aktuális híreink

U19: A két remek csapat csatáját büntető döntötte el.

Bp. Honvéd-MFA - MTK Budapest 1–0

2018-04-04 16:35:48

Újabb rangadót játszott U19-es csapatunk, ezúttal az MTK Budapest volt az ellenfél a Bozsik Stadionban. Novák Ricsi továbbra is sérült így nem lehetett ott a csapatban. Végig izgalmas csatát vívott egymással a két gárda, melyet végül Kovács Niko remekül végrehajtott büntetője döntötte el a 44. percben.

A 8. percben, Mezei Szabolcs, MTK középpályása és csapatkapitánya lőtt 18 méterről fölé. A 12. percben a másik oldalon, Király Olivér próbálkozott, de 22 méterről kapura lőtt labdája, szintén a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az első 20 percben a vendégek birtokolták többet a labdát, mi viszont a védekezés mellett gyors ellentámadásokkal kísérleteztünk. A 24. percben, Stoiacovici Dávid emelt balról a kapuját elhagyó vendég kapus fölött kapura, de labdáját a visszafutó Varjas Benedek a gólvonalról fejelte ki a mezőnybe. A 31. percben Anton Bidzilya 18 méteres bombáját Berla Attila nagy bravúrral tolta szögletre. Továbbra is stabilan védekeztünk, a kék-fehérek nem nagyon tudtak a kapunk közelébe kerülni, így távoli lövésekkel próbálkoztak, ezeket azonban Berla magabiztosan hárította. Egy vendég szögletet követően a 39. percben, Szuhodovszki Soma fejelt centiméterekkel a jobb felső sarok mellé. A 42. percben Kovács Nikolász jobbról lőtte középre a labdát, amely Molnár Bence lábáról pattant a bal kapufa mellé. Aztán jött a mindent eldöntő 45. perc, amikor Szendrei Norbi remek ütemben tolta meg a labdát a kivetődő Varasdi Dániel mellett, aki elhúzta a lábát. 11-es! Kovács Niko végezte el és magabiztosan, élesen lőtte a labdát a jobbra vetődő kapus mellett a bal felső sarokba, 1-0. Ezzel az előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

A második játékrész, drámai nagy csatát hozott, a játék ebben a félidőben jobbára a középpályára szorítkozott. Továbbra is szenzációsan zárt a védelmünk, amikor meglódultunk, a kontráinkban ott volt a gólveszély. A kék-fehérek szokásos rövid passzos játékát a hajrában a felívelgetések váltották fel, de a Berla Atti által irányított védelmünk stabilan és magabiztosan állt a lábán, így igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, bár a 72. percben Bidzilya 24 méteres szabadrúgását védte. Negyed órával a vége előtt pedig Kecskeméti lövését fogta a másik oldalon Varasdi Dániel.

Az utolsó percek ugyan izgalmasan teltek, de gól már nem esett. Remek találkozó vagyunk túl és ezért mindkét csapatnak jár a dicséret. Ezt a győzelmet, javarészt fantasztikus védekezésünknek köszönhetjük, hiszen bármilyen jó csapat az MTK, ezen a találkozón egyetlen egy igazi gólhelyzetet sem tudott kialakítani a kapunk előtt. Ne feledjük, a védekezés ugyanolyan része a labdarúgásnak, mint a támadás és ebben ma csillagos ötösre vizsgáztunk. Ezzel a győzelemmel megerősítettük helyünket a táblázat élén.

A 20 forduló után, mi 45 ponttal állunk az első helyen, míg a 2. helyen álló Illés Akadémiának 36 pontja és egy elmaradt találkozója van.

Bp. Honvéd-MFA U19 - MTK Budapest U19 1–0 (1–0)

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Sveda Marcell (Rúsz Márton és Tóth I Tibor)

Gólszerző: Kovács Nikolász (44' 11-es)

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Temesvári, Soltész D. (Kecskeméti L. 56'),  Szendrei (Durázi 91'), Király O, Szabó P, 

Stoiacovici (Cseh 72'),  Darabont (Irimiás 56'), Csaba D, Kovács N, Erdélyi

 Edző: Simon Miklós

GóL:

44' Szendrei Norbi megtolta a labdát a kék-fehérek tizenhatosán belül a vendégek kapusa Varasdi Dániel mellett, aki buktatta. A megítélt büntetőt Kovács Nikolász magabiztosan bombázta a bal felső sarokba.

1–0

Simon Miklós: - Mindig tudtuk, hogy az MTK egy nagyon jó csapat, nagyon nehéz ellenük játszani. A védekező játékunkat egy kicsit át kellett alakítani, ez nem működött az első félidőben. Az ellenfelünk sok labdabiztos játékossal rendelkezik, akik folyamatosan megbontottak minket a középpályán. Ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést még a szünet előtt. A második 45 percben, tudtuk stabilizálni a játékunkat, és hihetetlen küzdeni akarással meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Ezúton szeretné(n)k köszönetet mondani Székely Zsoltnak és az MTK-nak, hogy ilyen rugalmasan álltak hozzá az időpont módosításhoz!

- Annak ellenére, hogy többet birtokolták a labdát és látni lehetett, hogy benne volt a vendégek játékában a gól, mégis elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag úgy hoztuk le ezt a meccset, hogy nem volt igazi gólhelyzete a kék-fehéreknek.

- Igen. Nagyon nehéz ellenünk helyzetet kialakítani, hogyha mindenki koncentrált és mindenki tudja mi a dolga. Ez a mai mérkőzésen is így volt, le a kalappal a srácok előtt, mert stabilak voltak, megpróbálták hiba nélkül lehozni a meccset és ez túlnyomó részben sikerült is. Ez ma igazi csapatmunka volt.

- Csapatmunka volt, de azért azt látni lehet, hogy Berla Ati a kapuban hihetetlen magabiztosságot is kölcsönöz a védelemnek és ez alapvetően meghatározhatja a csapat játékát is.

- Ez így van. Van három jó kapusunk, az Ati mellett az Áron és a Csabi személyében, akármikor, akármelyikhez tudok nyúlni, hiszen mind a három rendkívül jó kapus. Nyilván az Atinak van olyan rutinja, hogy tud segíteni ott hátul, ami sokat jelent a csapatnak.

- Amikor sikerült átjutniuk a kék-fehéreknek a középpályán, mindig volt egy védőnk, aki mindig közbe tudott lépni, így aztán szinte nem is jutottak be a tizenhatoson belülre. Jó lehet látni neked is, hogy az a munka, amit edzéseken végeztek, ilyenkor is jól működik.

- Mindig büszke voltam és mindig büszke vagyok arra, hogy amit a srácoktól kérünk akár az edzésen, akár mérkőzésen, megvalósítják a pályán, hiszen nélkülük kérhetünk mi bármit, hogyha nem valósítják meg az nem jó taktika. Természetesen kollégámnak, Faltusz Zolinak is nagyon nagy szerepe van ebben, hiszen az elmúlt két hétben ő készítette fel a csapatot, jó érzés hogy amikor nem vagyok, be tud segíteni. Nagyon örülök neki, hogy a válogatott szünet alatt, Supka Attila több játékosunknak adott az első csapatnál edzéslehetőséget, úgy érzem ez abszolút feldobta őket. Minél előbb megpróbálnak férfiasodni és a felnőtt futballba belekóstolni annál jobb, valamint örülünk annak, hogy van egy ilyen vezetőedzők, aki nyitott a fiatalok felé.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!