aktuális híreink

U19: Bravúrgyőzelem Agárdon

MTK Budapest - Bp.Honvéd-MFA 1-3

2017-03-01 11:34:15

U19, I. osztály, 15. forduló

MTK Budapest - Bp. Honvéd-MFA  1-3 (1-2)

Agárd, műfüves pálya, vezette: Landeszman László (Fekete László és Decsi Dániel)

Gólszerzők: Kovács Nikolász (6', 0-1), Hegedűs Márk (34', 0-2), Bolla Bendegúz (40', 1-2), Májer Milán (82', 1-3).

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Bence, Szendrei (Cseh 58'), Hegedűs M. (Váczi 70'), Erdélyi, Stoiacovici (Pisont 70'), Kovács N., Májer, Gajda (Nagy G. 58'), Falusy, Király Á. (Bodrogi 50').

Edző: Simon Miklós

 

Utánpótlás csapatainknak is elkezdődött a tavaszi idény. Először - pénteken, kora délután U19-es csapatunk lépett pályára, az MTK Budapest ellen, Agárdon, a Sándor Károly Akadémián. A kiemelt bajnokságban, 4 kört játszanak a csapatok, vagyis az együttesek négy alkalommal találkoznak egymással a bajnokság folyamán. Pénteken immár a 3. kör kezdődött el. A kék-fehérek elleni két meccsen 1-1 az állás, miután az első fordulóban Agárdon, meglepő, 5-0-ás vereséget szenvedtünk, a 8. fordulóban viszont a Bozsikban a mieink nyertek 3-1-re. Az eredmények is mutatták, hogy jó kis meccset fognak játszani a fiúk, mint beigazolódott így is lett. Egyik csapat sem tudta mire várhat az ellenféltől, hiszen közel 2 és fél hónapig nem volt bajnoki forduló.

Remekül és igen agilisan kezdtük a meccset, ennek eredményeként már a 6. percben Kovács Niko révén megszereztük a vezetést. Továbbra is bátran játszottunk, amely meglepte a hazaiakat, akik rövid és sok passzos játékot próbáltak játszani, de nem nagyon sikerült, mert mindig volt egy játékosunk, akinek sikerült közbeavatkozni és meggátolni a támadás indítását. Aztán jött a 34. perc és az újabb gól. Berla Ati - aki az egész mérkőzésen fantasztikusan védett - hosszú kirúgását Kovács Niko a hazai tizenhatosnál átvette, majd védője mellett az ötös magasságában középre passzolt és az érkező Hegedűs Márk a bal sarokba lőtte a labdát. Ezt követően feljött az MTK és még a félidő lejárta előtt, kihasználva védelmi megingásunkat egy gólra jött fel.

A második játékrész első perceiben a kék-fehérek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de ahogy telt múlt az idő, egyre kiegyenlítettebb lett a játék. Továbbra is remek volt az iram és nagy küzdelmet vívtak a csapatok egymással. A csereként pályára lépő Pisont Patrik - aki Szendrei Norbival a fiatalabb korosztályt képviselték - a 75. percben majdnem tovább növelte előnyünket, de 17 méterről kapura lőtt labdája, a jobboldali lécen csattant. Mindkét együttesben benne volt a gól, de szerencsére gólt lőni nekünk sikerült a 85. percben, Májer Milu révén. A 3 perc hosszabbításban már nem történt semmi, így győztesen hagytuk el Agárdot.

Bár voltak nagyon jó teljesítmények és gyengébbek is a csapatunkban, de ez a 3 pont a csapat és a szív diadala volt!

    

GÓLOK

  6'  Májer Milu passzolt a jobbösszekötő helyén Kovács Nikolászhoz, csatárunk átvette és 10 méterről a jobb sarokba lőtte a labdát.  0-1

34'  Berla Ati hatalmas kirúgását a hazai tizenhatosnál Kovács Nikolász lekezelte, majd védője mellett középre passzolt és az érkező Hegedűs Márk, a hátvédet és a kapust megelőzve, 4 méterről lőtt a hálóba.  0-2

40'  Jobboldali hazai támadás futott a pályán, Kisari Tibor az alapvonalról visszagurított labdáját Bolla Bendegúz, 7 méterről belsőzte a kapuba.  1-2

82'  Eldőlt a meccs! Erdélyi emelte a felezővonal közeléből a tizenhatosra a labdát, Váczi Daniról a labda a támadást kísérő Májer Milán elé pattant, csatárunk pedig 11 méterről, jobb belsővel, nagyon higgadtan passzolta a labdát a kapus mellett a kapu közepébe.  1-3

 

Simon MiklósNagyon remélem, hogy a tavaszi fordulók során, ennél rosszabbul nem fogunk játszani, hiszen én a csapattól játékban nem kaptam vissza azt, amit szerettem volna.

- Mi volt ennek az oka?

- Ennek több összetevője van, nem feltétlen a szakmáról szólt ez a hét és abszolút felmentve a játékosokat, azt kell, hogy mondjam, nagyon nagy dicséret illeti őket, hiszen annak ellenére, hogy sem fizikálisan, sem  mentálisan nem voltak a toppon, nagyon nagy szívvel nyertük meg ezt a mérkőzést. Több gyengébb teljesítmény volt ugyan a csapatban, viszont csapatként tudtunk játszani és ez volt ma a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy akkor jó egy csapat, hogyha egy rossz játékkal és egy nagyon jó gárda ellen, fölényes győzelmet tud aratni.

- Ahogy figyeltelek mérkőzés közben, ami a játékot illeti, csak a mérkőzés első félórájával voltál felhőtlenül elégedett.

- Igazából az első félidő 25-30. percéig azt történt a pályán, amit mi szerettünk volna, úgy érzem, hogy működött amit kitaláltunk, utána volt egy holtpontunk, ami az első játékrész végéig kitartott, melyet az MTK ki is használt. Szerencsére a második félidőre tudtuk rendezni a sorainkat, és ha nem is szemet gyönyörködtető jó játékkal, de óriási szívvel, és küzdeni tudással megnyertük a mérkőzést.  

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!