta fedezni a labdát, amikor a védője hátulról összekoccantotta a bokáját, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Cipf Dominik félmagasan lőtte a kapu bal oldalába, s bár a kapus hozzáért a labdához, védeni nem tudott. 2–1

 

Simon Miklós: – Azzal kezdeném, hogy Németh Szabolcs kollégám szenzációs csapatot rakott össze Szombathelyen, és talán az egyik legnehezebb első félidőnket sikerült összehozni a bajnokságban. Nagyon jól felkészültek belőlünk, nagyon jól játszottak, ami alaposan megnehezítette a dolgunkat, főleg mert az első félidőben a párharcokat is ők nyerték meg. Ennek tudható be, hogy nem tudtunk vezetni, no meg annak, hogy kihagytuk azokat a helyzeteket, amik adódtak előttünk. Sajnos a félidő végén egy fegyelmezetlenségből adódó szabadrúgás után olyan gólt kaptunk, amit nem szoktunk. Szerencsére a szünetben és a második 45 perc második felében a cserék úgy jöttek be, ahogy a cseréknek be kell jönni, és tudtak is változtatni a mérkőzés képén. Az első félidőben bár enyhe fölényben volt a Hali, mégis nekünk voltak nagy helyzeteink, ebből is látszik, hogy nem könnyű ellenünk játszani. Még akkor sem, ha az ellenfél ezt jól megoldotta, viszont a feltolt védekezéssel nagy területet hagytak maguk mögött, ebből alakítottunk ki helyzeteket, csak az első félidőben még nem tudtuk őket gólra váltani.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!